Spring til indhold Spring til søgning på Forsvaret.dk Spring til højrebar

Hovedmenu

Menu

 
 
 

Nyheder fra Forsvarsministeriet

Indholdsområde

 
Nyheder fra Forsvarsministeriet 

Nyheder og pressemeddelelser fra Forsvarsministeriet

Abonnér på vores nyhedsservice og få vores nyheder sendt til din e-mail, lige når de lanceres. Tilmeld dig vores nyhedsservice her

Du kan også finde os på Twitter, Instagram og på LinkedIn

Nyheder fra før 2012 kan findes i arkivet

  -  

    
View RSS feed


30-06-2020
Departementschef skal være Danmarks ambassadør i Berlin
Efter mere end 4 år som departementschef har Thomas Ahrenkiel ønsket at vende tilbage til Udenrigstjenesten for at blive Danmarks ambassadør i Berlin fra den 1. september 2020.


30-06-2020
Danske helikoptere støtter Islands beredskab
Forsvarets helikoptere vil flere gange i løbet af sommeren blive indsat i Nordatlanten for at støtte Island med eftersøgning og redningsaktioner.


26-06-2020
Den 1. juli kan borgerne søge om kompensation
Et bredt flertal i Folketinget vedtog den 11. juni 2020 anlægsloven for Flyvestation Skrydstrup. Forsvarsministeren implementerer nu den nye støjregulering for Flyvestation Skrydstrup og kompensationsordningen.


24-06-2020
Sommer med Forsvaret - i hele Danmark
De fleste danskere holder i år sommerferie herhjemme. Derfor giver Forsvaret mulighed for at besøg unikke naturområder rundt om i hele Danmark - og inspiration til forsvarsrelaterede aktiviteter og seværdigheder.


22-06-2020
Nyt Informationscenter om Danmarks udsendte
I dag åbner et nyt Informationscenter om Danmarks udsendte i Kastellet i København. Centret skal udbrede kendskabet til Danmarks internationale indsats siden 1948 og de mange tusind danskere, der har været udsendt siden da.


12-06-2020
Forsvarsminister vil gøre store forsvarsarealer grønnere
Der skal være mere skov, biodiversitet og klimavenlige arealer på Forsvarets områder. Derfor præsenterer forsvarsminister Trine Bramsen nu de første af flere initiativer for et grønnere forsvar.


11-06-2020
Forsvaret rækker ud til unge med uddannelsestilbud
Forsvaret, Beredskabsstyrelsen og Hjemmeværnet har mange uddannelsestilbud til unge. Set i lyset af coronakrisen rækkes nu ekstra ud til de unge, der kunne have lyst til en spændende uddannelse med gode karrieremuligheder.


11-06-2020
Regeringen udsender markante nye militære bidrag til Mellemøsten
Et bredt flertal i Folketinget har i dag givet samtykke til at udsende nye militære bidrag til henholdsvis kampen mod ISIL i Irak og til fremme af navigationsfriheden i Hormuzstrædet.


11-06-2020
Folketinget har landet lov der igangsætter byggeri til F-35-fly
Et bredt flertal i Folketinget har i dag vedtaget den anlægslov for Flyvestation Skrydstrup, der betyder, at første spadestik til det nye kompleks for de kommende F-35-kampfly kan tages mandag.


10-06-2020
H.K.H. Prins Joachim ny forsvarsattaché i Paris
Den nye forsvarsattaché i Paris bliver Prins Joachim.


06-06-2020
Indsatser til bekæmpelse af svindel og magtmisbrug
Forsvarsminister Trine Bramsen sætter gang i en stor oprydning på Forsvarsministeriets område.


29-05-2020
Hæder til udsendte i FN’s fredsbevarende missioner
I dag er det FN’s internationale dag for de fredsbevarede styrker. I Danmark markeres dagen ved, at forsvarsministeren lægger en krans på Kastellet.


27-05-2020
Forsvarsministeriet fylder 70 år
I dag er det 70 år siden, Forsvarsministeriet blev oprettet som en sammenlægning af Krigsministeriet og Marineministeriet.


19-05-2020
Samarbejde mellem Forsvaret og Grønlands Selvstyre styrker havmiljøberedskab i Grønland
Ny aftale sikrer, at Grønland og Danmark kan støtte hinanden med blandt andet udstyr til forureningsbekæmpelse og ekspertviden fra Forsvaret


19-05-2020
Danmark øgede i 2019 sit bidrag til verdens brændpunkter
Over en halv milliard kroner bidrog til at fremme Danmarks sikkerhed og forebygge konflikt, migration og ekstremisme.


15-05-2020
Forsvarsministeren: Puljemidler til veteraner kan bruges til næste år
Veterancentret støtter hvert år med forskellige puljemidler veteraner og deres familier. Coronavirus gør det i år svært at gennemføre aktiviteter og ferielejre.


14-05-2020
Regeringen tilbyder ekstra bidrag til overvågningen af EU’s ydre grænse
Efter i marts at have udsendt et flybidrag vil regeringen nu udsende yderligere en dansk helikopter og et køretøj til EU’s grænseagentur Frontex.


14-05-2020
Danmark forlænger transportflybidrag til FN’s mission i Mali
For at bakke op om FN’s bestræbelser på at inddæmme coronavirus har regeringen besluttet at forlænge det danske transportflybidrag inkl. ca. 65 personer til FN’s mission i Mali, MINUSMA. Bidraget forlænges med ca. to måneder frem til medio juli 2020.


11-05-2020
Minister i ro-dyst mod danske Invictus-atleter
Årets udgave af Invictus Games for skadede veteraner er udsat. I dag mødtes Trine Bramsen med en gruppe af dem i Roskilde.


07-05-2020
Danmark sender støtte til coronaramte græske flygtningelejre
Danmark sender sundheds- og sanitetsfaciliteter til græske coronaramte flygtningelejre, så der kan holdes forsvarlig afstand i de tætbefolkede lejre.


04-05-2020
Forsvarsministeriet sætter 75 lys i vinduerne i aften
For at markere 75-året for Danmarks befrielse bliver der tændt lys i vinduerne i Forsvarsministeriet i det centrale København.


30-04-2020
Italienske myndigheder takker nej til dansk tilbud om corona-hjælp
De italienske myndigheder har den 29. april sendt en skriftlig tilbagemelding på det tilbud om sundhedsfaglig hjælp ifm. coronakrisen, som Danmark stillede til rådighed den 8. april.


29-04-2020
Forsvaret stiller nyindkøbte værnemidler til rådighed for sundhedsvæsenet
Forsvarsministeriets Materiel- og Indkøbsstyrelse har modtaget et parti værnemidler gennem NATO’s indkøbsorganisation. Langt størstedelen af udstyret bliver nu stillet til rådighed for sundhedsvæsenet i arbejdet for at forhindre spredning af coronavirus.


15-04-2020
NATO’s forsvarsministre drøfter sikkerhedssituation under corona-pandemien
Coronakrisen må ikke blive til en sikkerhedskrise, understreger forsvarsminister Trine Bramsen efter dagens videomøde med kollegaer fra de øvrige NATO-allierede.


08-04-2020
Dansk hjælp til Italien
Regeringen har her til aften besvaret den italienske anmodning om assistance med en substantiel pakke af bidrag.


08-04-2020
Forsvaret har fremrykket betalinger til danske leverandører for 100 mio. kroner
Ved at fremrykke betalinger kan Forsvaret hjælpe med til at holde virksomheder i gang og folk i arbejde under corona-krisen og i fremtiden, lyder det fra forsvarsministeren.


01-04-2020
38.000 veteraner får særlig hilsen fra minister i deres e-Boks
Udsatte veteraner og deres familier kan have brug for en ekstra håndsrækning, når samfundet er vendt op og ned under corona-epidemien. Den kan Veterancenter og gamle soldaterkammerater give dem.


31-03-2020
Rigsrevisionen finder forsvarsministerens tiltag tilfredsstillende
Statsrevisorerne har i dag behandlet Rigsrevisionens notat om indkøb hos Forsvarsministeriets Ejendomsstyrelse.


30-03-2020
Bramsen vært for nordisk forsvarsministermøde med fokus på nuværende krisesituation
De nordiske forsvarsministre holdt i dag det første af to faste årlige NORDEFCO-ministermøder, der på grund af den aktuelle situation foregik på telekonference og havde fokus på netop coronasmitten.


26-03-2020
Iværksættelse af eksterne undersøgelser
Iværksættelse af eksterne undersøgelser i relation til sagen om mulig svindel i Forsvarsministeriets Ejendomsstyrelse.


25-03-2020
Sikker lufttransport af coronasmittede
Forsvaret og Region Midtjylland samarbejder om en ny sikker lufttransport af alvorligt syge patienter, der er smittet med coronavirus.


18-03-2020
Forsvarsministeren advarer: Cyberkriminelle vil udnytte krisesituation
Truslen fra cyberangreb er meget høj og med corona-krisen skærpes den yderligere. Ondsindede kriminelle og andre aktører vil udnytte sundhedskrisen til at angribe os.


13-03-2020
Forsvarsministeren tager kontakt til telesektoren om cybersikkerhed
Der er i øjeblikket et stort pres på vores IT-systemer, da mange danskere arbejder hjemmefra og bruger it på anden vis. Derfor opfordrer forsvarsministeren telesektoren til et forsat højt og skærpet cyberberedskab.


04-03-2020
Regeringen tilbyder yderligere bidrag til at beskytte EU’s grænser
Efter de seneste udviklinger ved grænsen mellem Grækenland og Tyrkiet tilbyder regeringen yderligere danske bidrag til EU’s grænseagentur Frontex.


02-03-2020
Forsvarsministeren indvier ny enhed for familier til veteraner
Familien og netværket til veteraner skal mere i fokus. Derfor har forsvarsminister Trine Bramsen taget initiativ til at oprette en familieenhed under Veterancenteret.


20-02-2020
Regeringen udsender en dansk fregat til en fransk hangarskibsgruppe i foråret 2020
Regeringen har i dag fået Det Udenrigspolitiske Nævns opbakning til at udsende en dansk fregat til en fransk hangarskibsgruppe som led i det dansk-franske forsvars- og sikkerhedspolitiske samarbejde.


19-02-2020
Status på Rejseholdets arbejde ved Forsvarsministeriets Ejendomsstyrelse
Forsvarsministeren har i dag givet Folketingets partier status på Rejseholdets foreløbige arbejde ved Ejendomsstyrelsen.


