Spring til indhold Spring til søgning på Forsvaret.dk Spring til højrebar

Hovedmenu

Menu

 
 
 

Strategisk aftale mellem Danmark og Storbritannien

Indholdsområde

 
Nyhed 
Philip Hammond og Nick Hækkerup
 

Strategisk aftale mellem Danmark og Storbritannien 

Forsvarsminister Nick Hækkerup og hans britiske kollega, Philip Hammond, underskrev i dag en strategisk forsvarspolitisk aftale mellem Danmark og Storbritannien

20-09-2012 - kl. 15:10
Under et sit besøg i København underskrev den britiske forsvarsminister, Philip Hammond sammen med forsvarsminister Nick Hækkerup i dag en strategisk forsvarspolitisk aftale mellem Danmark og Storbritannien. Aftalen markerer en milepæl i det tætte samarbejde mellem de to lande, og bekræfter det nære bånd der er mellem Danmark og Storbritannien på forsvarsområdet – ikke mindst efter 2014, når både de britiske og danske kampstyrker er trukket ud af Afghanistan.

”Det er ikke hver dag, vi underskriver sådan en aftale med et andet land. Aftalen betyder, at Danmark og Storbritannien nu er nære, strategiske samarbejdspartnere – ikke kun i Afghanistan, men i fremtiden generelt.” siger Nick Hækkerup.

Aftalen, der bygger på det tætte samarbejde mellem Danmark og Storbritannien fra blandt andet Afghanistan og NATO-hovedkvarteret i Bruxelles, åbner op for en lang række konkrete muligheder for tæt og strategisk samarbejde mellem det danske og det britiske forsvar.

”Vores indsats i Helmand, vores fælles værdier og vores fælles forståelse af de sikkerhedspolitiske udfordringer, og hvordan vi møder dem, er et vidnesbyrd om, at vi kan nå længere sammen, end ved at gå alene,” siger Nick Hækkerup.

Læs den underskrevne aftale

Pressevagt

Eventuelle spørgsmål kan rettes til Forsvarsministeriets pressevagt
- tlf. 72 81 04 00