Spring til indhold Spring til søgning på Forsvaret.dk Spring til højrebar

Hovedmenu

Menu

 
 
 

Forsvarsministeren besøger Afghanistan juni 2007

Indholdsområde

 
Forsvarsministeren besøger Afghanistan juni 2007 
Forsvarsminister Søren Gade er i disse dage på besøg i det sydlige Afghanistan. Her besøger han blandt andet de danske soldater i Kandahar og Helmand-provinsen.
26-06-2007 - kl. 14:13

Forsvarsminister Søren Gade i AfghanistanForsvarsminister Søren Gade er på besøg hos de danske soldater i det sydlige Afghanistan. Ministeren besøger blandt andet det danske styrkebidrag i Helmand provinsen og herunder styrkebidragets såkaldte ”Ørkenhold”, mens det er indsat i Helmand ørkenen.

Dermed får han mulighed for at se soldaternes operationsbetingelser på nærmeste hold. Ministeren besøger også de danske soldater i Kandahar, hvor han bliver orienteret om soldaternes mange arbejdsopgaver.

Der er p.t. i alt ca. 435 danske soldater i Afghanistan, heraf ca. 330 i det sydlige Afghanistan. Styrkebidragene bistår den afghanske regering med at udbrede sin myndighedsudøvelse til hele Afghanistan. Det omfatter bl.a. gennemførelse af stabilitets- og sikkerhedsoperationer i koordination med de afghanske sikkerhedsstyrker og samarbejde med de civile afghanske myndigheder om genopbygningsprojekter.

Forsvarsminister Søren Gade i Afghanistan