19-02-2020
Trine Bramsen orienterer ordførerne om Rejseholdets arbejde
Forsvarsminister Trine Bramsen orienterer onsdag klokken 13.00 Folketingets partier om de foreløbige resultater af det arbejde, som rejseholdet er nået frem til efter at have undersøgt forholdene i Forsvarsministeriets Ejendomsstyrelse.


17-02-2020
Forsvarsministeren besøger soldaterne i Estland
Forsvarsminister Trine Bramsen er i dag sammen med Forsvarsudvalget på besøg hos det danske bidrag til NATO’s fremskudte tilstedeværelse i Estland.


17-02-2020
Danske soldater genoptager træning af irakiske soldater
Koalitionens træningsopgaver på Al Asad-basen i Irak har været sat på pause siden begyndelsen af 2020, men nu kan danske soldater vende tilbage.


14-02-2020
Trine Bramsen: Vigtigt at få indsatsen mod ISIL tilbage på sporet
Forsvarsministrene fra koalitionens kernelande og NATO’s generalsekretær mødtes i dag i München for at drøfte den videre indsats mod terrororganisationen ISIL.


12-02-2020
Danmark i centrum på vigtigt NATO-møde om situationen i Irak
NATO’s træningsmission i Irak, som Danmark skal stå i spidsen for, kan være nøglen til at genoptage den internationale indsats mod terrorisme i landet, mener forsvarsminister Trine Bramsen inden NATO-møde.


03-02-2020
Danmarks første cyberværnepligtige sætter sig bag skærmen
16 unge begynder i dag som værnepligtige med særligt fokus på it-kompetencer, der kan være med til at beskytte Danmark mod cyberangreb, hackerangreb og digitale påvirkningskampagner.


03-02-2020
Securitas kåret til “Årets veteranvirksomhed”
Virksomheden Securitas A/S har modtaget prisen som ”Årets veteranvirksomhed”. Prisen bliver tildelt virksomheden for en vellykket indsats med at rekruttere og fastholde veteraner på arbejdsmarkedet.


30-01-2020
Regeringen tilbyder væsentligt bidrag til Frontex
Udenrigspolitisk Nævn er i dag blevet orienteret om regeringens beslutning om at udsende bidrag til Frontex i 2021.


23-01-2020
Eksterne undersøgelser i forbindelse med svindelsag i Ejendomsstyrelsen
Forsvarsministeren har i dag orienteret Folketingets partier om, at hun nu igangsætter eksterne undersøgelser i forlængelse af sag om mulig svindel.


23-01-2020
Forsvarsministeren: Kønskrænkende adfærd er uacceptabelt
Undersøgelse på Forsvarsministeriets område viser overordnet, at langt de fleste fastansatte og værnepligtige ikke har oplevet kønskrænkende adfærd på deres arbejde.


22-01-2020
Forsvaret påbegynder rutinemæssig rotation af soldaterne i Irak
Forsvaret påbegynder de kommende dage den planlagte udskiftning af personel mellem det nuværende hold 10 og det kommende hold 11 i Irak.


08-01-2020
Fire boliger flyttes fra gul til rød zone ved Flyvestation Skrydstrup
Forsvarsministeriet har gennemført kontrolberegninger af flystøjen for flere boliger nær Flyvestation Skrydstrup. Kontrolberegningerne betyder, at fire boliger nu flyttes fra gul zone til rød zone.


02-01-2020
Danmark overtager formandskab for NORDEFCO
Fra den 1. januar 2020 har Danmark formandskabet for det nordiske forsvarssamarbejde NORDEFCO (Nordic Defence Cooperation).


30-12-2019
Regeringen nedsætter nyt råd om cybersikkerhed
Et nyt nationalt Cybersikkerhedsråd skal styrke samarbejde og videndeling mellem offentlige og private aktører om cyber- og informationssikkerhed.


20-12-2019
Et robust redningsberedskab
I forsvarsforliget 2018-2023 blev det aftalt at igangsætte en undersøgelse af robustheden og dimensioneringen af de kommunale redningsberedskaber. Undersøgelsen er nu afsluttet.


20-12-2019
Flyvestation Skrydstrup bidrager til den grønne omstilling
Når Forsvaret etablerer faciliteter til de nye kampfly i Skrydstrup, bliver det med et grønt fingeraftryk. Flyvestationens kraftvarmeanlæg skal nemlig forsynes med biogas.


19-12-2019
Afghanistan-tolkeaftale forlænges
Tolkeaftalen forlænges frem til udgangen af 2020.


13-12-2019
Forsvarschef Bjørn Bisserup bliver fungerende chef for Ejendomsstyrelse
Samtidig er chefen for Forsvarsministeriets Regnskabsstyrelse, John Sørensen, udpeget som leder af rejsehold i Hjørring.


12-12-2019
Danmark overtager ledelsen af NATO’s mission i Irak efter Canada
Fra slutningen af 2020 overtager Danmark ledelsen af NATO Mission Iraq (NMI), der består af i alt 500 mand.


12-12-2019
Ny national handlingsplan for EU’s Forsvarsfond er klar
Regeringens rådgivende gruppe er klar med handlingsplan for dansk interessevaretagelse i forhold til EU’s Forsvarsfond.


12-12-2019
Danmark sender officerer og fregat til Hormuz-strædet
Regeringen har i dag rådført sig med Det Udenrigspolitiske Nævn om militære bidrag til en europæisk-ledet maritim overvågningsmission i Hormuz-strædet.


10-12-2019
Opfølgning efter svindel i Forsvarsministeriets Ejendomsstyrelse
Rigsrevisionens beretning om indkøb hos Forsvarsministeriets Ejendomsstyrelse gav anledning til en skarp kritik fra Statsrevisorerne fredag den 6. december 2019.


10-12-2019
Pressemøde i Forsvarsministeriet
Tirsdag den 10. december kl. 10.00 holder forsvarsminister Trine Bramsen pressemøde.


07-12-2019
Forsvarsminister udskyder rejse til Grønland
Den planlagte rejse for forsvarsminister Trine Bramsen til Grønland i næste uge udskudt på grund af versende sag om manglende kontrol og svindel i Forsvarsministeriets Ejendomsstyrelse.


05-12-2019
Rigsrevisionen kritiserer Forsvarsministeriets Ejendomsstyrelse
Rigsrevisionen finder det kritisabelt, at Forsvarsministeriet ikke har sikret en tilfredsstillende forvaltning af Ejendomsstyrelsens indkøb på vedligeholdelsesområdet.


05-12-2019
Forsvarsminister Trine Bramsen besøger Grønland i næste uge
Over to dage skal forsvarsministeren blandt andet besøge Arktisk Kommando og samtidig mødes med grønlandske politikere og myndigheder.


29-11-2019
Faglighed, mod og professionalisme udløser Forsvarsministerens Medalje
Forsvarsminister Trine Bramsen uddelte i dag Forsvarsministerens Medalje til medarbejdere fra Forsvaret og Beredskabsstyrelsen for deres helt særlige indsats.


29-11-2019
Soldater på højt beredskab er klar til at støtte politiet
Fra 1. december står de første af i alt 400 soldater fra Forsvaret klar til støtte politiet, hvis et terrorangreb eller anden krise skulle ramme Danmark.


26-11-2019
Danmark parat til at tage lederskab for NATO’s træningsmission i Irak
Danmark er fra slutningen af 2020 og halvandet år frem parat til at overtage ledelsen af NATO’s træningsmission i Irak.


24-11-2019
Forsvarsministeren besøger de danske soldater i Afghanistan
Forsvarsminister Trine Bramsen har i dag søndag været på besøg hos de danske soldater i Afghanistan, der deltager i NATOs Resolute Support Mission.


21-11-2019
Staten skal føre tilsyn med kampflystøj på Flyvestation Skrydstrup
Miljøstyrelsen overtager ansvaret for at føre tilsyn med støjniveauet fra Flyvestation Skrydstrup, der huser Danmarks kampfly nu og i fremtiden.


15-11-2019
Aftale om kompensation for F-35-støj på plads
Regeringen har indgået en aftale med partierne bag forsvarsforliget om støjkompensation til naboerne på Flyvestation Skrydstrup.


13-11-2019
Ny chef for Forsvarsstaben
Generalmajor Kenneth Pedersen udnævnes til generalløjtnant og tiltræder som ny chef for Forsvarsstaben den 15. november 2019.


31-10-2019
Indstil en organisation til ”Årets Veteranvirksomhed” nu
Kender du en organisation eller virksomhed, som gør en helt særlig indsats for veteraner? Så kan du nu indstille den til ”Årets Veteranvirksomhed” – en ny pris, indstiftet af forsvarsminister Trine Bramsen.


24-10-2019
Forsvarsminister Trine Bramsen til NATO-forsvarsministermøde
Forsvarsminister Trine Bramsen: ”NATO er hjørnestenen i dansk sikkerheds- og forsvarspolitik. Derfor stiller Danmark med substantielle bidrag til NATO’s beredskabsstyrker.


24-10-2019
Regeringen udsender nye militære bidrag til Sahelregionen
Regeringen har i dag fået Folketingets samtykke til at udsende nye militære bidrag til den konfliktprægede Sahelregion.


08-10-2019
Kulturnat i Forsvarsministeriet: kampvogn, sirius-patrulje og live-hack
Besøgende i Forsvarsministeriet vil blandt andet få mulighed for at møde ministeren, sidde i en kampvogn, se Rullemarie i aktion og lære om Forsvaret gennem Virtual Reality.


30-09-2019
National cybersikkerhedsmåned skal løfte danskernes digitale sikkerhed
Digitaliseringen giver os store muligheder som samfund, men vi bliver også mere sårbare, når faren kun er et enkelt klik væk.


27-09-2019
Forsvarsministeren giver 15 mio. til FN´s fredsbevarende arbejde
En række af FN´s fredsbevarende initiativer vil de næste tre år få millionstøtte fra Forsvarsministeriet.


27-09-2019
Ny national strategi for håndteringen af Danmarks ydre grænse
For at styrke den fælles europæiske grænseforvaltning er der nu kommet en ny national strategi for integreret grænseforvaltning i Danmark.


25-09-2019
Forsvarsminister reagerer på historier om kønskrænkende adfærd i Forsvaret
Sammen med forsvarschef Bjørn Bisserup præsenterer forsvarsminister Trine Bramsen fem konkrete initiativer mod kønskrænkende adfærd i Forsvaret.


18-09-2019
Principaftale med Forsvaret om fortsat brug af Kangerlussuaq Lufthavn
Aftalen omhandler brug efter 2023, hvor de nye lufthavne i Grønland står færdige.


06-09-2019
Militære bidrag til forsvar af danske interesser
Regeringen fremlægger stor sikkerhedspolitisk pakke.


