Spring til indhold Spring til søgning på Forsvaret.dk Spring til højrebar

Hovedmenu

Menu

 
 
 

Forsvarsministeren besøger Sigonella-basen

Indholdsområde

 
Nyhed 
Forsvarsministeren besøger Sigonella-basen
 

Forsvarsministeren besøger Sigonella-basen 

Nick Hækkerup besøgte torsdag den 13. oktober 2011 de danske F-16 fly og de danske flyversoldater på Sigonella-basen i Italien.

13-10-2011 - kl. 14:00
Besøget på den sicilianske Sigonella-base gav forsvarsministeren mulighed for at møde de danske soldater og piloter, der er udsendt med det danske bidrag til støtte for indsatsen i Libyen.

”Jeg har glædet mig til at møde de danske mænd og kvinder, som er udstationeret med flyvevåbnet her på Sigonella. Det danske kampflybidrag har i snart syv måneder ydet en effektiv og særdeles værdsat indsats, hvilket vores samarbejdspartnere ikke er blege for at fortælle mig. Denne indsats er kun mulig på grund af dedikerede medarbejdere. Den indsats, som Danmark yder for at beskytte den libyske civilbefolkning, gør mig stolt, og det har været en fornøjelse at høre mere om de danske flys indsats”, siger Nick Hækkerup.

Fakta

  • På baggrund af vedtagelsen af FN’s Sikkerhedsrådsresolutioner 1970 og 1973 besluttede Folketinget natten mellem den 18. og 19. marts 2011 enstemmigt at stille fire danske kampfly til rådighed for en international militær indsats i Libyen mhp. at beskytte civilbefolkningen.
  • Siden den 20. marts 2011 har de danske kampfly været indsat i operationer i Libyen fra Sigonella-basen på Sicilien. Indledningsvis var de danske fly indsat i rammen af den amerikansk ledede Operation Odyssey Dawn, og siden den 31. marts 2011 har de danske fly bidraget til NATO’s Operation Unified Protector.

Pressevagt

Eventuelle spørgsmål kan rettes til Forsvarsministeriets pressevagt
- tlf. 72 81 04 00