Spring til indhold Spring til søgning på Forsvaret.dk Spring til højrebar

Hovedmenu

Menu

 
 
 

Pressemeddelelse: Nye danske olieeksperter til Libanon

Indholdsområde

 
Pressemeddelelse: Nye danske olieeksperter til Libanon 
 Det første danske eksperthold ved den libanesiske flådes hovedkvarter i Beirut
Det første danske eksperthold ved den libanesiske flådes hovedkvarter i Beirut.
 Det første danske eksperthold ved den libanesiske flådes hovedkvarter i Beirut
Det nye hold skal støtte de libanesiske myndigheder i at lede og organisere indsatsen. Desuden skal holdet videreføre rådgivningen af lokale myndigheder.
16-08-2006 - kl. 16:14

Et nyt eksperthold fra Beredskabsstyrelsen og forsvaret er på vej til Libanon for at afløse det hold på tre personer, som siden den 6. august har støttet de libanesiske myndigheder i forbindelse med den omfattende olieforurening langs Libanons kyst.

Det sidste hold forventes, på nuværende tidspunkt at komme hjem i begyndelsen af september måned, der er dog mulighed for forlængelse af missionen til medio september, hvis situationen påkræver dette.

Beredskabsstyrelsen og forsvaret udsendte efter anmodning fra EU-Kommissionen den 6. august 2006 et eksperthold til Libanon for at danne sig overblik over en omfattende olieforurening, der indtraf efter en israelsk bombning af et kraftværk i juli 2006.

Ved bombningen opstod der i brand i flere depottanke, og ca. 10.000 til 15.000 tons mellemtung til tung fuelolie løb ud i Middelhavet langs hele Libanons kyst. Til sammenligning var der ca. 1680 ton fuelolie i den kinesiske bulkcarrier Fu Shan Hai, der sank ved Bornholm i Østersøen i 2003.Det første danske eksperthold ved den libanesiske flådes hovedkvarter i Beirut sammen med repræsentanter fra den libanesiske flåde, civilforsvar og miljøministerium.
Det danske eksperthold har været med til at udforme en oprydningsplan samt uddannelsesplaner for den lokale indsats i samarbejde med de libanesiske myndigheder.

Ekspertholdet er sammensat af to medarbejdere fra Beredskabsstyrelsen, der har ekspertise i olieforureningen til lands, og en medarbejder fra forsvaret - søværnet, der har ekspertise i olieforurening til søs. Holdet er netop blevet udskiftet.

Det nye hold skal støtte de libanesiske myndigheder i at lede og organisere indsatsen. Desuden skal holdet videreføre rådgivningen af lokale myndigheder i forbindelse med træning af frivilligt, lokalt indsatspersonel.

Beredskabsstyrelsen har desuden udsendt en ekspert til EU's ekspertteam i Beirut, der medvirker til koordination af hele den humanitære indsats fra EU i henholdsvis Libanon og på Cypern. Eksperten blev udsendt den 7. august og forventes at komme hjem til Danmark den 18. august.

Der kan læses mere om indsatserne på Beredskabsstyrelsens og Forsvarskommandoens hjemmesider.

Nærmere information om indsatsen kan fås ved at kontakte Beredskabsstyrelsens kommunikationssektion på telefon 45 90 60 00.

De danske olieeksperter sammen med libanesiske arbejdere