Spring til indhold Spring til søgning på Forsvaret.dk Spring til højrebar

Hovedmenu

Menu

 
 
 

Møde med EU-kommissær Kristalina Georgieva

Indholdsområde

 
Nyhed 
Gitte Lillelund Bech og EU-kommissær Kristalina Georgieva
Gitte Lillelund Bech og EU-kommissær Kristalina Georgieva 

Møde med EU-kommissær Kristalina Georgieva 

Forsvarsministeren mødtes i dag med EU-kommissær Kristalina Georgieva til en drøftelse af EU-Kommissionens netop offentliggjorte forslag til, hvordan EU kan styrke hjælpen i forbindelse med katastrofer.

29-10-2010 - kl. 20:00
Forsvarsminister Gitte Lillelund Bech er den øverste ansvarlige for koordinationen af beredskabet i Danmark. Det danske beredskab, som også kan indsættes ved katastrofer i udlandet, blev senest sendt ud for at hjælpe i forbindelse med de omfattende oversvømmelser i Pakistan og jordskælvet i Haiti.

På dagens møde drøftede Gitte Lillelund Bech og EU-kommissær Kristalina Georgieva således visioner for et styrket europæisk samarbejde om katastrofehjælp, samt det kommende danske EU-formandskab. Danmark skal i første halvdel af 2012 blandt andet lede forhandlingerne om grundlaget for en styrkelse af katastrofehjælp i regi af EU.

Kristalina Georgieva er EU-kommissær for humanitær bistand og civilbeskyttelse, og besøger Danmark i dagene 29.-30. oktober 2010. Kommissæren har under besøget også mødt en række andre danske myndigheder samt aktører på beredskabs- og nødhjælpsområdet.

Pressevagt

Eventuelle spørgsmål kan rettes til Forsvarsministeriets pressevagt
- tlf. 72 81 04 00