Spring til indhold Spring til søgning på Forsvaret.dk Spring til højrebar

Hovedmenu

Menu

 
 
 

Dansk soldat dræbt i Afghanistan

Indholdsområde

 
Nyhed 
 

Dansk soldat dræbt i Afghanistan 

En dansk soldat mistede i dag livet i Helmand provinsen i Afghanistan, da han under en patrulje blev ramt af en improviseret sprængladning.

10-07-2011 - kl. 09:45
Forsvarsminister Gitte Lillelund Bech udtaler i den forbindelse:

”Det gjorde mig ondt, da jeg tidligt i morges modtog besked om, at en dansk soldat har mistet livet i Helmand provinsen. Den dræbte soldat blev ramt af en eksplosion fra en improviseret sprængladning under en patrulje i området nordøst for byen Gereshk i nærheden af Patrol Base Line.

Mine tanker og min medfølelse går i denne sorgens stund til den dræbte soldats familie og pårørende. Jeg tænker også på vores soldater, der på trods af tabet af en god ven og kollega fortsætter deres mission i Helmand provinsen dag efter dag.

Vores soldater har en vigtig og vanskelig opgave at løse i Afghanistan. Jeg vil gerne udtrykke min dybeste respekt for alle, der gør en indsats for fred, frihed og fremgang i Afghanistan og dermed for en mere sikker verden. Jeg er overbevist om, at de – trods dagens tragiske hændelse – fortsat vil møde de mange udfordringer dygtigt og professionelt.”

Pressevagt

Eventuelle spørgsmål kan rettes til Forsvarsministeriets pressevagt
- tlf. 72 81 04 00