Spring til indhold Spring til søgning på Forsvaret.dk Spring til højrebar

Hovedmenu

Menu

 
 
 

Danmark sender assistance til Japan

Indholdsområde

 
Nyhed 
Foto fra Beredskabsstyrelsen
 

Danmark sender assistance til Japan 

Beredskabsstyrelsen sender en rådgiver i radiologisk og nuklear stråling samt seks eksperter i logistik og kommunikation til Japan

17-03-2011 - kl. 14:15
I forbindelse med katastrofen i Japan sender Beredskabsstyrelsen nu eksperter og rådgivere til landet for at støtte nødhjælpsarbejdet. Det danske bidrag består i første omfang af en ekspert i radiologisk og nuklear stråling, og seks medarbejdere, der skal støtte EU-nødhjælpsmissionen med logistik, IT- og kommunikationsudstyr.

”Vi har hele tiden fulgt udviklingen i katastrofen i Japan nøje. Jeg har tidligere sagt, at Danmark vil være klar til at hjælpe, hvis vi bliver spurgt. Derfor glæder det mig, at Beredskabsstyrelsen nu er blevet bedt om at støtte via EU’s nødhjælpsindsats. På den måde kan vi bidrage med dansk ekspertise til den multinationale hjælpeindsats i Japan,” fortæller forsvarsminister Gitte Lillelund Bech.

De danske rådgivere kommer til at indgå i EU’s nødhjælpsmission, som har til opgave at koordinere EU-støtte til Japan. Desuden udsendes henholdsvis en medarbejder fra Beredskabsstyrelsen og en ansat fra Statens Institut for Strålebeskyttelse til den danske ambassade i Tokyo. De skal rådgive og støtte om beredskabsmæssige og strålingsrelaterede forhold.

For yderligere oplysninger kontakt Beredskabsstyrelsens kommunikationsenhed på tlf. 45 90 60 00 (omstilling).

Pressevagt

Eventuelle spørgsmål kan rettes til Forsvarsministeriets pressevagt
- tlf. 72 81 04 00