Spring til indhold Spring til søgning på Forsvaret.dk Spring til højrebar

Hovedmenu

Menu

 
 
 

Dansk støtte til FN-lejr i Etiopien forlænges

Indholdsområde

 
Nyhed 
Landene på Afrikas Horn, Eritrea, Djibouti, Somalia og Etiopien, er ramt af en af de værste tørkeperioder siden 1950
Landene på Afrikas Horn, Eritrea, Djibouti, Somalia og Etiopien, er ramt af en af de værste tørkeperioder siden 1950 

Dansk støtte til FN-lejr i Etiopien forlænges 

På anmodning fra FN-organisationen World Food Programme (WFP) forlænges Beredskabsstyrelsens bidrag til FN-lejr i det sydlige Etiopien. Herfra styres WFP’s indsats for at bekæmpe den omfattende hungersnød på Afrikas Horn.

06-12-2011 - kl. 14:45
Efter anmodning fra FN’s Fødevareprogram, World Food Programme (WFP), leverede Beredskabsstyrelsen sammen med nordiske partnere i august i år et lejrmodul og kontorfaciliteter med plads til 15 FN-medarbejdere til Etiopien.

Lejren, som er placeret i den lille by Dolo Ado på grænsen til Somalia og tæt ved Kenya, har siden tjent som WFP’s hovedkvarter i indsatsen for at organisere nødhjælpsarbejdet i regionen og samtidig hjælpe den store flygtningestrøm, der hver dag ankommer til Dolo Ado.

Missionen forlænges til midten af januar
Beredskabsstyrelsen har siden etableringen haft 1-2 medarbejdere i lejren, først som en del af opstillingsholdet, siden for at varetage lejrens drift. Som udgangspunkt var det forventet, at missionen i Etiopien ville vare i tre måneder.

For at få mere tid til at oplære lokalt personale, har WFP nu anmodet om assistance i form af to tekniske medarbejdere fra henholdsvis Danmark og Sverige. Det drejer sig om medarbejdere med elektriker- it- og vvs-kvalifikationer, som frem til midten af januar 2012 skal varetage driftsfunktioner i lejren og samtidig medvirke til at oplære de lokale medarbejdere, der derefter skal overtage driften. 

Læs mere på Beredskabsstyrelsens hjemmeside