Spring til indhold Spring til søgning på Forsvaret.dk Spring til højrebar

Hovedmenu

Menu

 
 
 

Forsvarsministeren på besøg i Kosovo

Indholdsområde

 
Forsvarsministeren på besøg i Kosovo 
Søren Gade i Skenderej ved politistationen Søren Gade i Skenderej ved politistationen
Forsvarsministeren rejste i går den 24. maj på besøg hos den danske bataljon, som er udsendt til deltagelse i NATO’s operation i Kosovo.
25-05-2005 - kl. 10:54

Forsvarsministeren møder de danske styrker, og bliver orienteret om de danske soldaters daglige virke og de fremskridt, som er sket i den danske bataljons ansvarsområde. Under besøget møder forsvarsministeren ligeledes Chefpolitiinspektør Kai Vittrup, der er chef for FN’s politistyrke i Kosovo. Under mødet med Kai Vittrup ønsker forsvarsministeren at drøfte den generelle udvikling i landet.

Forsvarsministeren rejser efterfølgende til Sarajevo, hvor han skal aflægge besøg ved den bosniske forsvarsminister Nikola Radovanovic. På mødet vil forsvarsministeren blandt andet drøfte det nordiske initiativ for regionalt samarbejde mellem Norden og en række lande i Sydøsteuropa. Forsvarsministeren skal endvidere besøge det internationale samfunds høje repræsentant i Bosnien-Hercegovina, Lord Paddy Ashdown, for blandt andet at blive orienteret om den generelle udvikling i landet. Herudover skal forsvarsministeren besøge det nyåbnede center for uddannelse af soldater til fredsbevarende operationer (Peace Support Operations Training Centre). Danmark har aktivt støttet oprettelsen af dette center, ligesom den danske brigadegeneral Henning Brøchmann Larsen beklæder chefposten.
 

Forsvarsministeren på køretur i Kosovo