Spring til indhold Spring til søgning på Forsvaret.dk Spring til højrebar

Hovedmenu

Menu

 
 
 

Forsvarsministeren i Afghanistan

Indholdsområde

 
Nyhed 
Forsvarsminister Nick Hækkerup hilser på de danske soldater i Helmand
Forsvarsminister Nick Hækkerup hilser på de danske soldater i Helmand 

Forsvarsministeren i Afghanistan 

Forsvarsminister Nick Hækkerup besøgte den 29. juni – 1. juli 2012 de danske styrker i Afghanistan og mødtes i Kabul blandt andet med sin afghanske kollega.
 

01-07-2012 - kl. 20:45
Forsvarsminister Nick Hækkerup har netop afsluttet et besøg i Afghanistan, hvor han blandt andet besøgte de danske styrker i Helmand og Kandahar i det sydlige Afghanistan og i Mazar-e Sharif i det nordlige Afghanistan.

"Jeg er særdeles stolt over den kæmpe indsats, de danske soldater yder inden for en meget bred vifte af opgaver – lige fra træning af de afghanske sikkerhedsstyrker og støtte til vore afghanske og allieredes indsats mod oprørere på landjorden i syd til overvågning af luftrummet i nord,” siger forsvarsminister Nick Hækkerup.

Forsvarsministeren mødtes også med en række centrale personer i Kabul, herunder den afghanske forsvarsminister, Abdul Rahim Wardak, og chefen for ISAF, general John Allen.

Fortsat udfordringer
Under besøget havde Nick Hækkerup også lejlighed til at drøfte fremskridt og udfordringer med de danske soldater.

”Der er ingen tvivl om, at det er svært i Afghanistan, og der sker tilbageslag. Og det vil der også ske efter 2014, hvor afghanerne selv overtager det samlede ansvar for sikkerheden i landet. Men tingene bevæger sig skridt for skridt i den rigtige retning. Vi kan blandt andet se, at vores træningsindsats nytter. Udviklingen af de afghanske sikkerhedsstyrker er positiv, og det er forudsætningen for, at de internationale sikkerhedsstyrker gradvist kan få en mere tilbagetrukken rolle frem mod udgangen af 2014,” siger Nick Hækkerup.

I alt er der ca. 720 danske soldater i Afghanistan. Ca. 600 af soldaterne er udsendt til Helmand-provinsen.

Pressevagt

Eventuelle spørgsmål kan rettes til Forsvarsministeriets pressevagt
- tlf. 72 81 04 00