Spring til indhold Spring til søgning på Forsvaret.dk Spring til højrebar

Hovedmenu

Menu

 
 
 

Besætningen på islandsk redningshelikopter dekoreret af forsvarsminister Søren Gade

Indholdsområde

 
Besætningen på islandsk redningshelikopter dekoreret af forsvarsminister Søren Gade 
Forsvarsminister Søren Gade dekorere islandsk helikopterbesætning Forsvarsminister Søren Gade dekorere islandsk helikopterbesætning
Forsvarsminister Søren Gade, ledsaget af departementschefen, aflagde besøg på Island den 10.–11. januar. Ministeren mødtes bl.a. med islands justitsminister.
11-01-2007 - kl. 14:33

Sammen med justitsminister Björn Bjarnasson underskrev Søren Gade et Memorandum of Understanding som fremadrettet styrker og formaliserer samarbejdet mellem de to lande indenfor havmiljøovervågning, fiskerirapportering og uddannelsessamarbejde.

Forsvarsminister Søren Gade udtaler:
”Redningsaktionen før jul, og det tragiske dødsfald, understreger vigtigheden af vores samarbejde. Vi har allerede et velfungerende samarbejde, og vi er rede til at styrke det yderligere. Et styrket samarbejde og fælles indsats vil gavne begge lande”.

Gade takkede den islandske helikopterbesætning
Underskrivelsesceremonien fandt sted torsdag ombord på det danske inspektionsskib Triton. Forsvarsministeren benyttede lejligheden til at takke den islandske helikopterbesætning for deres indsats i redningsoperationen den 19. december 2006, hvor de reddede syv danske sømænd, der var tjenestegørende på Triton. Ministeren uddelte Forsvarets Medalje til besætningen som en synlig påskønnelse af den bemærkelsesværdige og modige indsats.

Ministeren overværede under besøget en fælles redningsøvelse.

Evt. yderligere information kan fås ved henvendelse til pressechef Jacob Winther, telefon. 25 27 45 23.