Spring til indhold Spring til søgning på Forsvaret.dk Spring til højrebar

Hovedmenu

Menu

 
 
 

Forsvarsministeren mødes med sin norske kollega

Indholdsområde

 
Nyhed 
Gitte Lillelund Bech i samtale med sin norske kollega, Grete Faremo
Gitte Lillelund Bech i samtale med sin norske kollega, Grete Faremo 

Forsvarsministeren mødes med sin norske kollega 

Forsvarsminister Gitte Lillelund Bech drøftede i går Afghanistan, nordisk samarbejde, NATO-topmøde og veteranpolitik med sin norske kollega, Grete Faremo.

10-09-2010 - kl. 10:30
Der var tale om et godt og udbytterigt møde, hvor forsvarsministrene bl.a. udvekslede erfaringer omkring indsatsen i Afghanistan og drøftede udviklingen af det nordiske forsvarssamarbejde om opbygningen af den østafrikanske freds- og sikkerhedsarkitektur.

Specielt et emne gav grobund for et tættere samarbejde: De to lande vil nu undersøge mulighederne for samarbejde og erfaringsudveksling omkring veteraner. Forsvarsministeren ser gerne, at man i NATO-kredsen ser mere på veteranområdet og på muligheden af øget samarbejde på tværs af landene, hvilket den norske kollega fandt interessant.

Efter besøget udtaler forsvarsminister Gitte Lillelund Bech:
”Jeg har set frem til mødet i Norge. Mine samtaler med Grete Faremo understregede endnu engang, at mindre lande kan gøre en stor forskel. Det vidner bl.a. det gode nordiske forsvarssamarbejde om. Vi fik også drøftet aktuelle NATO-sager, herunder indsatsen i Afghanistan og forberedelserne til NATO-topmødet i Lissabon til november.”

Pressevagt

Eventuelle spørgsmål kan rettes til Forsvarsministeriets pressevagt
- tlf. 72 81 04 00