Spring til indhold Spring til søgning på Forsvaret.dk Spring til højrebar

Hovedmenu

Menu

 
 
 

Dansk soldat dræbt i Afghanistan

Indholdsområde

 
Nyhed 
 

Dansk soldat dræbt i Afghanistan 

En dansk soldat mistede i dag livet og yderligere fire soldater blev såret i Helmand provinsen i Afghanistan, da de under en afsiddet patrulje blev ramt af en improviseret sprængladning

03-09-2011 - kl. 21:45
Forsvarsminister Gitte Lillelund Bech udtaler i den forbindelse:
 
”Det gjorde mig meget ondt, at jeg her til eftermiddag modtog besked om, at en dansk soldat har mistet livet og yderligere fire soldater er blevet såret i Afghanistan. Den dræbte soldat var sammen med sine kollegaer på en afsiddet patrulje nord for byen Gereshk i Helmand, da gruppen blev ramt af en eksplosion fra en improviseret sprængladning.

Mine tanker og min dybeste medfølelse går til den dræbte soldats familie og øvrige pårørende. De har i dag lidt det største tab, noget menneske kan få. Ligeledes går mine tanker til de sårede soldater og deres familier.

Jeg vil samtidig fremhæve vores soldaters store indsats. De har en vanskelig opgave at løse i Afghanistan. Til trods for tabet af en god ven og kollega fortsætter de deres mission i Helmand provinsen dag efter dag. Derved yder de en vigtig indsats for Danmark, Afghanistan og det internationale samfund. Det fortjener den største respekt.”

Pressevagt

Eventuelle spørgsmål kan rettes til Forsvarsministeriets pressevagt
- tlf. 72 81 04 00