Spring til indhold Spring til søgning på Forsvaret.dk Spring til højrebar

Hovedmenu

Menu

 
 
 

Indsatsen i Sydsudan (UNMISS)

  Indholdsområde

   
  Viden om 
  De bidragydende nationer bliver først afregnet efter at alt er kontrolleret – derfor bliver der selvfølgelig fuldt ud!
  De bidragydende nationer bliver først afregnet efter at alt er kontrolleret. Foto: Forsvaret.

  Indsatsen i Sydsudan (UNMISS) 

  Ved en folkeafstemning i januar 2011 stemte et massivt flertal af Sydsudans befolkning ja til løsrivelse fra Sudan. Den nye stat, Sydsudan, erklærede selvstændighed 9. juli 2011.

  Den 8. juli 2011 vedtog FN’s sikkerhedsråd resolution 1996, der dannede grundlaget for en ny integreret fredsbevarende FN-mission i Sydsudan. United Nations Mission South Sudan (UNMISS) blev etableret for en periode på et år, men mandatet er siden blevet forlænget flere gange. Senest i 2016, hvor missionen blev forlænget med Sikkerhedsrådsresolution 2304 af 12. august 2016.

  FN’s Sikkerhedsråd vedtog ved oprettelsen af UNMISS at nedlægge UNMIS-missionen i (Nord-)Sudan etableret efter fredsaftalen i 2005. United Nations Mission in Sudan (UNMIS) blev således afsluttet i august 2011.

  Dansk deltagelse i FN mission i Sydsudan
  Regeringen besluttede i sommeren 2011, at Danmark skulle bidrage til FN-missionen i Sydsudan (UNMISS) med forbindelses- og stabsofficerer.

  Med nedlæggelsen af UNMIS i (Nord)Sudan samt dansk udtræden af FN-missionen i Congo (MONUSCO), NATO’s Training Mission i Irak (NTM-I) og FN-missionen i Kosovo (UNMIK) blev der frigivet 13 normeringer. Danmark bidrager i øjeblikket med 10 stabsofficerer til UNMISS.

  This article in English
  Sidst opdateret 07-09-2017 - kl. 13:49

  Fakta

  Missionsområde: Sydsudan

  Styrketal: 10 stabsofficerer 

  Interne links

  Eksterne links