Spring til indhold Spring til søgning på Forsvaret.dk Spring til højrebar

Hovedmenu

Menu

 
 
 

Danmarks udsendte mindes og hyldes på flagdagen

Indholdsområde

 
Nyhed 
Flagdag
 

Danmarks udsendte mindes og hyldes på flagdagen 

Den 5.september er National Flagdag for Danmarks udsendte. National Flagdag er den dag, hvor Danmarks udsendte anerkendes for den indsats de har ydet i det forgangne år.

30-08-2011 - kl. 12:15
På Kastellet er der indvielse af det nye Monument for udsendte i International tjeneste. I Holmens Kirke i Købehavn holdes der mindegudstjeneste for de faldne i international tjeneste, og på Christiansborg Slotsplads er der parade for de soldater og hjemmeværns- og beredskabsfolk, der har været udsendt i det forgangne år. Efter paraden er Folketinget vært ved en reception for seneste års udsendte i Rigsdagsgården på Christiansborg.
 
  • Se flere informationer og program for dagen på forsvarets hjemmeside
 
De seneste to år er Danmarks mange udsendte blevet anerkendt på Flagdagen d. 5. september. Også i år bliver de udsendte, der har deltaget i de mange internationale missioner, hyldet.

”Flagdagen drejer sig om vores udsendte – både nuværende og tidligere. Mange lande i Afrika, Asien og Europa har oplevet dygtige og engagerede danskere. Danskere som dag efter dag har præsteret langt væk fra hjemmet. Vi politikere beslutter – efter grundige overvejelser - at de udsendte på Danmarks vegne skal bidrage til at opretholde fred og skabe sikkerhed for danskerne. Flagdagen er Danmarks officielle anerkendelse af, at de udsendte har gjort noget særligt. På Flagdagen samles vi for at fejre de udsendte og deres uselviske indsats”, udtaler forsvarsminister Gitte Lillelund Bech.
 

Pressevagt

Eventuelle spørgsmål kan rettes til Forsvarsministeriets pressevagt
- tlf. 72 81 04 00