Spring til indhold Spring til søgning på Forsvaret.dk Spring til højrebar

Hovedmenu

Menu

 
 
 

Gitte Lillelund Bech til EU-forsvarsministermøde

Indholdsområde

 
Gitte Lillelund Bech til EU-forsvarsministermøde 
 
Den 25-26. april deltager forsvarsminister Gitte Lillelund Bech i EU-forsvarsministermøde i Luxembourg
 
26-04-2010 - kl. 09:31

 
På mødet i Luxembourg skal de europæiske forsvarsministre drøfte sikkerheds- og forsvarspolitiske udfordringer med EU’s Høje Repræsentant for Udenrigsanliggender Cathrine Ashton.
 

Forsvarsministrene vil endvidere drøfte EU’s operationer, herunder EU’s militære operation målrettet bekæmpelse af pirateri ud for Somalias kyst og EU’s militære operation i Bosnien-Herzegovina målrettet at sikre en stabil og sikker udvikling af landet. Derudover vil det europæiske samarbejde om udvikling af militære kapaciteter blive drøftet med fokus på den videre omstilling af europæiske styrker til at håndtere aktuelle og fremtidige sikkerhedspolitiske udfordringer. Danmark deltager som følge af forsvarsforbeholdet ikke i EU’s militære operationer eller EU’s militære kapacitetsudvikling.
 

Forsvarsministrene vil under en fælles session med EU’s udenrigsministre og NATO’s generalsekretær Anders Fogh Rasmussen drøfte situationen i Afghanistan, hvor både EU og NATO er engageret. 
 

I forbindelse med mødet i Luxembourg vil der blive holdt møde for forsvarsministrene i EU's Forsvarsagentur. Danmark deltager ikke i dette møde, da Danmark som følge af forsvarsforbeholdet ikke deltager i samarbejdet inden for EU’s Forsvarsagentur.