Spring til indhold Spring til søgning på Forsvaret.dk Spring til højrebar

Hovedmenu

Menu

 
 
 

Erstatningsforhold for udsendte soldater

  Indholdsområde

   
  Viden om 
  Flyvevåbnet gennemfører transport af tilskadekommen patient
  Flyvevåbnet gennemfører transport af tilskadekommen patient

  Erstatningsforhold for udsendte soldater 

  Hvis en udsendt soldat kommer til skade eller dør under udsendelsen yder Forsvaret en særlig erstatning/godtgørelse. Herudover er udsendte soldater omfattet af de almindelige regler om arbejdsskadesikring. Det betyder, at en soldat, der er kommet til skade under eller som følge af tjenesten vil kunne modtage en godtgørelse for varigt mén både efter forsvarets særlige erstatnings- og godtgørelsesordning og efter de almindelige regler om arbejdsskadesikring.
   
  Dækning hele døgnet
  Soldaten har siden 1. september 2008 også været dækket ved tilskadekomst i fritiden eller ved dødsfald, der ikke skyldes tjenesten med de samme satser som gælder efter forsvarets særlige erstatnings- og godtgørelsesordning. Det kunne eksempelvis være dødsfald på grund af en hjertekarsygdom. 
   
  Statens gruppelivsordning
  Udsendte soldater vil typisk være omfattet af en gruppelivsforsikring. Enten indeholder deres pensionsordning allerede en gruppelivsordning, eller også er de omfattet af statens gruppelivsordning.
  Sidst opdateret 26-03-2015 - kl. 10:47

  Fakta

  Forsvarets særlige erstatnings- og godtgørelsesordning:

  Tilskadekomst: En tilskadekommen soldat med 100 % varigt mén modtager en godtgørelse på 4.033.000 kr.

  Død: Den efterladte til en soldat, der var forsørger, modtager 2.689000 kr. Den efterladte til en soldat, der ikke var forsørger, modtager 1.343.000 kr.

  Beløbene er angivet i 2015-niveau og reguleres årligt.

  Interne links

  Eksterne links