Spring til indhold Spring til søgning på Forsvaret.dk Spring til højrebar

Hovedmenu

Menu

 
 
 

NATO's generalsekretær besøger forsvarsministeren

Indholdsområde

 
 
Forsvarsminister Nick Hækkerup modtager NATOs generalsekretær Anders Fogh Rasmussen
Forsvarsminister Nick Hækkerup sammen med NATO's generalsekretær Anders Fogh Rasmussen 

NATO's generalsekretær besøger forsvarsministeren 

NATO-topmødet i Chicago og multinationalt samarbejde var at finde på dagsordenen, da NATO's generalsekretær var på sit første besøg hos forsvarsminister Nick Hækkerup.

04-11-2011 - kl. 11:40
Forsvarsminister Nick Hækkerup mødtes den 4. november 2011 med NATO's generalsekretær, Anders Fogh Rasmussen. De drøftede bl.a. NATO's operationer og forberedelserne til NATO-topmødet i Chicago i maj 2012. Endvidere blev der snakket om, hvordan multinationale løsninger kan være med til at løse de forsvarspolitiske udfordringer i en tid med faldende forsvarsbudgetter mange steder i Europa.

”Jeg havde i dag en god drøftelse med NATO's generalsekretær. Det er for mig helt klart, at der er brug for at tænke nyt, når de forsvars- og sikkerhedspolitiske udfordringer skal besvares med færre ressourcer. Her er NATO's tanker om øget bi- og multinationalt samarbejde et glimrende forslag, som passer fint sammen med det nye danske regeringsgrundlag”, siger forsvarsminister Nick Hækkerup (S).

Danmark er engageret i flere af NATO's internationale missioner bl.a. i Afghanistan og i pirateribekæmpelse ud for Afrikas Horn (Operation Ocean Shield). Senest har Danmark deltaget i Operation Unified Protector i Libyen.

”Vi kan være tilfredse med, at NATO påskønner Danmarks indsats i Afghanistan og senest eksemplificeret med vores vigtige bidrag til den netop afsluttede mission i Libyen. Nu skal vi gøre plads til den civile genopbygning i Libyen”, siger Nick Hækkerup.

NATO's generalsekretær er den 4. november 2011 på officielt besøg i Danmark. Ud over forsvarsministeren aflægger generalsekretæren besøg hos H.M. Dronningen, statsministeren, udenrigsministeren, Folketingets formand og medlemmer af Udenrigspolitisk Nævn og Forsvarsudvalget.

Pressevagt

Eventuelle spørgsmål kan rettes til Forsvarsministeriets pressevagt
- tlf. 72 81 04 00