Spring til indhold Spring til søgning på Forsvaret.dk Spring til højrebar

Hovedmenu

Menu

 
 
 

Danmark klar med kampfly til Libyen

Indholdsområde

 
Nyhed 
F-16 fly før take-off
F-16 fly før take-off 

Danmark klar med kampfly til Libyen 

Danske kampfly gør klar til at deltage i en håndhævelse af flyveforbud mod Libyen. Det danske bidrag vil bestå af fire F-16-fly.

18-03-2011 - kl. 12:20
Danmark ønsker at sende fire F-16-fly til at håndhæve flyveforbuddet mod Libyen. Bidraget vil omfatte i alt 90-100 personer, som både tæller piloter, stabsofficerer, mekanikere osv. I bidraget vil der endvidere indgå to reservefly samt et transportfly. Transportflyet skal anvendes til transport af dansk materiel og personer til og fra baserne i Sydeuropa.

Forsvarsminister Gitte Lillelund Bech (V) orienterer fredag kl. 11.30 Det Udenrigspolitiske Nævn sammen med udenrigsminister Lene Espersen (K).

Forsvarsministeren udtaler: ”Hvis vi får en godkendelse i Udenrigspolitisk Nævn, er vi klar til at sende fire F-16-fly til Sydeuropa. Flyene ved Flyvestation Skrydstrup kan være klar til at tage af sted i morgen tidlig fra kl. 06.00”.

Det er endnu ikke besluttet, hvilke baser i Sydeuropa de danske fly skal operere fra. Forsvaret undersøger i øjeblikket konkrete muligheder.

Pressevagt

Eventuelle spørgsmål kan rettes til Forsvarsministeriets pressevagt
- tlf. 72 81 04 00