Spring til indhold Spring til søgning på Forsvaret.dk Spring til højrebar

Hovedmenu

Menu

 
 
 

Styrket dansk-norsk samarbejde

Indholdsområde

 
Nyhed 
 

Styrket dansk-norsk samarbejde 

Forsvarsminister Nick Hækkerup mødtes tirsdag den 8. november 2011 med sin norske kollega Grete Faremo. Begge ministre er optaget af at finde konkrete veje til at styrke forsvarssamarbejdet mellem de to lande.

09-11-2011 - kl. 17:40
”Jeg havde et rigtig godt møde med Norges forsvarsminister. Vores rigtigt gode samtale bekræftede potentialet i et tættere samarbejde med vores nordiske naboer, som den danske regering er meget optaget af”, siger Nick Hækkerup.

”Vi er enige om at sætte gang i et fælles dansk-norsk analysesamarbejde, som skal se på muligheden for at styrke vores fremtidige bilaterale samarbejde. Det dansk-norske samarbejde kan styrkes på områder som fx drift og vedligeholdelse af materiel, uddannelse og træning af soldater samt tættere politisk dialog fx i forhold til NATO-spørgsmål og internationale interesser”, siger Nick Hækkerup.

Det er den danske regerings ønske at bidrage til udviklingen i NATO i retning af et endnu tættere samarbejde mellem medlemslandene.

”Vores fælles tanker med nordmændene falder fint i tråd med NATOs generalsekretærs initiativ omkring smart defence, som vil være på dagsordenen til NATO-mødet i 2012”, siger den danske forsvarsminister.

Pressevagt

Eventuelle spørgsmål kan rettes til Forsvarsministeriets pressevagt
- tlf. 72 81 04 00

Links