04-09-2019
Forsvarsministeren indstifter virksomhedspris
Veteraners tilknytning til arbejdsmarkedet skal værdsættes og forbedres. Derfor har forsvarsministeren valgt at indstifte en ny virksomhedspris.


03-09-2019
Beredskabsstyrelsen sender to eksperter til skovbrande i Bolivia
De to eksperter skal som en del af et EU-hold rådgive lokale myndigheder i indsatsen mod skovbrandene i Amazonas.


29-08-2019
F-16 kampfly til Air Policing i Baltikum
Regeringen har i dag rådført sig med Udenrigspolitisk Nævn om et dansk bidrag til Baltic Air Policing i 2021.


23-08-2019
Nye chefer for Hærkommandoen og Danmarks militære repræsentation i NATO
Generalmajor Michael Lollesgaard tiltræder som ny chef for Hærkommandoen den 1. september 2019. Michael Lollesgaard er 58 år og har senest været udstationeret i Yemen som chef for FN’s politiske mission i landet.


23-08-2019
Forsvars- og beredskabssamarbejdet i Rigsfællesskabet skal styrkes
Forsvarsminister Trine Bramsen og Naalakkersuisoq for udenrigsanliggender Ane Lone Bagger vil styrke forsvars- og beredskabssamarbejdet med flere øvelser, kurser og mere uddannelse.


16-08-2019
Chefen for Center for Cybersikkerhed fortsætter
Thomas Lund-Sørensen fortsætter i stillingen som chef for et styrket Center for Cybersikkerhed under Forsvarets Efterretningstjeneste.


13-08-2019
Dansk støtte til naturbrand i Grønland
Beredskabsstyrelsen sender 38 brandfolk og materiel til Grønland for at yde støtte til at begrænse og slukke en naturbrand nær Sisimiut.


12-08-2019
Særlig rådgiver i Forsvarsministeriet
Josephine Ilchmann Jørgensen ansættes som særlig rådgiver for forsvarsminister Trine Bramsen.


06-08-2019
Forsvarsminister Trine Bramsen besøger Flyvestation Skrydstrup
Ministeren skal bl.a. høre om arbejdet med at gøre flyvestationen klar til at modtage de kommende F-35-kampfly.


16-07-2019
Tilsynet med Efterretningstjenesternes årsredegørelser for 2018
Årsredegørelserne fra Tilsynet med Efterretningstjenesterne (TET) vedrørende kontrollen med Forsvarets Efterretningstjeneste (FE) og Center for Cybersikkerhed (CFCS) i 2018 er i dag offentliggjort.


12-07-2019
Bramsen deltager i markering af Bastilledagen i Paris
Forsvarsminister Trine Bramsen repræsenterer den danske regering, når Frankrig søndag markerer Bastilledagen med en stor militærparade i Paris, hvor også danske soldater går med.


06-07-2019
Forsvarsminister overværer nationale operationer
Trine Bramsen gennemførte lørdag den 6. juli besøg ved flere af Forsvarets enheder.


04-07-2019
Forsvarsministeren besøger Veterancentret og Veteranhjem
Forsvarsminister Trine Bramsen besøgte i dag Veterancentret i Ringsted og Veteranhjem København.


27-06-2019
Overdragelse i Forsvarsministeriet
Torsdag den 27. juni 2019 bliver Trine Bramsen udnævnt til forsvarsminister.


26-04-2019

24-04-2019
Hjort i Ukraine: "Rusland vil gå langt, for at Ukraine ikke lykkes"
Forsvarsminister Claus Hjort Frederiksen besøger Ukraine.


11-04-2019
Forsvarsministeriet fremlægger flystøjsberegninger for F-35
Flystøjsberegninger for F-35 bliver her til aften præsenteret på et borgermøde i Vojens. Nye beregninger for F-16 bliver også fremlagt.


05-04-2019
Frivillige under brandindsats og ildsjæl i FHV modtager Frivilligpris
Frivillige udgør en afgørende del af det danske hjemmeværn og beredskab. Det blev markeret i dag på Frederiksberg Slot, hvor forsvarsministeren hædrede frivillige fra Hjemmeværnet og Redningsberedskabet.


27-03-2019
Årsrapport for Freds- og Stabiliseringsfonden
Dansk og europæisk sikkerhed fremmes gennem indsatser i skrøbelige og konfliktramte lande og regioner.


22-03-2019
Forsvarsministeren besøger danske soldater ved Frontex
Sammen med udlændinge- og integrationsminister Inger Støjberg og minister for udviklingssamarbejde Ulla Tørnæs besøger Claus Hjort Frederiksen fredag det danske bidrag til EU’s grænseagentur Frontex på Sicilien.


22-03-2019
Ny energiforsyning gør Christiansøs el- og varmeforsyning fossilfri
Forsvarsministeriet ønsker at skifte de gamle diesel-generatorer ud med vindenergi, der vil gavne både klimaet og Ertholmenes forsyningssikkerhed.


18-03-2019
Årsrapporter 2018
Årsrapporterne for 2018 for styrelserne under Forsvarsministeriets område er nu offentliggjort.


11-03-2019
Nyt råd skal styrke offentlig-privat samarbejde om cybersikkerhed
Som en del af den netop indgåede aftale om lovforslag om Center for Cybersikkerhed er det besluttet at oprette et Cybersikkerhedsråd.


11-03-2019
Politisk aftale om lovforslag for Center for Cybersikkerhed
Regeringen (Venstre, Liberal Alliance og Det Konservative Folkeparti), Socialdemokratiet, Dansk Folkeparti og Radikale Venstre har indgået en aftale om at ændre den gældende lov om Center for Cybersikkerhed.


28-02-2019
Nye rammer for Forsvarets aktiviteter i Oksbøl-området
Miljø- og Fødevareministeriet og Forsvarsministeriet har indgået en aftale om, at Forsvaret i perioder får udvidet adgang til at anvende Naturstyrelsens områder op til Oksbøl Skyde- og Øvelsesterræn.


28-02-2019
Regeringen vil styrke indsatsen mod terrorisme i Sahel-regionen
Regeringen ønsker at udsende et militært bidrag til den fransk-ledede operation Barkhane for at støtte den internationale indsats mod terrorisme i Sahel-regionen.


22-02-2019
Forsvarsminister Claus Hjort Frederiksen møder danske soldater i Afghanistan
Forsvarsminister Claus Hjort Frederiksen har fredag været på besøg hos de danske soldater i Afghanistan, som han takkede for deres indsats.


15-02-2019
Claus Hjort holder oplæg ved sikkerhedskonferencen i München
Forsvarsminister Claus Hjort Frederiksen deltager igen i år som oplægsholder ved sikkerhedskonferencen i München.


13-02-2019
NATO’s forsvarsministre drøfter byrdedeling, missiltraktat og beredskabsevne
Forsvarsminister Claus Hjort Frederiksen deltager i dag og i morgen i NATO’s forsvarsministermøde i Bruxelles.


31-01-2019
Dansk generalløjtnant udnævnes til FN-missionschef – Regeringen klar med nye midler til Yemen
Generalløjtnant Michael Lollesgaard udnævnes til chef for ny FN-mission i Yemen.


29-01-2019
Forsvarsforligskredsen forstærker Forsvaret. Danmark skal op på 1,5 % af BNP i 2023
Forsvarsforligskredsen mødtes i dag og drøftede de åbenlyse bevægelser i det sikkerhedspolitiske landskab siden indgåelsen af forsvarsforliget fra januar 2018.


28-01-2019
Hjort diskuterer styrket Østersø-samarbejde med Tyskland
Forsvarsministeren har i dag besøgt sin tyske kollega i Berlin for at tale om en række fælles udfordringer og sikkerhedssituationen i Østersø-området.


22-01-2019
Danmark vil gøre Afrikas Horn mere stabilt og sikkert
Tredje fase af det regionale freds- og stabiliseringsprogram for Afrikas Horn er igangsat.


14-01-2019
Claus Hjort vil styrke det nordiske forsvarssamarbejde
Forsvarsminister Claus Hjort Frederiksen deltager mandag i den årlige svenske sikkerhedskonference i Sælen, hvor han lægger han op til at styrke det nordiske forsvarssamarbejde yderligere.


07-01-2019
Telesektoren styrker samfundets robusthed med ny sektorstrategi for cyber- og informationssikkerhed
Det er meget vigtigt for Danmark, at telenettet fungerer. Som samfund bliver vi stadigt mere afhængige af, at mobiltelefoni og bredbånd virker for snart sagt alle funktioner.


07-01-2019
Nye sektorstrategier skal ruste samfundet mod cyberangreb
Regeringen præsenterer i dag en række nye strategier, som skal styrke indsatsen mod cyberangreb inden for seks samfundskritiske sektorer.


14-12-2018
Regeringen lancerer nyt regionalt stabiliseringsprogram for Syrien og Irak
Udenrigsministeren og forsvarsministeren lancerer nu et nyt regionalt freds- og stabiliseringsprogram for Syrien og Irak, der dækker perioden 2019–2021.


12-12-2018
Christiansøfarten skal fortsat stå for sejlads til Christiansø
Forsvarsministeriet har indgået en ny femårig kontrakt med Christiansøfarten ApS om at sejle indbyggere, turister og gods til og fra Danmarks østligst beliggende øer.


06-12-2018
Regeringen giver 19,5 mio. kr. til minerydning i Irak
Regeringen øger støtten til FN’s minerydningsaktiviteter i Irak med 19,5 mio. kr. Minerydning er afgørende for civilbefolkningens sikkerhed, og at flere fordrevne kan vende hjem.


30-11-2018
Ildsjæle modtager Forsvarsministerens Medalje for hjælp og støtte til soldater
Udsendte soldater samt veteraner nyder godt af den store indsats, som Simone Bech Nielsen og Christian Kurt Nielsen hver især yder. Deres arbejde udløser derfor Forsvarsministerens Medalje.


30-11-2018
Regeringen forlænger dansk radar til kampen mod ISIL
Den danske radar og tilhørende operatører vil næste år kunne fortsætte deres deltagelse i kampen mod ISIL. Det har regeringen besluttet efter i dag at have rådført sig med Det Udenrigspolitiske Nævn.


30-11-2018
Regeringen lancerer nyt prioritetspapir for Danmarks indsats mod pirateri og anden maritim kriminalitet 2019-2022
Udenrigsministeren, forsvarsministeren, erhvervsministeren og justitsministeren lancerer i dag et nyt prioritetspapir for Danmarks indsats mod pirateri og anden maritim kriminalitet 2019-2022.


