Spring til indhold Spring til søgning på Forsvaret.dk Spring til højrebar

Hovedmenu

Menu

 
 
 

Beredskabsstyrelsen bistår libyske flygtninge

Indholdsområde

 
Nyhed 
Flygtninge ved grænsen mellem Libyen og Tunesien ©BELGA
Flygtninge ved grænsen mellem Libyen og Tunesien ©BELGA 

Beredskabsstyrelsen bistår libyske flygtninge 

Beredskabsstyrelsen sender en medarbejder til Tunesien for at opsætte lejrfaciliteter til støtte for FN's hjælp til flygtninge fra Libyen.

14-03-2011 - kl. 16:10
Beredskabsstyrelsens medarbejder sendes til Tunesien som en del af et skandinavisk hold, der også medbringer lejrmateriel. Det drejer sig om telte, der skal anvendes som opholdssted og kontorfaciliteter for ca. 30 medarbejdere fra FN’s flygtningeorganisation UNHCR.

FN’s arbejde består i at hjælpe flygtninge, der krydser den libysk-tunesiske grænse.

Forsvarsminister Gitte Lillelund Bech udtaler i den forbindelse:

”Jeg er glad for, at Beredskabsstyrelsen endnu engang kan efterkomme en anmodning om at hjælpe til i et af verdens brændpunkter. Jeg er stærkt bekymret over Gaddafi-regimets fortsatte overgreb på sin egen befolkning i Libyen og den humanitære situation, som regimets militære offensiv medfører. Det er mit håb, at Beredskabsstyrelsen via FN kan være med til bistå de mange flygtninge fra Libyen i den ulykkelige situation, som de befinder sig.”

Over 260.000 er på flugt
FN anslår, at over 260.000 mennesker er flygtet fra Libyen som følge af kampene i landet. Over 140.000 af dem er flygtet til Tunesien, og en del af dem befinder sig i en FN-opstillet teltlejr tæt på den libyske grænse. Lejren fungerer som midlertidig opholdssted for de flygtninge, som ikke er i stand til at rejse videre med det samme.

Læs mere om Beredskabsstyrelsens assistance til de libyske flygtninge i Tunesien på Beredskabsstyrelsens hjemmeside eller kontakt styrelsens presseansvarlige på tlf.nr. 45 90 60 00.

Pressevagt

Eventuelle spørgsmål kan rettes til Forsvarsministeriets pressevagt
- tlf. 72 81 04 00