Spring til indhold Spring til søgning på Forsvaret.dk Spring til højrebar

Hovedmenu

Menu

 
 
 

Forsvarsministeren til lukningen af den danske lejr i Kosovo

Indholdsområde

 
Forsvarsministeren til lukningen af den danske lejr i Kosovo 
Forsvarsminister Søren Gade deltog i dag i lukningen af den danske lejr ”Camp Olaf Rye” i Kosovo.
17-12-2009 - kl. 22:11
Lukningen af Camp Olaf Rye blev i dag markeret ved en parade med deltagelse af de
danske, franske og estiske enheder tilknyttet den danske bataljon. Ved paraden holdt
forsvarsminister Søren Gade en tale for soldaterne. Senere deltog forsvarsministeren i en middag med repræsentanter fra Danmarks primære samarbejdspartnere i KFOR.
Lukningen af Camp Olaf Rye markerer slutningen på en æra for det danske engagement på Balkan og i Kosovo. Camp Olaf Rye er den sidste af en række danske lejre, der har været oprettet på Balkan siden indsatsen begyndte i 1992. De danske soldater vil fremover blive indkvarteret sammen med de franske styrker i en lejr syd for Mitrovica.

KFOR blev etableret i 1999, og danske styrker var med fra starten. Siden har 21 hold og cirka 10.000 danske soldater været udsendt til KFOR. Fra februar 2010 reduceres den danske styrke i Kosovo fra nuværende cirka 300 til cirka 180 soldater. Samtidig afsluttes det estiske engagement i KFOR. Reduktionen af den danske enhed sker som en del af NATO’s samlede strategi for Balkan. Forsvarsminister Søren Gade udtaler i forbindelse med besøget i Kosovo: ”Jeg er stolt over den indsats, de danske styrker har gjort igennem et helt årti. Sammen med deres internationale samarbejdspartnere har de bevist, at det med vedholdenhed og tålmodighed er muligt, at skabe håb om en varig fred, selv i regioner med stor ufred”.


Forsvarsminister Søren Gade taler til soldaterne i den danske lejr Camp Olaf Rye, som nu lukkes. 
Forsvarsminister Søren Gade taler til soldaterne
i den danske lejr Camp Olaf Rye, som nu lukkes.