29-11-2018
Forsvarsforliget gavner Nordjylland
Forsvarsministeren besøger i dag Flyvestation Aalborg, Beredskabsstyrelsen Nordjylland samt Aalborg Kaserner. Besøgene er en del af en større rundtur, hvor ministeren taler forsvarsforlig med medarbejderne.


22-11-2018
Kammeradvokaten frikender personaledirektør
Efter anmodning fra Forsvarsministeriet har Kammeradvokaten undersøgt spørgsmålet om mulig inhabilitet hos direktøren for Forsvarsministeriets Personalestyrelse, Laila Reenberg, der privat danner par og er gift med chefen for 2. Eskadre, Anders Friis.


19-11-2018
Danmark vil søge om observatørstatus i Det Europæiske Forsvarsagentur
Forsvarsministeren og udenrigsministeren har i dag orienteret deres europæiske kollegaer om, at Danmark ønsker at følge arbejdet i forsvarsagenturet tættere, bl.a. til fordel for danske virksomheder.


15-11-2018
Ny strategi skal sikre Danmarks sikkerhed, velstand og værdier
Regeringen lancerede den 15. november 2018 en ny udenrigs- og sikkerhedspolitisk strategi for 2019-2020, som giver regeringens svar på, hvordan Danmark de kommende år bedst navigerer gennem en verden i hastig forandring.


13-11-2018
Nordiske lande laver fælles 2025-vision på forsvarsområdet
Under møde i Oslo har forsvarsminister Claus Hjort Frederiksen sammen med sine nordiske ministerkollegaer skrevet under på nyt visionspapir for det nordiske forsvarssamarbejde.


01-11-2018
Danmark øger bidraget til United Nations Command i Sydkorea
Regeringen har besluttet at imødekomme en anmodning om forstærkning fra United Nations Command (UNC) i Sydkorea for at støtte afspændingen mellem Nord- og Sydkorea.


30-10-2018
Regeringen bevilliger 308 millioner kroner til det afghanske politi og militær
Udenrigsministeren og forsvarsministeren har godkendt en forlængelse af den finansielle støtte til det afghanske politi og militær fra 2018-20.


25-10-2018
Forsvarsforliget betyder markant forandring for Haderslev kaserne
Forsvarsminister Claus Hjort Frederiksen besøger i dag Haderslev Kaserne og Beredskabsstyrelsens tekniske skole i Tinglev.


09-10-2018
Besøg Forsvarsministeriet på Kulturnatten 2018
Mød bl.a. vores danske soldater, hør deres beretninger og få et indblik i dansk forsvar anno 2018.


04-10-2018
Danmark giver 2,3 mio. kr. til kapacitetsopbygning i Tunesien
Forsvarsminister Claus Hjort Frederiksen har meddelt NATO, at Danmark giver 2,3 mio. kr. til NATO's kapacitetsopbygningsfond for Tunesien.


03-10-2018
NATO-forsvarsministermøde med fokus på byrdedeling
Forsvarsminister Claus Hjort Frederiksen er de næste to dage til NATO-forsvarsministermøde i Bruxelles. Her skal der samles op på sommerens topmøde, hvor medlemslandenes bidrag til alliancen var et stort tema.


23-09-2018
Nyt dansk bidrag på 100 mio. kr. til FN’s Fredsopbygningsfond
Regeringen har besluttet atbidrage med 100 mio. kr. til FN’s Fredsopbygningsfond.


20-09-2018
Forsvarsministeren besøger store tjenestesteder i Midt- og Vestjylland
Som led i en rundtur til alle Forsvarets tjenestesteder besøger forsvarsminister Claus Hjort Frederiksen i dag Flyvestation Karup, Holstebro Kaserne og Skive Kaserne.


19-09-2018
Regeringen øger dansk bidrag til Frontex
Regeringen præsenterer et markant større dansk bidrag til Frontex.


13-09-2018
Forsvarsministeren besøger Varde Kaserne og Oksbøllejren
På sin tur rundt i landet til Forsvarets tjenestesteder lægger forsvarsministeren i dag vejen forbi Varde Kaserne og Oksbøllejren. Her skal han tale forsvarsforlig med medarbejderne.


07-09-2018
Styrket værn mod udenlandsk påvirkning af danske valg og demokratiet
Regeringen vil ruste Danmark bedre til at modstå fjendtlige udenlandske forsøg på at påvirke vores demokrati og samfund.


06-09-2018
Forsvarsministeren besøger Beredskabsstyrelsen i Birkerød
Beredskabsstyrelsen i Birkerød får i dag besøg af forsvarsministeren, der i øjeblikket er på rundtur i landet for at tale forsvarsforlig med medarbejderne.


31-08-2018
Forsvarsministeren: Bornholm en vigtig brik i forsvarsforliget
Forsvarsminister Claus Hjort Frederiksen besøger i dag Almegårds Kaserne på Bornholm. Besøget er en del af hans rundtur til tjenestesteder i hele landet.


28-08-2018
Fransk-dansk erklæring om europæisk sikkerhed
Ifm. det franske statsbesøg den 28.-29. august 2018 er der blevet udarbejdet nedenstående erklæring om europæisk sikkerhed. I erklæringen opsummeres bl.a. flere konkrete samarbejdsområder.


24-08-2018
Regeringen ønsker at udsende en dansk fregat til en fransk hangarskibsgruppe i 2019
Som led i det dansk-franske sikkerhedspolitiske samarbejde ønsker regeringen i foråret 2019 at udsende en dansk fregat til en fransk hangarskibsgruppe i Middelhavet og Det Indiske Ocean.


24-08-2018
Danske specialister skal opbygge NATO’s kommunikation i Irak
Regeringen har i dag fået opbakning fra Det Udenrigspolitiske Nævn til, at IT- og kommunikationsspecialister fra Forsvaret udsendes til Irak for at opbygge NATO’s kommunikationsinfrastruktur i Irak.


22-07-2018
Nye midler skal hjælpe udsatte unge og forebygge angreb på brandfolk
Forsvarsminister Claus Hjort Frederiksen ønsker at afsætte op til seks millioner kroner til nystartet projekt, der inddrager unge aktivt i det danske redningsberedskab.


09-07-2018
Forsvarsministeren til NATO-topmøde med stærke militære bidrag
Det forværrede trusselsbillede står centralt, når NATO-medlemslandene i denne uge holder topmøde i Bruxelles.


28-06-2018
International styrke med dansk deltagelse er klar til udrykning
Danmark, Storbritannien og syv andre lande har i dag skrevet under på forsvarssamarbejdet Joint Expeditionary Force (JEF), der dermed er fuldt operationelt.


25-06-2018
Danmark går med i nyt forsvarssamarbejde med bl.a. Frankrig
I dag tilslutter Danmark sig det såkaldte European Intervention Initiative (EI2), som Frankrig har inviteret ni særligt udvalgte europæiske lande med i.


22-06-2018
Claus Hjort: Beredskabsstyrelsen styrket i forsvarsforliget
Forsvarsministeren besøger i dag Beredskabsstyrelsen i Hedehusene som et led i hans rundtur til tjenestesteder i hele landet for at tale forsvarsforlig med medarbejderne.


19-06-2018
Norges forsvarsminister på officielt besøg i Danmark
Det nordiske forsvarssamarbejde og en række NATO-emner er på dagsordenen, når den norske forsvarsminister, Frank Bakke-Jensen, onsdag besøger Danmark.


15-06-2018
Green Desert-sagen
Østre Landsret har i dag afsagt dom i den såkaldte Green Desert-sag.


12-06-2018
Forsvarsministeren besøger Flådestation Korsør og Frømandskorpset
Flådestation Korsør og Frømandskorpset i Kongsøre får i dag besøg af forsvarsministeren, der i øjeblikket er på rundtur i landet for at tale forsvarsforlig med medarbejderne.


07-06-2018
Nyt specialoperations-hovedkvarter med dansk deltagelse ser dagens lys
Et nyt deployerbart specialoperationshovedkvarter vil fremover være en del af værktøjskassen, når det danske, belgiske og nederlandske forsvar skal sende styrker til verdens brændpunkter.


07-06-2018
Claus Hjort til sidste NATO-møde inden NATO-topmødet i juli
Torsdag og fredag afholdes det sidste NATO-forsvarsministermøde i Bruxelles inden NATO-topmødet i juli. På dagsordenen står godkendelse af NATO’s nye kommandostruktur, byrdedeling og drøftelse af NATO’s engagement i Afghanistan og Irak.


04-06-2018
Tættere dansk-amerikansk forsvarssamarbejde
Det bilaterale forsvarssamarbejde mellem USA og Danmark bliver nu yderligere styrket. Det sker ved en udbygning af relationerne til en bredere kreds af centrale amerikanske beslutningstagere.


01-06-2018
Forsvarsministeren tilfreds med FE’s egenkontrol og nye tiltag
Tilsynet med Efterretningstjenesterne har i dag publiceret sine årsredegørelser om tilsynet med Forsvarets Efterretningstjeneste og CFCS.


01-06-2018
Forsvarsministeren besøger Ringsted Kaserne
Veterancentret og Marinehjemmeværnet får i dag besøg af forsvarsministeren, der i øjeblikket er på rundtur i landet for at tale forsvarsforlig med medarbejderne.


31-05-2018
Forsvarsministeren: Livgarden har en væsentlig rolle i det nye forlig
Forsvarsministeren besøger i dag Den Kongelige Livgarde i Høvelte. Besøget er en del af en større rundtur, hvor ministeren tager rundt i landet og taler forsvarsforlig med medarbejderne.


30-05-2018
Forsvarsministeriets koncernstrategi for informationssikkerhed
Forsvarsministeriets Informationssikkerhedsstrategi 2018-2020 beskriver de nye principper for informationssikkerhed og dermed den retning, som Forsvarsministeriets koncern vil styre efter fremover.


25-05-2018
Claus Hjort mødtes med Mattis i Pentagon
Der var en god og åben dialog, da den amerikanske forsvarsminister Jim Mattis tog imod forsvarsminister Claus Hjort Frederiksen i Pentagon. På dagsordenen var bl.a. det fremtidige dansk-amerikanske forsvarssamarbejde.


25-05-2018
Regeringen giver 30 millioner kroner til minerydning i Syrien
Regeringen har besluttet at øge støtten til minerydning i Raqqa i det nordøstlige Syrien med 30 mio. kr.


24-05-2018
Vigtig politisk dag for Danmark i Washington
Fredag bliver en vigtig dag for de politiske og diplomatiske relationer mellem Danmark og USA. Udenrigsminister Anders Samuelsen og forsvarsminister Claus Hjort Frederiksen besøger deres respektive amerikanske kolleger.


