Spring til indhold Spring til søgning på Forsvaret.dk Spring til højrebar

Hovedmenu

Menu

 
 
 

Forsvarsministeren besøger danske F-16 på Sigonella-basen

Indholdsområde

 
Nyhed 
Folketingspolitikere og forsvarsministeren på Sigonella-basen
Formand for det Udenrigspolitiske Nævn Eva Kjer Hansen (V) samt folketingsmedlemmerne Helge Adam Møller (K), Holger K. Nielsen (SF) og John Dyrby Paulsen (S) sammen med forsvarsminister Gitte Lillelund Bech hos de danske soldater på Sigonella-basen 

Forsvarsministeren besøger danske F-16 på Sigonella-basen 

Forsvarsminister Gitte Lillelund Bech besøgte mandag den 8. august 2011 det danske F-16 bidrag, der er indsat i NATO-operationen i Libyen. Med på turen var også fire medlemmer af Folketinget.

08-08-2011 - kl. 17:45
Under sit besøg på Sigonella-basen på Sicilien havde forsvarsministeren lejlighed til at møde de ca. 115 danske soldater, der er udsendt med det danske bidrag til støtte for indsatsen i Libyen. Forinden havde forsvarsministeren besøgt Flyvestation Skrydstrup, hvor de danske F-16-fly normalt hører hjemme.

”Jeg er stolt over den indsats, som Danmark yder for at beskytte den libyske civilbefolkning. Det danske bidrag har siden den 20. marts i år ydet en effektiv og meget værdsat indsats. Denne indsats er kun mulig på grund af dedikerede medarbejdere, der dagligt yder et kæmpe arbejde for, at de danske kampfly kan gå på vingerne her fra Sigonella-basen i Italien. Det gælder både de udsendte medarbejdere og medarbejderne hjemme i Danmark bl.a. på Flyvestation Skrydstrup”, siger forsvarsminister Gitte Lillelund Bech (V).

Evner forpligter
Med på besøget ved Flyvestation Skrydstrup og Sigonella-basen var også formand for det Udenrigspolitiske Nævn Eva Kjer Hansen (V) samt folketingsmedlemmerne Helge Adam Møller (K), John Dyrby Paulsen (S) og Holger K. Nielsen (SF). Delegationen besøgte det tredje hold, der nu er udsendt fra Flyvestation Skrydstrup til Sigonella-basen siden vedtagelsen af FN’s sikkerhedsresolutioner 1970 og 1973.

”Evner forpligter, og Danmark har evnen til at beskytte civilbefolkningen i Libyen, hvilket vores udsendte i høj grad har vist. Jeg er meget glad for, at størstedelen af Folketinget bakker op om missionen og vores udsendte, og det, håber jeg, vil fortsætte”, siger forsvarsminister Gitte Lillelund Bech.

Fakta

  • På baggrund af vedtagelsen af FN’s Sikkerhedsrådsresolutioner 1970 og 1973 besluttede Folketinget natten mellem den 18. og 19. marts 2011 enstemmigt at stille fire danske kampfly til rådighed for en international militær indsats i Libyen mhp. at beskytte civilbefolkningen.
  • Siden den 20. marts 2011 har de danske kampfly været indsat i operationer i Libyen fra Sigonella-basen på Sicilien. Indledningsvis var de danske fly indsat i rammen af den amerikansk ledede Operation Odyssey Dawn, og siden den 31. marts 2011 har de danske fly bidraget til NATO’s Operation Unified Protector.

Pressevagt

Eventuelle spørgsmål kan rettes til Forsvarsministeriets pressevagt
- tlf. 72 81 04 00