Spring til indhold Spring til søgning på Forsvaret.dk Spring til højrebar

Hovedmenu

Menu

 
 
 

Forsvarsministre drøftede Afghanistan

Indholdsområde

 
Nyhed 
Den britiske forsvarsminister Philip Hammond og Nick Hækkerup
Den britiske forsvarsminister Philip Hammond og Nick Hækkerup 

Forsvarsministre drøftede Afghanistan 

Forsvarsminister Nick Hækkerup fik onsdag besøg af sin britiske kollega, Philip Hammond. Det var første bilaterale møde mellem de to ministre.

16-11-2011 - kl. 21:20
Afghanistan stod øverst på dagsordenen, da forsvarsminister Nick Hækkerup onsdag den 16. november 2011 fik besøg af sin britiske kollega. De to nære allierede – Danmark og Storbritannien – arbejder tæt sammen i Afghanistan, og dagens møde gav anledning til at drøfte det fremtidige engagement i landet.

”Storbritannien er en vigtig strategisk partner for Danmark. Det er vigtigt, at vi løbende drøfter udviklingen i Afghanistan med vores ISAF-partnere. Som os ønsker briterne også deres kamptropper ud af landet ved slutningen af 2014, og vi arbejder i fællesskab med at træne og uddanne afghanerne til selv at kunne overtage ansvaret i landet. Vi lader dog ikke afghanerne i stikken efter 2014, og sammen med briterne drøfter vi mulige scenarier for støtte i landet efter 2014”, siger Nick Hækkerup.

Udover samarbejdet i Afghanistan fik de to forsvarsministre også lejlighed til at drøfte den netop overståede mission i Libyen. Øvrige emner på dagsordenen var forsvarsreformer, pirateri ud for Afrikas Horn og NATO-topmødet i Chicago i 2012.

”Jeg havde et fokuseret og nyttigt møde med Storbritanniens forsvarsminister. Vore to lande har længe været tæt knyttet til hinanden. Under mødet fik vi lejlighed til at se hinanden i øjnene og genbekræfte vores unikke samarbejde baseret på solidaritet og tillid. Et samarbejde, som på en række områder med fordel kan udvikles i en tid, hvor økonomi såvel som potentielle trusler er fælles udfordringer. Begge lande har brug for at tænke smartere og anvende ressourcerne mere effektivt”, siger Nick Hækkerup.

De fælles tanker falder fint i tråd med NATO’s generalsekretærs initiativ omkring smart defence, der vil være på dagsordenen til NATO-mødet i 2012.

Pressevagt

Eventuelle spørgsmål kan rettes til Forsvarsministeriets pressevagt
- tlf. 72 81 04 00