Spring til indhold Spring til søgning på Forsvaret.dk Spring til højrebar

Hovedmenu

Menu

 
 
 

Hækkerup drøftede reformer med svensk kollega

Indholdsområde

 
Nyhed 
Forsvarsminister Nick Hækkerup med sin svenske kollega, Karin Enström.
Forsvarsminister Nick Hækkerup med sin svenske kollega, Karin Enström. 

Hækkerup drøftede reformer med svensk kollega 

Forsvarsminister Nick Hækkerup mødtes mandag d. 27. august 2012 med sin svenske kollega. De to ministre drøftede blandt andet forsvarsreformer.

27-08-2012 - kl. 18:00
Forsvarsreformer var på dagsordenen, da forsvarsminister Nick Hækkerup d. 27. august besøgte sin svenske kollega Karin Enström i Stockholm.

Danmark venter besparelser på op mod 3 mia. forude, og forsvaret skal derfor effektiviseres. I Sverige har forsvaret allerede været igennem flere besparelser, og Nick Hækkerup ville derfor bruge mødet til at høre nærmere om svenskernes erfaringer og overvejelser.

- Vi skal spare mange penge, men vi skal tænke os godt om så vi sikrer et stærkt forsvar. Med sådan en effektiviseringsproces i vente er det efter min mening meget relevant at skele til andre lande og gøre brug af deres erfaringer. Jeg havde derfor set frem til at drøfte emnet med min svenske kollega, siger Nick Hækkerup.

På dagsordenen for mødet var også kapacitetsopbygning i Østafrika, samarbejde i Arktis og fælles nordiske initiativer på materiel-, uddannelses- og øvelsesområdet.

Pressevagt

Eventuelle spørgsmål kan rettes til Forsvarsministeriets pressevagt
- tlf. 72 81 04 00