Spring til indhold Spring til søgning på Forsvaret.dk Spring til højrebar

Hovedmenu

Menu

 
 
 

Afghanistan: Overdragelse af kommando til Hold 12

Indholdsområde

 
Nyhed 
Med ordene ”du har kommandoen” – ”jeg har kommandoen” skete overdragelsen af kommandoen
Med ordene ”du har kommandoen” – ”jeg har kommandoen” skete overdragelsen af kommandoen fra hold 11 til hold 12. Fotos: Ronny Rasmussen. 

Afghanistan: Overdragelse af kommando til Hold 12 

AFGHANISTAN, Helmand: Ansvaret for den danske mission i Helmand-provinsen blev torsdag overdraget til hold 12 ved en parade i Camp Price

12-08-2011 - kl. 14:00
Klokken ti lokal tid overtog oberst Ken Knudsen ansvaret for den danske mission i Helmand fra oberst Jens Riis. Med de velkendte ord lød det fra den afgående Jens Riis: ”Du har kommandoen” efterfulgt af: ”Jeg har kommandoen” fra Ken Knudsen.

Forinden holdt den afgående chef oberst Jens Riis en tale til alle soldater:

- Da Hold 11 kom herned, var der mange nye ting, vi skulle tage højde for. Både vejrforhold, hvor vi har været igennem meget – kolde måneder og sandstorme med sigtbarhed på under 50 meter. Og også kulturelt med nye mennesker, som vi har fået et godt samarbejde med. Vi har skabt mange resultater og overdraget patruljebaser til afghanerne. Dermed har vi arbejdet mod målet, at Afghanistan selv skal kunne varetage landets sikkerhed, sagde oberst Jens Riis blandt andet.

Da kommandoen var overdraget til oberst Ken Knudsen, trådte denne frem og sagde henvendt til soldaterne på Hold 11:

- Hvis der er noget, vi i hæren ikke er så gode til, er det at rose hinanden, men hjemme i Danmark bliver Hold 11 rost for indsatsen – en indsats, I kan være meget stolte af. På hold 12 vi vil selvfølgelig også gøre alt for at skabe gode resultater, og vores vigtigste opgave bliver fortsat at uddanne og opbygge de afghanske sikkerhedsstyrker (ANSF), så de selv kan tage vare på landets sikkerhed. Det er det, vi er her for, lød det fra oberst Ken Knudsen.

Uddannelsen og opbygningen af ANSF sker i overensstemmelse med den danske Helmandplan 2011-2012. Der skal blandt andet fokuseres på området i og omkring hovedbyen Gereshk. Det er hensigten, at den danske kampgruppe skal overdrage de fremskudte patruljebaser, herunder baserne i Patrol Base Line (PBL) til de afghanske styrker. For blot to uger siden blev patruljebasen Spondon overdraget til soldater fra den afghanske hær.

Af Ronny Rasmussen, presseofficer, Den Danske Kampgruppe, ISAF 12