Spring til indhold Spring til søgning på Forsvaret.dk Spring til højrebar

Hovedmenu

Menu

 
 
 

Internationale humanitære operationer

  Indholdsområde

   
  Viden om 
  Beredskabsstyrelsen sendte i 2010 nødhospitaler til Pakistan for at afhjælpe voldsomme oversvømmelser
  Beredskabsstyrelsen sendte i 2010 nødhospitaler til Pakistan for at afhjælpe voldsomme oversvømmelser

  Internationale humanitære operationer 

  Beredskabsstyrelsen kan indsættes til humanitær hjælp i udlandet på anmodning fra en anden stat eller fra en international organisation. Beslutningen om at yde bistand træffes af Forsvarsministeriet i samråd med Udenrigsministeriet. Det er Udenrigsministeriet, der koordinerer og finansierer udsendelse af den danske statslige katastrofebistand.

  Beredskabsstyrelsen er en myndighed under Forsvarsministeriet. Det er derfor forsvarsministeren, der godkender udsendelsen af Beredskabsstyrelsens mandskab.

  Opgaver
  Beredskabsstyrelsen yder hjælp ved:

  • Naturkatastrofer og ulykker
  • Teknologiske hændelser
  • Krise- og borgerkrigssituationer

  Akutte opgaver kan være eftersøgnings- og redningsarbejde ved jordskælv samt koordinationsopgaver i forbindelse med længerevarende humanitære operationer. Beredskabsstyrelsen kan også bidrage med opstilling og drift af teltbaserede felthovedkvarterer for nødhjælpsarbejdere. Dette var for eksempel tilfældet i forbindelse med jordskælvet på Haiti i januar 2010.

  Internationalt samarbejde
  Katastrofebistanden ydes af Beredskabsstyrelsen alene eller i samarbejde med andre organisationer inden for logistiske, transportmæssige, ledelsesmæssige og ekspertopgaver.

  Der er et tæt struktureret samarbejde med EU, FN og NATO samt regionale partnerskaber, såsom det nordiske International Humanitarian Partnership (IHP).
  Sidst opdateret 06-04-2016 - kl. 14:58

  Fakta

  Internationalt Beredskab i Beredskabsstyrelsen er kontaktpunkt for henvendelser til Danmark om international krise- og katastrofebistand.

  Internationalt Beredskab har ansvaret for Beredskabsstyrelsens internationale kapaciteter og koordinerer Beredskabsstyrelsens indsatser i katastroferamte områder.

  Interne links

  Eksterne links