Spring til indhold Spring til søgning på Forsvaret.dk Spring til højrebar

Hovedmenu

Menu

 
 
 

Forsvarsministeren besøger de danske soldater i Kosovo

Indholdsområde

 
Forsvarsministeren besøger de danske soldater i Kosovo 
  
I disse dage besøger forsvarsminister Gitte Lillelund Bech de danske soldater i Kosovo. Samtidig benytter forsvarsministeren lejligheden til at gennemføre møder med relevante samarbejdspartnere.
  
04-08-2010 - kl. 19:42

Med besøget ved de danske styrker i Kosovo får forsvarsministeren endnu en gang lejlighed til at opleve soldaternes vilkår på tæt hold. Samtidig får hun mulighed for at tale med soldaterne om deres oplevelser og takke dem for deres indsats.
 

Udover at møde de danske soldater gennemfører forsvarsministeren møder med den tyske chef for NATO’s styrker i Kosovo (KFOR), general Markus J. Bentler, samt souschef for EU’s mission i Kosovo (EULEX), briten Roy Reeve.
 

Forsvarsminister Gitte Lillelund Bech udtaler i forbindelse med besøget: ” Kosovo er en af NATO’s succeshistorier, og den succes kan tilskrives den store indsats, som blandt andre de danske soldater har ydet gennem snart 11 år. Det er jeg meget stolt af.”
 

KFOR blev etableret i 1999. Danske styrker var med fra starten, og siden har 22 hold danske soldater været udsendt til Kosovo. Den danske styrke i KFOR omfatter ca. 180 soldater, der er indkvarteret i Novo Selo-lejren sammen med de franske styrker.
 

Eventuelle spørgsmål kan rettes til Forsvarsministeriets pressevagt – telefon 23 23 65 00.