Spring til indhold Spring til søgning på Forsvaret.dk Spring til højrebar

Hovedmenu

Menu

 
 
 

Forsvarsministeren underskriver aftale om Joint Strike Fighter

Indholdsområde

 
Forsvarsministeren underskriver aftale om Joint Strike Fighter 
Søren Gade underskrev i dag aftale om dansk deltagelse i produktions-, vedligeholdelses- og videreudviklingsfasen af kampflyet Joint Strike fighter.
27-02-2007 - kl. 18:41

Dermed er amerikanske Joint Strike Fighter fortsat en kandidat i det danske kampflyvalg sammen med svenske Gripen og fælleseuropæiske Eurofighter.

Den nye Joint Strike Fighter aftale blev underskrevet på den amerikanske ambassade i København under overværelse af den amerikanske ambassadør, James P. Cain, samt repræsentanter fra bl.a. amerikansk industri og de fire industrielle partnere i Danmark, A.P. Møller–Mærsk A/S, Terma A/S, Systematic Software Engeneering A/S og GPV Group A/S.

Joint Strike Fighter aftalen er især til gavn for de danske virksomheder i projektet, som over de kommende år har muligheder for at hjemtage industriordrer for et milliardbeløb.

De øvrige deltagere i Joint Strike Fighter projektet er USA, Storbritannien, Italien, Tyrkiet, Australien, Holland, Canada, Norge.

Det er endnu ikke besluttet, om der skal anskaffes en afløser for de danske F-16 kampfly i perioden 2015-2020, og i givet fald hvilken af de tre kandidater det bliver. Denne beslutning forventes truffet senest i 2009 i forbindelse med de politiske forhandlinger om det næste forsvarsforlig.

For yderligere oplysninger om Joint Strike Fighter aftalen henvises til aktstykke nr. 79 under Finansudvalgets dokumentsamling på Folketingets hjemmeside.