Spring til indhold Spring til søgning på Forsvaret.dk Spring til højrebar

Indholdsområde

 
Viden om 
Christiansø
Foto af Christiansø

Christiansø Administration 

Christiansø har en helt særlig karakter. Der er tale om et lille ø-samfund, hvor der bor ca. 90 voksne og børn. Om sommeren får øen besøg af op til 45.000 turister, hvilket giver øen en særlig intensitet i sommermånederne. Turisterne drages af øens historie, de fredede bygninger og den storslåede og barske natur. Øen har været Danmarks yderste bolværk mod øst, hvor selv Tordenskjold har været aktiv. Etablissementet er således velforsynet med kanoner og store historiske forsvarsværker.

Forsvarsministeriet er ansvarlig for øens administration. Der er ca. 15 ansatte i Christiansøs Administration, der forestår øens daglige virke lige fra renovering af fredede bygninger og vedligeholdelse af arealer til drift af øens elværk, vandværk, fjernvarmeværk, havnen, tjenestefartøj, museum, læge, kirke og skole.

Forsvarsministeriet gennemfører tilsyn med Christiansø.

Dette sker primært ved regelmæssige tilsynsmøder med Christiansøs administration, hvor bl.a. økonomi-, personale-, etablissementsforhold gennemgås. Hertil kommer projekt grøn Christiansø, som er en del af Forsvarsministeriets klima- og energistrategi. Frem til 2017 gennemføres restaurering af Store Tårn, hvor Forsvarsministeriet er styregruppeformand. Realdania og Augustinusfonden har bidraget med donationer.

Christiansøs Administration støttes af Forsvarsministeriets styrelser primært Forsvarsministeriets Personalestyrelse i forhold til ansættelsesforhold og Forsvarsministeriets Ejendomsstyrelse i forhold til arealer og bygninger.
Sidst opdateret 19-01-2018 - kl. 14:36

Interne links

Eksterne links