22-05-2018
Danmark og Sverige styrker det forsvarspolitiske samarbejde
I forbindelse med den svenske forsvarsministers besøg i København i dag, har Danmark og Sverige aftalt at arbejde endnu tættere sammen på en række forsvars- og sikkerhedspolitiske områder.


17-05-2018
Invitation til pressemøde med Danmarks og Sveriges forsvarsminister
Tirsdag den 22. maj er Sveriges forsvarsminister, Peter Hultqvist, på officielt besøg i Danmark. Forsvarsminister Claus Hjort Frederiksen er vært for besøget.


17-05-2018
Det danske specialoperationsstyrke-bidrag i Irak hjemtages
Regeringen har i dag meddelt Det Udenrigspolitiske Nævn, at Danmarks specialoperationsstyrker til kampen mod ISIL tages hjem.


15-05-2018
Regeringen: Danmark opruster i kampen mod digitale trusler
Både borgere, virksomheder og myndigheder skal styrkes endnu mere i kampen imod cyberangreb og digitale trusler med en ny national strategi for cyber- og informationssikkerhed.


09-05-2018
Claus Hjort får indblik i Forsvarsakademiets forskning og uddannelse
Forsvarsministeren besøger blandt andet uddannelsen til sprogofficer, som Forsvarsakademiet løfter sammen med de øvrige opgaver på forsknings-, rådgivnings og uddannelsesområdet.


04-05-2018
Forsvarsministeren: Et stærkt forsvar – også i Syddanmark
Forsvarsministeren besøger i dag Ryes Kaserne i Fredericia og Beredskabsstyrelsen i Haderslev som en del af en rundtur i hele landet. Syddanmark er første stop på turen, hvor ministeren skal tale forsvarsforlig med medarbejderne.


20-04-2018
Årsrapport for Freds- og Stabiliseringsfonden
Stabilisering ude styrker vores sikkerhed hjemme.


20-04-2018
Forsvarsministeren mødtes med NATO’s vicegeneralsekretær
Rusland og den sikkerhedspolitiske udvikling var på dagsordenen, da forsvarsminister Claus Hjort Frederiksen mødtes med NATO’s vicegeneralsekretær Rose Gottemoeller.


19-04-2018
Regeringen udsender yderligere Challenger-bidrag til Frontex
Udenrigspolitisk Nævn er i dag blevet orienteret om regeringens beslutning om at udsende et Challenger-fly til EU’s grænseovervågningsindsats i Middelhavet.


10-04-2018
Forsvarsministeren til møde med sine nordiske kollegaer
De nordiske forsvarsministre mødes d. 10-11. april i Bergen til NORDEFCO-møde. Tema for mødet er de sikkerhedspolitiske udfordringer i de nordiske nærområder samt videreudviklingen af det nordiske forsvarssamarbejde.


06-04-2018
Frivilligpris til rutineret ildsjæl og forebyggende undervisere
Frivillige udgør en afgørende del af det danske hjemmeværn og beredskab. Det blev markeret i dag på Frederiksberg Slot, hvor frivillige fra Hjemmeværnet og Redningsberedskabet blev hædret for deres indsats.


17-03-2018
Svar til historie i Jyllands-Posten om F-35-støj
Forsvarsministeriet har sendt skriftligt svar til Jyllands-Posten, som kan læses i sin fulde længde her.


13-03-2018
Årsrapporter 2017
Årsrapporterne for 2017 for styrelserne under Forsvarsministeriets område er nu offentliggjort.


09-03-2018
Nye topchefer udnævnt i Forsvaret
Forsvaret får nye topchefer for Forsvarsakademiet Specialoperationskommandoen og ny dansk næstkommanderende ved NATO-hovedkvarteret i Polen.


07-03-2018
Afghanistans udenrigsminister besøger Danmark
Udenrigsminister Anders Samuelsen, forsvarsminister Claus Hjort Frederiksen og udlændinge- og integrationsminister Inger Støjberg mødtes i dag med Afghanistans udenrigsminister Salahuddin Rabbani under hans besøg i Danmark.


06-03-2018
Hjort: Danmark arbejder konstruktivt med EU på trods af forbehold
Implementeringen af en række initiativer på EU’s forsvars- og sikkerhedspolitiske område var på dagsordenen ved dagens EU-forsvarsministermøde i Bruxelles, hvor Claus Hjort Frederiksen deltog inden et besøg ved EU’s task force mod disinformation.


01-03-2018
Kurssikring reducerer udgifter til nye F-35-kampfly med cirka en milliard kroner
Nationalbankens vellykkede kurssikring af 3,7 milliarder amerikanske dollar til anskaffelse af Danmarks nye kampfly skaber større sikkerhed om budgettet og reducerer de forventede samlede udgifter til anskaffelsen.


01-03-2018
F-35-kampfly får ny placering på Flyvestation Skrydstrup
Forsvarsministeriet har undersøgt alternative placeringer til et nyt F-35-kampflykompleks på Flyvestation Skrydstrup og ændrer nu den planlagte placering for at minimere støjgenerne.


23-02-2018
Samuelsen og Hjort Frederiksen: Vi skal bekæmpe terrorisme og irregulær migration i Sahel-regionen
Statsminister Lars Løkke Rasmussen deltog i dag i Bruxelles i et topmøde om G5 fællesstyrken i den vestafrikanske Sahel-region, der har til formål at bekæmpe terrorisme, organiseret kriminalitet og irregulær migration i regionen.


16-02-2018
Forsvarsministeren holder oplæg ved sikkerhedskonferencen i München
Den sikkerhedspolitiske konference i München er igen i år et tilløbsstykke. Her deltager forsvarsminister Claus Hjort Frederiksen – denne gang også som oplægsholder.


15-02-2018
Claus Hjort fra NATO-møde: NATO’s prioriteter flugter godt med det nye forsvarsforlig
En mere tidssvarende NATO-kommandostruktur og en større NATO-rolle i Irak var to af hovedpunkterne, som forsvarsminister Claus Hjort Frederiksen støttede op om på NATO's forsvarsministermøde i Bruxelles i dag.


13-02-2018
Forsvarsministeren til møde om den fortsatte bekæmpelse af ISIL
Forsvarsminister Claus Hjort Frederiksen drøftede på et møde i dag indsatsen mod ISIL med forsvarsministrene fra koalitionens øvrige kernelande i kampen mod ISIL.


08-02-2018
Kampfly-bidrag til NATO’s suverænitetshåndhævelse af Islands luftrum
Danmark vil igen i 2018 tilbyde et bidrag til NATO’s suverænitetshåndhævelse af Islands luftrum, kaldet Iceland Peacetime Preparedness Needs.


28-01-2018
Anskaffelse af miljøskibe genovervejes
Forsvarsforligskredsen har besluttet, at anskaffelsen af miljøskibe genovervejes. Derfor annulleres det nuværende udbud.


28-01-2018
Ny aftale for Forsvaret 2018-2023
Regeringen (Venstre, Liberal Alliance og Det Konservative Folkeparti), Socialdemokratiet, Dansk Folkeparti og Radikale Venstre er blevet enige om en ny seksårig aftale for Forsvaret.


27-01-2018
Afsluttende møde om forsvarsforlig
Der holdes doorstep i Forsvarsministeriet.


23-01-2018
Forsvarsministeren drøftede katastrofehåndtering med EU-kommissær
Forsvarsminister Claus Hjort Frederiksen mødtes tirsdag med EU-kommissær for humanitær bistand og krisestyring, Christos Stylianides.


18-01-2018
Danmark har nu kommandoen over NATO’s stående flådestyrke i Østersøen
H.K.H. prins Joachim og forsvarsminister Claus Hjort Frederiksen sejlede i dag med fregatten Niels Juel ud på Øresund for at markere, at Danmark overtager kommandoen over NATO’s fregatgruppe SNMG1.


16-01-2018
Nye danske bidrag til kampen mod ISIL og sikkerhed i Middelhavet
Folketinget har vedtaget at sende yderligere danske militære bidrag til indsatsen mod ISIL i Irak og Syrien samt at bidrage til NATO’s maritime Operation Sea Guardian i Middelhavet.


16-01-2018
Danmark udsender nye bidrag til den koreanske halvø
Regeringen vil øge Danmarks bidrag til den internationale indsats for at skabe fred og sikkerhed på den koreanske halvø.


15-01-2018
Forsvarsministeren besøger danske fly i Baltikum
Statsministeren og forsvarsministeren besøgte mandag det danske kampflybidrag, der er udsendt til Litauen til støtte for NATO’s Baltic Air Policing mission.


14-01-2018
Forsvarsministeren på besøg hos de danske soldater i Estland
Statsministeren og forsvarsministeren har sammen besøgt det nyligt udsendte bidrag til NATO’s fremskudte tilstedeværelse i Estland.


10-01-2018
Forsvarsministeren: I er på vej ud på en vigtig opgave for Danmark
Størstedelen af det danske bidrag på 200 mand til NATO’s fremskudte tilstedeværelse i Baltikum tog af sted fra Roskilde Lufthavn onsdag. Forsvarsministeren var der for at hilse på og ønske soldaterne en god tur.


09-01-2018
Forsvarsministeren sendte materiel og soldater af sted til Estland
Støtteskibet Esbern Snare sejlede i dag fra Korsør med kurs mod Estland. Om bord er soldater og materiel, der er en del af det danske bidrag til NATO's fremskudte tilstedeværelse i Baltikum.


17-11-2017
Tre sømænd fra inspektionsfartøj og to ledere af soldaterhjem modtager Forsvarsministerens Medalje
Claus Hjort Frederiksen uddelte i dag Forsvarsministerens Medalje til i alt fem personer for deres anerkendelsesværdige indsats, der har haft stor betydning for andre menneskers liv.


16-11-2017
Regeringen vil genudsende transportfly til Mali
Regeringen har truffet en principbeslutning om at genudsende et transportfly til FN’s fredsbevarende mission i Mali, MINUSMA. Danmark ventes at dække perioden fra november 2019 til maj 2020.


14-11-2017
Danmark styrker sin militære indsats i kampen mod ISIL
Regeringen har i dag rådført sig med Det Udenrigspolitiske Nævn om at øge de danske militære bidrag til kampen mod ISIL i Irak og Syrien med bl.a. flere soldater, kiruger og et transportfly.


09-11-2017
Forsvarsministeren: DK klar til yderligere bidrag til kampen mod ISIL
I forlængelse af NATO-mødet mødtes forsvarsminister Claus Hjort Frederiksen i dag med de øvrige lande i koalitionen imod ISIL.


