Spring til indhold Spring til søgning på Forsvaret.dk Spring til højrebar

Hovedmenu

Menu

 
 
 

Forsvarsministeren taler på Harvard University

Indholdsområde

 
Nyhed 
Harvard University
Harvard University 

Forsvarsministeren taler på Harvard University 

Gitte Lillelund Bech taler onsdag middag lokal tid på Kennedy School of Government, som er en del af Harvard University. Ministeren er blevet inviteret til at holde tale i forbindelse med en oplægsrække om fremtidens diplomati.

03-11-2010 - kl. 19:00
I sin tale med titlen ”From small state to smart state” understreger ministeren, at nutidens og fremtidens udfordringer kræver internationalt samarbejde og sammentænkte civil-militære indsatser.

”Afghanistan er et aktuelt eksempel: 48 lande deltager militært, og flere end 60 lande bidrager med yderligere midler til genopbygning og udvikling. Et stærkt udtryk for engagement og solidaritet”, siger hun i sin tale for at understrege styrken ved internationalt samarbejde. Afghanistan bruges i talen også som eksempel på behovet for sammentænkte civile og militære indsatser.

Ligeledes understreger Gitte Lillelund Bech, at vi må prioritere og fokusere de valgte midler både internationalt og nationalt:

”Det er derfor, at vi generelt bør bruge vores forsvarspenge til de rigtige ting – ting som betyder noget for bekæmpelsen af de nye trusler, vi står over for. I NATO skal det betyde mindre bureaukrati – slankere og færre strukturer. Og nationalt skal det betyde mere brugbare og deployerbare militære kapabiliteter i stedet for statiske strukturer og styrker.”

Endelig berører ministeren udviklingen i Danmarks aktivistiske forsvars- og sikkerhedspolitik:

”På en måde er vi gået fra at repræsentere et lille lands typiske vi-er-afhængige-af-andre-mentalitet til en mentalitet, hvor vi selv tager et ansvar. Nogle vil sige, at Danmark er gået fra at være et lille land til et klogt og aktivistisk land – ”from small state to a smart state”.

Du kan læse hele ministerens tale her, bemærk at det talte ord gælder.

Oplægget på Harvard University sker i forbindelse med, at forsvarsministeren besøger sin canadiske kollega Peter MacKay og deltager i The Halifax Forum om internationale forsvarspolitik senere på ugen.

Download talen

Pressevagt

Eventuelle spørgsmål kan rettes til Forsvarsministeriets pressevagt
- tlf. 72 81 04 00