Spring til indhold Spring til søgning på Forsvaret.dk Spring til højrebar

Hovedmenu

Menu

 
 
 

Forsvarsministeren besøger Kroatien

Indholdsområde

 
Forsvarsministeren besøger Kroatien 
Forsvarsminister Søren Gade aflægger den 2. og 3. maj 2006 besøg i Kroatien hos sin kroatiske kollega Berislav Roncevic.
02-05-2006 - kl. 15:28

Forsvarsminister Søren Gade vil under besøget bl.a. drøfte Kroatiens forsvarsreformer, Kroatiens samarbejde med regionale partnere samt deltagelse i internationale fredsstøttende operationer.

Besøget er samtidig en understregning af det gode, bilaterale forhold mellem Danmark og Kroatien på forsvarsområdet og en lejlighed til at drøfte muligheder for fremtidigt samarbejde, bl.a. i rammen af Nordisk Initiativ i forhold til det vestlige Balkan, der blev lanceret i september 2004 i Sønderborg på i forbindelse med et nordisk forsvarsministermøde.

Foruden besøg hos forsvarsminister Berislav Roncevic vil Søren Gade aflægge besøg hos den kroatiske præsident Stjepan Mesic, premierminister Ivo Sanader, samt medlemmer af det kroatiske parlament.

Besøget i Kroatien finder sted i umiddelbar forlængelse af styrkebesøget hos de danske styrker i Kosovo den 1. og 2. maj 2006.

For yderligere information om rejsen kan Forsvarsministeriets pressechef Jacob Winther kontaktes, telefonnummer 25 27 45 23.