09-11-2017
Tre nye lande tilslutter sig dansk Smart Defence-projekt
På NATO forsvarsministermødet i Bruxelles har Finland, Storbritannien og Ungarn i dag underskrevet aftale om deltagelse i det danske Smart Defence-projekt om fællesindkøb af præcisionsstyrede våben (PGM).


08-11-2017
Forsvarsministeren til NATO-møde
NATO’s kommandostruktur, afskrækkelses-og forsvarstiltag samt Resolute Support Mission i Afghanistan er blandt emnerne på NATO-forsvarsministermødet d. 8.-9. november.


06-11-2017
Nordisk radardelingsprojekt på plads
Nordisk samarbejde og samarbejdet med de baltiske lande er på programmet, når forsvarsminister Claus Hjort Frederiksen i dag og i morgen tirsdag er til NORDEFCO, Nordisk-Baltisk og Northern Group møde i Finland.


03-11-2017
Nyt fælles domicil for Forsvarsministeriet og Værnsfælles Forsvarskommando indviet
Hendes Majestæt Dronningen deltog fredag formiddag i indvielsen af Forsvarsministeriets og Værnsfælles Forsvarskommandos nye domicil på Holmens Kanal 9 i København.


01-11-2017
Redegørelse om ”trofæ-billeder” sendt til Folketinget
Der var tale om én enkeltstående passage. Det viser den redegørelse, som Forsvaret har lavet af sagen om den kritisable instruks om forevisning af ”trofæ-billeder”.


25-10-2017
Søren Espersen bliver ny kommitteret for Hjemmeværnet
Folketingsmedlem Søren Espersen tiltræder den 1. november 2017 som kommitteret for Hjemmeværnet og afløser dermed Bjarne Laustsen.


12-10-2017
Besøg Forsvarsministeriet på Kulturnatten 2017
Forsvarsministeriet inviterer for syvende år i træk kulturnattens gæster indenfor.


11-10-2017
Styrket forsvar som et stærkt værn om Danmark
Regeringen vil styrke Forsvaret som svar på det alvorlige trusselsbillede, Danmark står overfor. Derfor skal Forsvaret styrkes substantielt med 4,8 mia. kroner i 2023 for at forstærke værnet om danskernes sikkerhed, tryghed og frihed.


10-10-2017
Præsentation af udspil til nyt forsvarsforlig
Regeringen præsenterer onsdag sit udspil til et nyt forsvarsforlig i Spejlsalen i Statsministeriet.


05-10-2017
Forsvarsministeren: Vi sender hjælp til Jomfruøerne
Forsvarsministeriet finansierer, at Beredskabsstyrelsen kan sende 14 personer til De Amerikanske Jomfruøer. De udsendte skal bistå med genopbygningen efter to voldsomme orkaner.


02-10-2017
Danmark forstærker den militære tilstedeværelse i Afghanistan
Regeringen har i dag fået opbakning fra Folketinget til at udsende yderligere 55 danske soldater til den NATO’s Resolute Support Mission i Afghanistan.


19-09-2017
Danmark styrker indsatsen mod migration og terrorisme i Sahel
Regeringen har besluttet, at styrke den allerede omfattende danske indsats i den vestafrikanske Sahel-region for at imødegå terrorisme og irregulær migration til Europa.


31-08-2017
Forsvarsministeren ønsker mere dansk-svensk samarbejde
Fællesskab og samarbejde med fokus på Østersøområdet er hovedtema, når forsvarsminister Claus Hjort Frederiksen i dag i Stockholm mødes med sin svenske kollega Peter Hultqvist.


26-08-2017
Regeringen styrker indsatsen mod cybertrusler
En ny national strategi for cyber- og informationssikkerhed og ekstra 100 mio. kr. skal være med til at ruste Danmark bedre mod it-kriminalitet og hackerangreb.


22-08-2017
Forsvarsminister besøger virksomheder inden for forsvarsindustrien
Forsvarsminister Claus Hjort Frederiksen er tirsdag d. 22. august på besøg hos tre jyske forsvarsrelaterede virksomheder – Hydrema, Sky Watch og Gomspace


13-07-2017
Forsvarsministeren mødtes med den amerikanske veteranminister
Erfaringsudveksling på veteranområdet var på dagsordenen, da forsvarsminister Claus Hjort Frederiksen mødtes med US Secretary of Veterans Affairs, Dr. David Shulkin.


30-06-2017
Store Tårn åbner for nye oplevelser på Christiansø
Store Tårn er blevet restaureret og indrettet med udstillings- og samlingslokaler. Det markeres 30. juni 2017 ved genåbningen af tårnet og den første udstilling med deltagelse af forsvarsministeren.


29-06-2017
Forsvarsministeren vil på NATO-møde understrege vigtighed af solidaritet
På NATO-forsvarsministermødet d. 29. juni vil der blive samlet op på flere vigtige emner. Forsvarsminister Claus Hjort Frederiksen vil bruge mødet til at understrege Danmarks solidaritet med NATO, men at landene har brug for arbejdsro.


15-06-2017
Claus Hjort: Forsvaret skal styrkes
Regeringen har lanceret sin udenrigs- og sikkerhedspolitiske strategi. Strategien er den første af sin art.


13-06-2017
Enighed om igangsættelse af arbejdet med oprydning i Kangilinnguit (Grønnedal)
Forsvarsminister Claus Hjort Frederiksen og formand for Naalakkersuisut Kim Kielsen er i dag blevet enige om at igangsætte arbejdet med oprydning i Kangilinnguit (Grønnedal).


09-06-2017
Erfaringer med ny struktur i redningsberedskabet
En arbejdsgruppe med repræsentanter fra Beredskabsstyrelsen og KL har udarbejdet en rapport om erfaringerne med den nye struktur i redningsberedskabet.


06-06-2017
Forsvarsministerens grundlovstale på den danske ambassade i USA
Det tætte bånd mellem Danmark og USA blev markeret, da forsvarsminister Claus Hjort Frederiksen holdt grundlovstale på den danske ambassade i Washington D.C.


03-06-2017
Forsvarsministeren med danske veteraner til Warrior Week i USA
Forsvarsminister Claus Hjort Frederiksen besøgte den 1.-2. juni Warrior Week i Virginia, hvor danske veteraner for første gang deltager.


26-05-2017
Forsvarsministeren mødtes med kongresmedlem Steny Hoyer
En af spidserne i det demokratiske parti, kongresmedlem Steny Hoyer, gæstede i dag forsvarsminister Claus Hjort Frederiksen. På mødet drøftede de to bl.a. sikkerhedssituationen i Østersøområdet samt NATO-fællesskabet.


26-05-2017
760 millioner kroner og transportfly til Mali
Danmark underskriver nyt femårigt landeprogram på 760 millioner kroner til Mali.


23-05-2017
Danske soldater til Estland i 2018
Bred politisk opbakning om at udsende danske soldater til Estland i 2018.


23-05-2017
Nye chefer for Marinestaben og Flyverstaben
Efter kongelig resolution på baggrund af forsvarsministerens indstilling udnævnes følgende til topchefstillinger i Forsvarsministeriets koncern


18-05-2017
Forsvarsministeren til EU-forsvarsministermøde i Bruxelles
Status for fremdriften i de nye sikkerheds- og forsvarspolitiske initiativer var på dagsordenen, da forsvarsminister Claus Hjort Frederiksen torsdag var til EU-forsvarsministermøde.


10-05-2017
Claus Hjort Frederiksen tog imod den irakiske forsvarsminister i dag
I forlængelse af Defeat-ISIL mødet i går i København mødtes forsvarsminister Claus Hjort Frederiksen i dag med sin irakiske kollega.


09-05-2017
Forsvarsministeren mødtes med sin australske kollega
Forsvarsminister Claus Hjort Frederiksen mødtes i dag med sin australske kollega Marise Payne i forlængelse af Defeat-ISIL mødet i København.


09-05-2017
Den amerikanske og den danske forsvarsminister mødtes i København
Forsvarsminister Claus Hjort Frederiksen var i dag vært for et bilateralt møde med den amerikanske forsvarsminister, James Mattis.


09-05-2017
Forsvarsministeren vært for vigtigt møde i koalitionen imod ISIL
Forsvarsminister Claus Hjort Frederiksen og den amerikanske forsvarsminister James Mattis var i dag værter for møde med andre kernelande i koalitionen imod ISIL.


08-05-2017
Forsvarsministeren mødtes i dag med sin newzealandske kollega
Indsatsen mod ISIL var på dagsordenen, da forsvarsminister Claus Hjort Frederiksen i dag mødtes med New Zealands forsvarsminister Mark Mitchell.


05-05-2017
Presseseance med den amerikanske og danske forsvarsminister
Presseseance med den amerikanske og danske forsvarsminister i forbindelse med bilateralt møde i Danmark.


05-05-2017
Danmark udsender Challengerfly
Danmark udsender Challengerfly til støtte for den maritime sikkerhed omkring Afrikas Horn samt overvågningen af EU’s ydre grænser.


05-05-2017
Danmark sender igen F16 fly til Baltikum
Danmark vil igen fra 2018 tilbyde et bidrag til NATOs suverænitetshåndhævelse af de baltiske landes luftrum, kaldet Baltic Air Policing.


04-05-2017
Forsvarsministeren til NORDEFCO-møde i Finland
Styrkelse og videreudvikling af det nordiske samarbejde var på dagsordenen, da forsvarsminister Claus Hjort Frederiksen onsdag og torsdag var til NORDEFCO-møde i Finland.


29-04-2017
Forsvarsministeren besøger hangarskibsbidrag og radaroperatører (ISIL)
Danmark bidrager på flere fronter i kampen mod ISIL. Forsvarsministeren har de seneste dage besøgt den danske fregat Peter Willemoes og det danske radaroperatørbidrag i Abu Dhabi.


20-04-2017
Claus Hjort Frederiksen: Vores sikkerhed begynder i Baltikum
Danske, britiske, franske og estiske soldater skal bidrage til at styrke sikkerheden i Østersø-regionen som led i NATO’s fremskudte tilstedeværelse. I dag var forsvarsminister Claus Hjort Frederiksen i Estland for at markere netop det.


07-04-2017
Forsvarsminister: Passende reaktion fra USA
Forsvarsminister Claus Hjort Frederiksen bakker op om den amerikanske militæraktion, der natten til fredag blev gennemført mod en luftbase i det centrale Syrien.


