Spring til indhold Spring til søgning på Forsvaret.dk Spring til højrebar

Hovedmenu

Menu

 
 
 

Forsvarsministeriet sender hjælp til Bulgarien

Indholdsområde

 
Forsvarsministeriet sender hjælp til Bulgarien 
PRESSEMEDDELELSE: Forsvarsministeriet sender 500.000 sandsække til Bulgarien som hjælp mod oversvømmelser.
26-04-2006 - kl. 17:26

Forsvarsministeriet har besluttet på Danmarks vegne at yde hjælp til Bulgarien, der trues af store oversvømmelser fra Donau.

Bulgarien har bedt om international assistance via EU til at bekæmpe vandmasserne, og Forsvarsministeriet har derfor besluttet, at der sendes en halv million sandsække af sted til indsatsen i Bulgarien.

Beredskabsstyrelsen står for den praktiske del af arbejdet med afsendelse og pakning af de mange sandsække. Sandsækkene står på lager ved Beredskabsstyrelsens frivilligcenter i Hedehusene, hvor pakningen foregår for øjeblikket.

Sandsækkene forventes at afgå med lastvogne fra Hedehusene torsdag formiddag med forventet ankomst i Bulgarien i løbet af fredag.

Forsvarsminister Søren Gade udtaler om den danske støtte: Jeg er glad for at Forsvarsministeriet kan yde støtte til europæiske nabolande i forbindelse med de omfattende oversvømmelser. I sidste uge blev der sendt støtte i form af sandsække til Rumænien og nu altså til Bulgarien.

For yderligere oplysninger kontakt Forsvarsministeriets pressechef Jacob Winther på telefon 33 95 55 23 eller Beredskabsstyrelsen på telefon 45 90 60 00.