Spring til indhold Spring til søgning på Forsvaret.dk Spring til højrebar

Hovedmenu

Menu

 
 
 

NATO vedtager ny kommandostruktur

Indholdsområde

 
Nyhed 
Combined Air Operations Center i Finderup
Combined Air Operations Center i Finderup 

NATO vedtager ny kommandostruktur 

NATO’s forsvarsministre har besluttet at etablere en ny kommandostruktur. NATO’s luftoperationscenter i Finderup er med ændringerne ikke længere relevant og vil derfor blive nedlagt i løbet af de næste ca. 18 måneder.

09-06-2011 - kl. 00:25
På dagens NATO-forsvarsministermøde besluttede ministrene at etablere en ny og slankere kommandostruktur med færre hovedkvarterer og færre ansatte end i dag. Det betyder, at antallet af ansatte reduceres fra ca. 13.000 i dag til ca. 8.800 i fremtiden.

”Jeg er tilfreds med afklaringen af den nye struktur, som er strømlinet, effektiv og brugbar i forhold til de udfordringer, som NATO står overfor i dag og i fremtiden. Også i NATO skal vi prioritere at have råd til det rigtige. I stedet for statiske hovedkvarterer har NATO i højere grad behov for at bruge ressourcerne i operationerne. Samtidig har NATO’s øverste militære rådgivere bekræftet, at strukturen er militær levedygtig. Det er også et godt signal overfor omverdenen, at NATO-landene kan beslutte en så omfattende reform,” udtaler forsvarsminister Gitte Lillelund Bech.

Pressevagt

Eventuelle spørgsmål kan rettes til Forsvarsministeriets pressevagt
- tlf. 72 81 04 00