Spring til indhold Spring til søgning på Forsvaret.dk Spring til højrebar

Hovedmenu

Menu

 
 
 

Forsvarsministeren på besøg hos danske styrker i Afghanistan

Indholdsområde

 
Forsvarsministeren på besøg hos danske styrker i Afghanistan 
Forsvarsminister Søren Gade besøger den danske bataljon i Helmand-provinsen i det sydlige Afghanistan i perioden 3.-5. december.
05-12-2007 - kl. 13:12

Her arbejder danskerne tæt sammen med britiske, tjekkiske og estiske soldater.

Forsvarsminister Søren Gade deltog mandag den 3. december i Camp Bastion i hjemtagelsesceremonien for de to dræbte konstabler Casper Alexander Cramer og Mark Visholm.

Ud over Camp Bastion besøgte forsvarsministeren også de fremskudte operationsbaser Sandford og Price i det sydlige Afghanistan. Baserne ligger i et område, som har stor betydning for både ISAF og oprørsstyrkerne.

Søren Gade på besøg på operationsbase Sandfort ved "Green zone".

Under besøget mødte forsvarsministeren blandt andet soldaterne i det mekaniserede infanterikompagni fra Den Kongelige Livgarde og Spejdereskadronen fra Gardehusarregimentet. Enhederne fra den danske bataljon har deltaget i flere vanskelige operationer og haft både omkomne og sårede soldater.

I forbindelse med besøget udtaler Søren Gade:
”Der er ingen tvivl om, at soldaterne løser en vanskelig opgave under meget svære vilkår. Det så vi senest torsdag i sidste uge, hvor de to soldater omkom. Men det glæder mig at opleve det store sammenhold og kammeratskab, som præger enheden. Der er ingen tvivl om, at det er med til at hjælpe soldaterne gennem en svær tid, og at soldaternes professionelle indstilling sætter dem i stand til at løse opgaverne på en god måde”.

Jeg har også ved selvsyn kunne konstatere soldaternes store glæde, når de oplever de synlige resultater af deres hårde indsats. Lokalbefolkningen vender nemlig med det samme tilbage til de områder, hvorfra soldaterne har fordrevet talibankrigerne.

Forsvarsministeren understregede også at støtten fra familier, kærester og venner til de nu ca. 3000 soldater, som i perioder har været i Afghanistan, også fortjener stor anerkendelse og er nødvendig for, at soldaterne kan koncentrere sig om at løse deres opgave.

Søren Gade ser på en af de i alt 4 danske Leopart 2 A5-kampvogne

Søren Gade kunne under sit besøg også konstatere, at de danske Leopard 2-kampvogne er velankommet til Afghanistan. Kampvognene har allerede været indsat.

For yderligere oplysninger kontakt Forsvarsministeriets pressevagt på telefon 23 23 65 00.