Spring til indhold Spring til søgning på Forsvaret.dk Spring til højrebar

Hovedmenu

Menu

 
 
 

Forsvaret sparer millionbeløb på ny aftale om drift

Indholdsområde

 
Nyhed 
 

Forsvaret sparer millionbeløb på ny aftale om drift 

Forsvarets rengøring, kantinedrift og arealpleje i Østdanmark har været i udbud for at sikre, at forsvaret får mest for pengene.

07-11-2011 - kl. 14:00
Pasning af grønne arealer, rengøring og kantinedrift er blandt de opgaver, som forsvaret har sendt i udbud. Vinderen af udbuddet er Forenede Service A/S, som fremadrettet skal stå for disse opgaver. Forsvarsministeren er glad for, at en række private virksomheder har fået mulighed for at byde på den del af forsvarets opgaver.

Mere for pengene
”Jeg synes, det er sundt, at vi afprøver, om vi er dygtige, effektive og konkurrencedygtige nok. På den måde sikrer vi, at vi får mest for pengene”, siger forsvarsminister Nick Hækkerup.

For Nick Hækkerup er det ikke afgørende, hvem der står for driften. Det centrale er, at opgaven bliver løst bedst og billigst.

”Vi har valgt denne løsning, fordi det er den bedste, og fordi den betyder, at forsvaret kan spare 50 millioner kroner. Det er jo mildest talt smalhals med dansk økonomi, og derfor er det vigtigt, at vi vender hver en skattekrone, vi bruger,” siger Nick Hækkerup.

Tryghed for de ansatte
I forhold til udbuddet har det været vigtigt for forsvarsministeren, at medarbejderne er omfattet af reglerne for virksomhedsoverdragelse.

”For mig er det meget vigtigt, at der er tryghed for de ansatte. Derfor laver vi en virksomhedsoverdragelse, som betyder, at de ansatte følger med over i den nye virksomhed på samme betingelser. Tryghed om de ansattes forhold har spillet en stor rolle i valget af, hvem der skulle overtage opgaverne,” siger Nick Hækkerup.

Pressevagt

Eventuelle spørgsmål kan rettes til Forsvarsministeriets pressevagt
- tlf. 72 81 04 00