Spring til indhold Spring til søgning på Forsvaret.dk Spring til højrebar

Hovedmenu

Menu

 
 
 

Forsvarsministeren mødes med sin tyske kollega

Indholdsområde

 
Nyhed 
Gitte Lillelund Bech sammen med sin tyske kollega Dr. Karl-Theodor Freiherr zu Guttenberg
Gitte Lillelund Bech sammen med sin tyske kollega Dr. Karl-Theodor Freiherr zu Guttenberg 

Forsvarsministeren mødes med sin tyske kollega 

Forsvarsminister Gitte Lillelund Bech drøftede i går Afghanistan, veteranpolitik og NATO-topmøde med sin tyske kollega, Dr. Karl-Theodor Freiherr zu Guttenberg.

17-09-2010 - kl. 09:30
Der var tale om et godt og udbytterigt møde, hvor forsvarsministrene bl.a. gjorde status for de operative indsatser og drøftede perspektiverne for indsatsen i Afghanistan og NATO-topmødet i Lissabon til november. De to ministre drøftede også behovet for anerkendelse og støtte af veteraner, værnepligt samt opbygningen af sikkerhedsstrukturer i Østafrika.

Efter besøget udtaler forsvarsminister Gitte Lillelund Bech:

”Det var et rigtigt godt møde med min tyske kollega. Det var en god mulighed for at uddybe de dansk-tyske relationer. Mine samtaler med zu Guttenberg bekræftede, at store som små lande står over for mange af de samme udfordringer nationalt og i Alliancen. Både hvad angår fortsat reform af NATO og organisationens kommandostruktur er vi enige om, at der er behov for konkrete resultater frem til NATO topmødet i Lissabon i november i år. Vi ser også meget ens på behovet for, at samtænkning kommer til at stå centralt i løsningen af NATO’s fremtidige opgaver og Alliancens samarbejde med andre internationale aktører. Endelig havde vi en udbytterig drøftelse af de aktuelle udfordringer i Afghanistan. Jeg foreslog, at vi i NATO-regi tager spørgsmålet om veteraner fra internationale fredsstøttende missioner op, hvilket min tyske kollega var positiv overfor”.

Pressevagt

Eventuelle spørgsmål kan rettes til Forsvarsministeriets pressevagt
- tlf. 72 81 04 00