Spring til indhold Spring til søgning på Forsvaret.dk Spring til højrebar

Hovedmenu

Menu

 
 
 

Møde med NATO’s Supreme Allied Commander Europe

Indholdsområde

 
Nyhed 
Supreme Allied Commander Europe (SACEUR) admiral James Stavridis ankommer til forsvarsministeriet
1. Forsvarsminister Gitte Lillelund Bech flankeret af den danske forsvarschef general Knud Bartels og Supreme Allied Commander Europe (SACEUR) admiral James Stavridis.
2. Admiral James Stavridis ankommer til forsvarsministeriet
 

Møde med NATO’s Supreme Allied Commander Europe 

Konstruktive drøftelser med Supreme Allied Commander Europe, admiral James Stavridis.

04-10-2010 - kl. 18:00
Forsvarsminister Gitte Lillelund Bech mødtes den 4. oktober med Supreme Allied Commander Europe, admiral James Stavridis i København.

Forsvarsministeren udtaler i den forbindelse:

”Jeg er meget glad for, at admiral James Stavridis indledte vores drøftelser i dag med en utvetydig anerkendelse af den store indsats, som danske soldater yder i operationer rundt omkring i Verden. Vi havde en konstruktiv dialog om vores engagement i Afghanistan og Kosovo samt om de igangværende reformer i NATO.
Vi var enige om, at vi - trods udfordringer af forskellig art - er på rette spor i NATO-samarbejdet generelt og i forhold til operationerne. Jeg gav udtryk for mine forventninger til det kommende NATO-topmøde i november med hensyn til Afghanistan og det nye strategiske koncept. Det vil være af stor betydning for NATO’s fremadrettede politik.”

Supreme Allied Commander Europe (SACEUR) er chef for Allied Command Operations (ACO) som er placeret ved Supreme Headquarters Allied Powers Europe (SHAPE), i Mons, Belgien. Allied Command Operations er en af NATO’s to strategiske kommandoer. SACEUR er ansvarlig for det overordnede lederskab af NATO’s militære operationer og refererer til NATO’s militærkomité.

Pressevagt

Eventuelle spørgsmål kan rettes til Forsvarsministeriets pressevagt
- tlf. 72 81 04 00