Spring til indhold Spring til søgning på Forsvaret.dk Spring til højrebar

Hovedmenu

Menu

 
 
 

Forsvarsministeren møder landsstyreformand Kleist

Indholdsområde

 
Nyhed 
Gitte Lillelund Bech mødtes den 29. april 2011 med den grønlandske landsstyreformand Kuupik Kleist i København
Gitte Lillelund Bech og grønlands landsstyreformand Kuupik Kleist 

Forsvarsministeren møder landsstyreformand Kleist 

Gitte Lillelund Bech mødtes den 29. april 2011 med den grønlandske landsstyreformand Kuupik Kleist i København

29-04-2011 - kl. 17:30
Formanden for Naalakkersuisut (det grønlandske landsstyre) Kuupik Kleist og forsvarsministeren mødtes for overordnet at tale om forsvarsforligets initiativer vedrørende Arktis og forsvarets opgaveløsning i Grønland.

Det er første gang Gitte Lillelund Bech i egenskab af forsvarsminister møder Kuupik Kleist, som var i Danmark i anden anledning.

”Jeg er glad for at have mødt formanden for Naalakkersuisut, Kuupik Kleist. Der er i dag fokus på udviklingen i de arktiske områder og dermed også på udviklingen i Grønland. De klimatiske forandringer i Arktis og den stigende aktivitet, der følger heraf, må forventes at medføre flere opgaver for dansk forsvar i området,” udtaler Gitte Lillelund Bech.

Forsvarsministeren besøgte senest Grønland den 14.–16. april 2011, hvor hun aflagde besøg på Station Nord, Forsvarets Vagt Mestersvig samt Slædepatruljen Sirius.

”Naalakkersuisut og Forsvarsministeriet har mange sammenfaldende interesser i Grønland, og samspillet mellem os er derfor vigtigt. Ikke kun for forsvarets opgaveløsning i området, men også for Farvandsvæsenet og Beredskabsstyrelsen,” siger Gitte Lillelund Bech.

I løbet af maj besøger forsvarsministeren atter Grønland. Denne gang for at se Grønlands Kommando i Kangilinnguit (Grønnedal) samt andre byer og bygder på vestkysten af Grønland. Der vil også være lejlighed til at mødes med Kuupik Kleist igen.

”Jeg glæder mig meget til at besøge forsvarets tjenestesteder i Vestgrønland og møde forsvarets medarbejdere i løbet af maj. Jeg ser også frem til fortsat at drøfte vores fælles interesseområder med landsstyreformand Kuupik Kleist,” afslutter Gitte Lillelund Bech.

Interne links

Pressevagt

Eventuelle spørgsmål kan rettes til Forsvarsministeriets pressevagt
- tlf. 72 81 04 00