06-04-2017
Forsvarsministeren uddeler frivilligpriser
Frivillige ildsjæle bidrager året rundt til at gøre Danmark mere sikkert. I 2016 har Beredskabsstyrelsen Hedehusenes frivillige og Hjemmeværnskompagni Rosenborg gjort en særlig indsats og hædres derfor med frivilligprisen.


28-03-2017
Årsrapport 2016 - Danmarks samtænkte stabiliseringsindsatser
Danmark har igen i 2016 bidraget til stabilisering i en række af verdens brændpunkter. Stabilisering af skrøbelige og konfliktramte lande er en forudsætning for udvikling og afgørende for dansk og international sikkerhed.


24-03-2017
Principaftale om forureningsbekæmpelse i farvandene ved Grønland
Forsvarsminister Claus Hjort Frederiksen og Naalakkersuisoq for Selvstændighed, Natur, miljø og Landbrug, Suka K. Frederiksen har i dag indgået principaftale om forureningsbekæmpelse i farvandene ved Grønland.


19-03-2017
Forsvarsministeren med gæster på besøg hos de danske styrker i Irak
Forsvarsminister Claus Hjort Frederiksen og partilederne fra Socialdemokratiet, Dansk Folkeparti og Radikale Venstre har netop afsluttet et døgns besøg hos det danske styrkebidrag i Irak.


17-03-2017
NATO’s generalsekretær mødtes med forsvarsministeren
Forsvarsminister Claus Hjort Frederiksen havde fredag NATO’s generalsekretær Jens Stoltenberg på besøg i Forsvarsministeriet.


16-03-2017
Forsvarsministeren mødes med NATO’s generalsekretær
Forsvarsminister Claus Hjort Frederiksen lægger sammen med NATO’s generalsekretær Jens Stoltenberg en krans på Kastellet fredag d.17. marts kl. 10.00.


14-03-2017
Nyt materiel til Forsvaret
Nyt artilleri fra franske NEXTER, nye morterer fra østrigske ESL og nye lastvogne fra Scania Danmark er på vej til Forsvaret. Det står klart efter dagens møde i forsvarsforligskredsen.


14-03-2017
Årsrapporter 2016
Årsrapporterne for 2016 for styrelserne under Forsvarsministeriets område er nu offentliggjort.


02-03-2017
Vedrørende stævning
Boeing har den 1. marts 2017 stævnet Forsvarsministeriet, Forsvarsministeriets Materiel- og Indkøbsstyrelse (FMI) og Værnsfælles Forsvarskommando (VFK).


23-02-2017
Forsvarsministeriet på Twitter
Forsvarsministeriet er fra i dag på Twitter!


21-02-2017
Nye topchefer til stillinger på Forsvarsministeriets område
Efter kongelig resolution på baggrund af forsvarsministerens indstilling er følgende i dag udnævnt til topchef-stillinger i Forsvarsministeriets koncern.


16-02-2017
Forsvarsminister Claus Hjort Frederiksen deltager i Munich Security Conference 2017
Et stort antal stats- og regeringschefer samt udenrigs- og forsvarsministre fra hele verden er denne weekend samlet til den årlige sikkerhedskonference i München. Fra Danmark deltager forsvarsminister Claus Hjort Frederiksen.


16-02-2017
Forsvarsministeren til møde om indsatsen mod ISIL
Forsvarsminister Claus Hjort Frederiksen mødtes i dag i forlængelse af NATO-mødet med sine kollegaer fra landene i koalitionen mod ISIL.


16-02-2017
Forsvarsministeren underskriver hensigtserklæring om mobil hovedkvarterskapacitet til specialoperationsområdet
Danmark arbejder på at opstille en mobil hovedkvarterskapacitet til specialoperationsområdet i samarbejde med Belgien og Nederlandene.


15-02-2017
Forsvarsministeren til NATO-møde med fokus på fællesskab og sikkerhedspolitiske udfordringer
Tilpasning til de aktuelle sikkerhedspolitiske udfordringer, terrorbekæmpelse og investering i NATO-fællesskabet står på dagsordenen, når NATO’s forsvarsministre mødes i Bruxelles d. 15.-16. februar


09-02-2017
Fregatten Peter Willemoes indtræder i amerikansk hangarskibsgruppe
Den danske fregat Peter Willemoes indtræder i dag i en amerikansk hangarskibsgruppe i Middelhavet. Det sker efter at et bredt flertal i Folketinget i dag vedtog beslutningsforslag B 56.


02-02-2017
Ny national forebyggelsesstrategi sætter borgeren i centrum
Beredskabsstyrelsen offentliggør i dag en ny national forebyggelsesstrategi, der skal reducere de menneskelige og økonomiske omkostninger af større ulykker.


20-01-2017
Nye internationale opgaver for Forsvaret i en sikkerhedspolitisk brydningstid
Regeringen har i dag rådført sig med det Udenrigspolitiske Nævn om en udvidelse af de opgaver, som de danske specialoperationsstyrker kan løse til støtte for koalitionens indsats til bekæmpelse af ISIL.


19-01-2017
Dansk deltagelse i tillidsskabende militærinspektion i Rusland
Observatør fra Forsvaret deltager den 16.-19. januar 2017 i en ukrainsk-ledt militærinspektion i området omkring Rostov ved Don i Rusland i rammen af Wien-dokumentet.


12-01-2017
Her er de 13 største risici for det danske samfund
Beredskabsstyrelsen peger med Nationalt Risikobillede på de 13 største risici og 4 tendenser, det danske samfund står overfor.


10-01-2017
Dansk fly skal overvåge EU’s ydre grænser i Middelhavet
Danmark udsender igen et Challengerfly for at bidrage til overvågning af skibstrafikken i det centrale Middelhav og til støtte for redningsaktioner til søs.


15-12-2016
Forsvarsministeren til møde om indsatsen mod ISIL
Forsvarsminister Claus Hjort Frederiksen mødtes i dag for første gang med de øvrige forsvarsministre fra koalitionens kernelande i kampen mod ISIL.


14-12-2016
Ny national strategi for cyber- og informationssikkerhed
Regeringen sætter gang i arbejdet med en ny national strategi, der skal styrke Danmarks sikkerhed på det digitale område.


09-12-2016
Forsvarsforligskredsen indgår aftale om den fremtidige opgaveløsning i Arktis
Regeringen, Socialdemokratiet, Dansk Folkeparti og Radikale Venstre har den 8. december 2016 indgået en aftale om styrkelse af Forsvarsministeriets opgaveløsning i Arktis.


07-12-2016
Dansk militær HR-støtte til Nationalgarden i Mali
Den 5. – 8. december 2016 gennemfører flere myndigheder under Forsvarsministeriet et HR-seminar for nationalgarden i Mali.


07-12-2016
Særlig rådgiver i Forsvarsministeriet
Jesper Beinov er blevet ansat som særlig rådgiver for forsvarsminister Claus Hjort Frederiksen. Hans arbejdsopgaver vil bestå i at bistå ministeren med strategisk, politisk og mediemæssig rådgivning.


02-12-2016
Regeringen vil fortsat levere et markant bidrag i kampen mod ISIL
Regeringen har i dag på møde i Udenrigspolitisk Nævn rådført sig med Folketinget om en udvidelse af den danske træningsindsats i Irak med et ingeniør- og konstruktionshold.


28-11-2016
Overdragelse i Forsvarsministeriet
Mandag den 28. november 2016 bliver Claus Hjort Frederiksen udnævnt til forsvarsminister.


25-11-2016
Dansk bidrag til humanitær indsats i Irak
Beredskabsstyrelsen sender ca. 11 tons nødhjælp i form af bl.a. hospitalsudstyr og tæpper til Irak som led i en FN-ledet civilbeskyttelsesindsats i forbindelse med den irakiske regeringshærs angreb på Mosul.


10-11-2016
Peter Christensen og Troels Lund Poulsen mødes med amerikanske Lockheed Martin og danske Weibel Scientific
I dag mødes erhvervs- og vækstminister Troels Lund Poulsen og forsvarsminister Peter Christensen med Lockheed Martins administrerende direktør hos den danske radarproducent Weibel Scientific i Allerød.


10-11-2016
Generalløjtnant Bjørn Bisserup udnævnt til ny forsvarschef
Bjørn Bisserup er efter forsvarsministerens indstilling ved kongelig resolution udnævnt til forsvarschef og general med virkning fra den 10. januar 2017.


09-11-2016
NORDEFCO: Forsvarsminister Peter Christensen indgår rammeaftale om Easy Access
Forsvarsminister Peter Christensen indgik i dag en militær rammeaftale med de nordiske lande om at lette adgangen til hinandens territorier med militære kapaciteter i fredstid.


09-11-2016
Forsvarsministeren møder kolleger ovenpå det amerikanske valg
Forsvarsminister Peter Christensen mødes i dag på Frederiksberg Slot med kolleger fra 12 lande for at drøfte aktuelle sikkerhedspolitiske udfordringer og det transatlantiske forhold til USA samt det nordiske forsvarssamarbejde.


07-11-2016
Nordiske forsvarsministre indgår aftale om Easy Access den 9. november 2016 i København
Som afrunding på det danske NORDEFCO-formandskab mødes Forsvarsminister Peter Christensen den 9. november 2016 med de nordiske forsvarsministre for at lægge sidste hånd på aftale om Easy Access.


28-10-2016
Udtalelse fra forsvarsminister Peter Christensen
Udtalelse fra forsvarsminister Peter Christensen i anledning af, at forsvarschef Peter Bartram har meddelt, at han efter årsskiftet fratræder som forsvarschef for at forfølge nye udfordringer udenfor Forsvaret:


26-10-2016
Forsvarsminister fra Bruxelles: NATO trækker i arbejdstøjet
NATO’s forsvarsministre mødes i Bruxelles for at drøfte gennemførelsen af topmødebeslutningerne fra Warszawa.


25-10-2016
Forsvarsministeren drøfter indsatsen mod ISIL i Paris
Forsvarsminister Peter Christensen møder i dag i Paris de øvrige forsvarsministre fra koalitionens kernelande i kampen mod ISIL.


14-10-2016
Afghanistan-tolkeaftale forlænges
Regeringen og partierne bag ”Aftale om håndtering af situationen for tolke og andre lokalt ansatte i Afghanistan” har indgået aftale om at forlænge den nuværende aftale frem til udgangen af 2017.


14-10-2016
Til kamp mod pirateri i Vestafrika
Danmark øger indsatsen mod pirateri i Vestafrika. Regeringen giver 13,3 millioner kroner til et nyt program, der skal styrke sikkerheden til søs i Guineabugten, i samarbejde med EU. Derudover udsendes en maritim rådgiver med militær baggrund.


