Spring til indhold Spring til søgning på Forsvaret.dk Spring til højrebar

Hovedmenu

Menu

 
 
 

Styrket samarbejde med Baltikum

Indholdsområde

 
Nyhed 
Forsvarsminister Nick Hækkerup sammen med chefen for det danske F-16 bidrag, major Dennis Andersen
Forsvarsminister Nick Hækkerup sammen med chefen for det danske F-16 bidrag, major Dennis Andersen (til venstre i billedet). [Foto: Rune Dyrholm/Flyvevåbnet] 

Styrket samarbejde med Baltikum 

Forsvarsministeren besøger i øjeblikket de tre baltiske lande. På 20-året for balternes genvundne uafhængighed er det danske F16-fly, der patruljerer i luftrummet over Baltikum.

13-12-2011 - kl. 10:00
Danmark har fra begyndelsen været den stærkeste fortaler for de baltiske lande i ambitionen om at blive en del af det internationale samfund i form af NATO og EU.

Siden dengang har Danmark og de tre baltiske lande haft et nært forhold. Fra september i år har Danmark stået for suverænitetshåndhævelse af luftrummet over Baltikum i regi af NATO. Det er tredje gang siden 2004, at Danmark løfter den opgave.

"Vi har et helt unikt forhold til de baltiske lande, det er velkendt. Arbejdet med air policing er et fremragende og meget konkret eksempel på det samarbejde, der efter min mening er brug for mere af indenfor NATO. Vi skal gøre tingene på en smartere måde ved at samarbejde mere med lande som vi er tætte allierede med", siger Nick Hækkerup.

Forsvarsministeren besøger blandt andet basen i Siauliai i Litauen, hvor omkring 50 danske soldater er udsendt som Danmarks bidrag til NATOs mission Baltic Air Policing. I januar overtager tyskerne opgaven fra danskerne.

Pressevagt

Eventuelle spørgsmål kan rettes til Forsvarsministeriets pressevagt
- tlf. 72 81 04 00