Spring til indhold Spring til søgning på Forsvaret.dk Spring til højrebar

Hovedmenu

Menu

 
 
 

SEAHAWK bliver Danmarks nye skibsbaserede helikopter

Indholdsområde

 
Nyhed 
SEAHAWK bliver Danmarks nye skibsbaserede helikopter
MH-60R SEAHAWK  

SEAHAWK bliver Danmarks nye skibsbaserede helikopter 

Regeringen og Venstre, Dansk Folkeparti, Liberal Alliance og Det Konservative Folkeparti er blevet enige om valget af Danmarks nye skibsbaserede helikopter.

21-11-2012 - kl. 14:00
Regeringen og partierne bag det nuværende forsvarsforlig er blevet enige om at vælge den amerikanske helikopter MH-60R SEAHAWK som Danmarks nye skibsbaserede helikopter til erstatning for de nuværende Lynx-helikoptere. Der er enighed om at anskaffe ni helikoptere, hvilket giver mulighed for at styrke tilstedeværelsen i Arktis samtidig med indsættelse i internationale operationer. Beslutningen er en udløber af det indeværende forsvarsforlig. På denne baggrund vil forsvarsministeren nu indstille til Folketingets Finansudvalg om bevilling til anskaffelsen.

Helikopterne, der produceres af amerikanske Sikorsky i samarbejde med Lockheed Martin, planlægges leveret fra 2016 til 2018, og forventes at kunne overtage opgaveløsningen fra Lynx-helikopterne fra 2017. Helikopterne leveres til flyvevåbnets Helicopter Wing i Karup.

Valget af skibsbaserede helikoptere stod mellem den amerikanske MH-60R SEAHAWK og den britiske AW159 Wildcat. Valget af helikopter er truffet på baggrund af anbefaling fra forsvaret.

Helikopterne skal bl.a. løse opgaver med overvågning og suverænitetshævdelse, eftersøgning og redning samt fiskeriinspektion. De skal endvidere kunne deltage i antipirateri-operationer, evakuerings- og nødhjælpsopgaver samt yde støtte til politiet.

Pressevagt

Eventuelle spørgsmål kan rettes til Forsvarsministeriets pressevagt
- tlf. 72 81 04 00