Spring til indhold Spring til søgning på Forsvaret.dk Spring til højrebar

Indholdsområde

 
Viden om 
En mangfoldig sammensætning af medarbejdere kan gøre os bedre til at løse vores opgaver.
En mangfoldig sammensætning af medarbejdere kan gøre os bedre til at løse vores opgaver.

Hvorfor mangfoldighed? 

Mangfoldighed inden for Forsvarsministeriets område handler om øget effektivitet og bedst mulig opgaveløsning. En bred sammensætning af medarbejdere giver en bredere vifte af kompetencer til at løse opgaverne – både i Danmark og i de internationale missioner.

I den kommende tid er det primære fokus rettet mod rekruttering og fastholdelse af kvinder til den uniformerede del af ministerområdet og etniske minoriteter til både civile og uniformerede stillinger. Det er her, at ministerområdet for tiden har de største udfordringer, men også her hvor potentialet for at skabe forandring er størst.

Fordele ved mangfoldighed
Eksempler på, hvorfor mangfoldighed gør vores opgaveløsning bedre: 
 
  • Når kvinder deltager i internationale missioner, kommer vi nemmere i kontakt med den kvindelige del af befolkningen. Danske kvinder kan fungere som rollemodeller for lokalbefolkningen og vise, at alle skal have samme muligheder.
  • Internationale missioner finder ofte sted i markant anderledes kulturer. Etniske minoriteter kan – som en del af vores missioner – ofte tilbyde en indsigt i og forståelse for andre kulturer.
  • Forskellige kompetencer fremmer læring, kreativitet og nytænkning.
  • Det skaber tillid og respekt i befolkningen, hvis vores sammensætning af medarbejdere også afspejler befolkningssammensætningen.
  • Forsvarsministeriets område konkurrerer med øvrige arbejdspladser i Danmark om de bedste medarbejdere. Derfor skal vi blive bedre til at rekruttere og fastholde den bedst kvalificerede arbejdskraft.
 
Derfor mangfoldighed
Der er en gevinst at hente ved mangfoldighed: Vi bliver bedre til at nå vores mål – det gælder både forsvaret og beredskabet.
 
Derfor skal sammensætningen af personalet inden for hele Forsvarsministeriets område være mangfoldig med hensyn til kønsfordeling, alderssammensætning, socialt ophav, etnisk oprindelse med videre.
Sidst opdateret 11-04-2018 - kl. 13:07

Fakta

Dansk Industri har i 2010 foretaget en undersøgelse om mangfoldighed. Den viser, at de fleste virksomheder mener, at en mangfoldig sammensætning er vigtig for deres forretning.

Interne links