Spring til indhold Spring til søgning på Forsvaret.dk Spring til højrebar

Hovedmenu

Menu

 
 
 

Forsvarsministeren på besøg i Kenya

Indholdsområde

 
Nyhed 
Kenyas assisterende forsvarsminister Joseph Nkaissery sammen med forsvarsminister Nick Hækkerup
Kenyas assisterende forsvarsminister Joseph Nkaissery sammen med forsvarsminister Nick Hækkerup 

Forsvarsministeren på besøg i Kenya 

Nick Hækkerup besøgte i perioden 18. – 22. december 2011 en række centrale repræsentanter og partnere i Danmarks støtte til kapacitetsopbygning i Afrika.

24-12-2011 - kl. 09:00
Besøget i Kenya gav forsvarsministeren mulighed for ved selvsyn at mødes med en række nøglepersoner i regionen. Nick Hækkerup mødtes bl.a. med FNs generalsekretærs og den Afrikanske Unions særlige udsendinge til Somalia, repræsentanter for United Nations Development Programme (UNDP) og United Nations Office for Drugs and Crime (UNODC), Somalias forsvarsminister og vice-premiereminister Hussein Arab Isse, Kenyas forsvarschef Julius Karangi, Kenyas flådechef Ngewa Mukala samt Kenyas assisterende forsvarsminister Joseph Nkaissery.

Kenyas assisterende forsvarsminister Joseph Nkaissery var netop Kenyas repræsentant, da forsvarsministeren på Danmarks vegne overrakte den kenyanske flåde en større materieldonation, som en officiel igangsættelse af et dansk, bilateralt maritimt samarbejdsprojekt med Kenya.

Nick Hækkerups tur til Kenya gav desuden også mulighed for at besøge såvel Kenyas hurtige reaktionsenhed (KRDC) som hovedkvarteret for de Østafrikanske Reaktionsstyrker (EASF – East African Standby Forces) i Nairobi, hvor Danmark – sammen med de øvrige nordiske lande – har et antal rådgivere stationeret.
  Kenya
  Nick Hækkerup i samtale med chefen for koordinationsmekanismen for de Østafrikanske Reaktionsstyrker (EASFCOM), Cyrille Ndayirukyie


Pressevagt

Eventuelle spørgsmål kan rettes til Forsvarsministeriets pressevagt
- tlf. 72 81 04 00