Spring til indhold Spring til søgning på Forsvaret.dk Spring til højrebar

Hovedmenu

Menu

 
 
 

Forsvarets Dag og værnepligt

  Indholdsområde

   
  Viden om 
  Værnepligtige i Flyvevåbnet igennem infanterikampbanen på Flyvestation Karup
  Værnepligtige i Flyvevåbnet igennem infanterikampbanen på Flyvestation Karup

  Forsvarets Dag og værnepligt 

  Der er værnepligt for alle mænd i Danmark. Derfor bliver alle danske mænd med fast ophold i Danmark automatisk indkaldt til Forsvarets Dag det år, hvor de fylder 18 år.
   

  Forsvarets Dag erstatter det, der tidligere hed session. På Forsvarets Dag får du information om Forsvaret og de uddannelser og jobmuligheder, du har i Forsvaret og Beredskabsstyrelsen. Det bliver også testet, om du er egnet til værnepligtstjeneste.
   

  Lodnummer
  Er du blandt de mænd, der findes egnet, trækker du et lodnummer. Dette nummer afgør, om du skal aftjene værnepligt. Trækker du et nummer, der giver indkaldelse, skal du aftjene værnepligt enten i Forsvaret eller Beredskabet. Tjenestetiden er normalt fire måneder.
   
  Trækker du et nummer, der ikke giver indkaldelse, kan du vælge at melde dig frivilligt til en uddannelse i Forsvaret nu eller senere. Det kan for eksempel være en uddannelse med henblik på at blive sendt ud til en international operation.
   

  Kvinder og værnepligt
  Der er ikke værnepligt for kvinder. Alle kvinder får et brev fra Forsvaret, når de fylder 18 år. I brevet får du information om dine muligheder i Forsvaret, og om hvordan du kan komme på Forsvarets Dag, hvis du ønsker det. Kvinder kan frivilligt vælge at blive ansat på værnepligtslignende vilkår.
   

  Militærnægter
  Er det uforeneligt med din samvittighed at aftjene værnepligt i Forsvaret eller Beredskabsstyrelsen, kan du søge om at blive militærnægter. Du skal dog have været på Forsvarets Dag og modtaget din indkaldelsesordre til aftjening af værnepligtstjeneste, for at du kan søge om militærnægtertjeneste.

  Sidst opdateret 15-06-2016 - kl. 10:57

  Fakta

  Forsvarsministeriets Personalestyrelse administrerer forhold omkring Forsvarets Dag og værnepligt herunder militærnægtertjeneste. Kontakt: fps-vpl@mil.dk eller telefon 72 81 90 00.

  Kontakt Beredskabsstyrelsen for information om værnepligt i beredskabet: brs@brs.dk eller telefon 45 90 60 00

  Interne links

  Eksterne links