Spring til indhold Spring til søgning på Forsvaret.dk Spring til højrebar

Hovedmenu

Menu

 
 
 

Aftale om Afghanistan: Helmand-planen 2011-2012

Indholdsområde

 
Nyhed 
Danske soldater skal også fremadrettet træne og uddanne afghanske sikkerhedsstyrker
Danske soldater skal også fremadrettet træne og uddanne afghanske sikkerhedsstyrker 

Aftale om Afghanistan: Helmand-planen 2011-2012 

Regeringen har sammen med Socialdemokraterne, Dansk Folkeparti, Radikale Venstre og Liberal Alliance indgået en toårig aftale om den danske indsats i Afghanistan i 2011-2012.

22-02-2011 - kl. 16:30
Planen rummer perspektiver, der rækker frem til 2014. Den indebærer en omlægning af den militære indsats i retning af øget uddannelse og rådgivning af de afghanske sikkerhedsstyrker. Planen indebærer desuden en markant øget polititræningsindsats samt en styrkelse af den civile og udviklingsmæssige indsats. Helmand-planen for 2011-2012 fokuserer således på at skabe yderligere forbedringer i sikkerhedssituationen i Afghanistan.

Forsvarsminister Gitte Lillelund Bech udtaler:
”Jeg er meget tilfreds med, at den danske indsats i Helmand i første halvår af 2012 omlægges i forholdet 1:1 fra kamprollen til trænings-/instruktørrollen. Begge dele er noget, som danske soldater har vist, at de er rigtig dygtige til. Danske soldater vil de kommende år kunne trække på erfaringerne fra Balkan, Irak og Afghanistan med opbygning af lokale sikkerhedsstyrker. Jeg er også meget tilfreds med det langstrakte perspektiv i planen, der giver vores soldater mulighed for at gøre arbejdet færdigt.”
 

 

Dokumenter

Interne links

Pressevagt

Eventuelle spørgsmål kan rettes til Forsvarsministeriets pressevagt
- tlf. 72 81 04 00