11-10-2016
Forsvarsministeriet slår dørene op på Kulturnat 2016
Forsvarsministeriets åbner for sjette år i træk dørene for kulturnattens gæster fredag den 14. oktober kl. 18.00.


10-10-2016
Dansk radar tager endnu et år i kampen mod ISIL
Den danske regering forlænger udsendelsen af en mobil radar i kampen mod terrororganisationen ISIL i Irak.


05-10-2016
Ny jobordning for veteraner i høring
Udkast til lovforslag om jobordning for veteraner sendes i dag i høring.


24-09-2016
H.K.H. Kronprinsen og forsvarsministeren besøger danske udsendte i Mali
Sammen med H.K.H. Kronprinsen har forsvarsminister Peter Christensen de sidste dage besøgt de danske soldater i Mali. Her bidrager Danmark lige nu med 49 soldater til den til dato farligste FN-mission.


23-09-2016
Forsvarsministeriets miljø- og energistrategi 2016-2020
Forsvarsministeriet offentliggør i dag en ny miljø- og energistrategi 2016-2020, som sætter fokus på at begrænse forurening og udledning med initiativer, der giver mening og effekt i Forsvarets, Hjemmeværnets og Beredskabsstyrelsens opgaveløsning.


09-09-2016
Troels Lund Poulsen og Peter Christensen på industrifremstød i USA
I samarbejde med Dansk Industri står erhvervs- og vækstminister Troels Lund Poulsen og forsvarsminister Peter Christensen de kommende dage i spidsen for et eksportfremstød til USA for danske virksomheder indenfor det forsvarsindustrielle område.


05-09-2016
Forsvarsministeriet kærer ikke Østre Landsrets kendelse
Forsvarsministeriet har besluttet ikke at kære Østre Landsrets kendelse af 22. august 2016 om forældelsesspørgsmålet i retssagen om 23 irakiske personers tilbageholdelse i forbindelse med Operation Green Desert.


05-09-2016
Forsvarsministeren: Vi styrker indsatsen for vores veteraner
Regeringen lancerer i dag et servicetjek af veteranindsatsen for at sikre de bedst mulige vilkår for veteraner og deres pårørende.


02-09-2016
Ny militærmanual klar til Forsvarets udsendte
I dag offentliggør Forsvarsministeriet og Forsvaret den første danske militærmanual om folkeret for danske væbnede styrker i internationale militære operationer.


31-08-2016
Dansk skibsbidrag har afhentet kemiske stoffer fra Libyen
Den dansk-ledede internationale maritime operation til borttransport af ca. 500 tons rester fra Libyens kemiske våbenlager er tæt på at blive afsluttet.


30-08-2016
Regeringens helhedsplan styrker vores nationale sikkerhed
I dag har statsministeren fremlagt regeringens helhedsplan for et stærkere Danmark.


27-08-2016
Forsvarsminister i Grønland: Vi styrker vores rolle i Arktis
Forsvarsminister Peter Christensen besøger Grønland fra den 27. august til den 1. september 2016. Rekruttering af grønlandske unge til Forsvaret og en ny beredskabsaftale er blandt emnerne for besøget.


19-08-2016
Enigt Folketing sender Danmark i spidsen for Libyen-operation
Et enigt Folketinget har i dag vedtaget beslutningsforslag B 197 om borttransport af rester fra Libyens kemiske våbenlager.


23-07-2016
International støtte til at resterne af Libyens kemiske våben skal bortskaffes
FN’s Sikkerhedsråd vedtog den 22. juli en resolution, der bakker op om, at resterne af Libyens kemiske våben skal bortskaffes.


20-07-2016
Forsvarsministeren til counter-ISIL møde
Forsvarsministre fra koalitionens kernelande mødtes idag i Washington D.C. På mødet blev der lagt en klar retning for den kommende militære indsats


08-07-2016
Forsvarsministeren til NATO-topmøde i Warszawa
Afskrækkelse og kollektivt forsvar står i centrum, når NATO-topmødet i disse dage løber af stablen Warszawa.


01-07-2016
Status omkring tolke task force
Den tværministerielle task force har afsluttet sit 16. besøg i Afghanistan


28-06-2016
Forsvarsminister fra F-16 base: Vi skal ramme ISIL, hvor de er
Forsvarsminister Peter Christensen har i dag sammen med udenrigsminister Kristian Jensen besøgt det danske F-16 kampfly-bidrag på Incirlik-basen i Tyrkiet.


27-06-2016
Analyse af Forsvarsministeriets opgaver i Arktis offentliggjort
Forsvarsminister Peter Christensen præsenterede i dag sammen med Vittus Qujaukitsoq, Grønlands landsstyremedlem for udenrigsanliggender og forsvarsområdet, og Sigmundur Ísfeld, Færøernes repræsentationschef i København Arktisanalysen.


21-06-2016
Aftale om nyt nordisk koncept til støtte for FN’s fredsbevarende mission i Mali
FN-ambassadørerne fra Danmark, Norge, Sverige, Belgien og Portugal underskrev i går en hensigtserklæring om udsendelse af C-130 transportfly til FN’s fredsbevarende mission i Mali, MINUSMA.


21-06-2016
Forsvarsministeren besøger baltiske kolleger og danske soldater i Baltikum
Forud for NATO-topmødet i Warszawa besøger forsvarsminister Peter Christensen den 20.-22. juni 2016 de tre baltiske lande og Polen.


16-06-2016
Peter Christensen besøger den franske forsvarsminister og EUROSATORY 2016
I dag er forsvarsminister Peter Christensen i Paris for at mødes med sin franske kollega, Jean-Yves Le Drian, og deltage på forsvarsmaterieludstillingen EUROSATORY 2016.


15-06-2016
NATO-forsvarsministermøde med fokus på fremskudt tilstedeværelse i Øst
Forberedelse til topmødet i Warszawa i juli samt fremskudt tilstedeværelse i Øst stod øverst på dagsordenen, da NATO's forsvarsministre mødtes i Bruxelles d. 14.-15. juni.


14-06-2016
Forsvaret skal fortsat bekæmpe forurening af havet omkring Danmark
I fremtiden vil det fortsat være Forsvarets egne skibe og mandskab, der skal udgøre beredskabet mod forurening af havmiljøet. Det blev i går besluttet på et møde i forsvarsforligskredsen.


09-06-2016
Aftale om kampfly på plads
Regeringen, Socialdemokraterne, De Radikale, Liberal Alliance og Dansk Folkeparti har indgået aftale om nye kampfly til erstatning for aldrende F-16.


09-06-2016
Nye rapporter samler erfaringerne fra 13 års Afghanistan-indsats
I dag offentliggør Dansk Institut for Internationale Studier tre rapporter om erfaringerne fra den samtænkte danske indsats i Afghanistan i årene 2001-2014.


09-06-2016
Forsvarsministeren og Polens præsident lægger krans på Kastellet fredag
I forbindelse med den polske præsidents officielle besøg i Danmark vil han sammen med forsvarsminister Peter Christensen lægge en krans på Kastellet.


27-05-2016
Erfaringer fra den samtænkte danske Afghanistan-indsats 2001-2014
Erfaringsopsamlingen præsenteres på en offentlig konference i Folketingets Landstingssal den 9. juni 2016 kl. 8.45-15.30.


23-05-2016
Forsvarsministeren på besøg på Flyvestation Skrydstrup
Forsvarsminister Peter Christensen besøgte i dag Flyvestation Skrydstrup for at få et bedre indblik i F-16 piloternes arbejde.


17-05-2016
To personer fra Forsvaret modtager forsvarsministerens medalje
Forsvarsminister Peter Christensen uddelte i dag forsvarsministerens medalje til oberst Tommy Mikael Paulsen og Major Steen Holm Iversen for deres indsats i Forsvaret.


17-05-2016
Forsvarsministeren uddeler sin medalje i dag
Peter Christensen uddeler kl. 15.00 i dag Forsvarsministerens Medalje til personer i Forsvaret.


12-05-2016

10-05-2016
Danmark styrker sit militære bidrag i Afghanistan
Regeringen ønsker at styrke det danske militære bidrag i Afghanistan. Det har regeringen i dag rådført sig med Udenrigspolitisk Nævn om.


10-05-2016
Forsvarsminister roser sårede veteraner: ”I er alle vindere”
Den 8.-12. maj deltager over 500 sårede veteraner fra 15 forskellige lande ved Invictus Games i Florida.


04-05-2016
Forsvarsministeren til counter-ISIL møde
Indsatsen mod terrororganisationen ISIL blev drøftet, da en række kernelande fra koalitionen mødtes i Stuttgart.


02-05-2016
Taksøe-udredning om dansk udenrigs- og sikkerhedspolitik i dag offentliggjort
Ambassadør Peter Taksøe-Jensen har i dag offentliggjort sin rapport om Danmarks udenrigs- og sikkerhedspolitik.


26-04-2016
Hjemmeværnet klar til at hjælpe politiet ved grænsen
Det er i dag besluttet at indsætte Hjemmeværnet ved grænsen for at hjælpe politiet med den midlertidige grænsekontrol i forbindelse med flygtninge- og migrationssituationen.


20-04-2016
Forsvarsministeren uddeler frivilligpriser til danske ildsjæle
Igen i år har danske frivillige ildsjæle bidraget til et mere robust og sikkert Danmark. Jan Vestentoft fra Beredskabsforbundet og Hjemmeværnets Rydningsassistenter får i år frivilligprisen for deres store indsatser i 2015.


19-04-2016
Bredt flertal i Folketinget for at Danmark skal være i front i kampen mod ISIL
Folketinget har i dag med bredt flertal vedtaget beslutningsforslag B108, der udvider det danske militære engagement mod terrororganisationen ISIL.


19-04-2016
Forsvarsminister: EU og NATO skal bekæmpe hybride trusler sammen
Forsvarsminister Peter Christensen mødtes i dag med sine kolleger til EU-forsvarsministermøde i Luxembourg for at drøfte EU’s aktuelle sikkerheds- og forsvarspolitiske udfordringer.


11-04-2016
Havmiljørisikoanalyse for Grønland
Havmiljørisikoanalyse for farvandene i og omkring Grønland er nu offentliggjort.


31-03-2016
Nordiske forsvarsministre enige om et styrket forsvarssamarbejde
Forsvarsminister Peter Christensen har over de sidste to dage drøftet øget nordisk forsvarssamarbejde med sine ministerkolleger fra Sverige, Norge, Island og Finland på Frederiksberg Slot.


29-03-2016
Nordiske forsvarsministre diskuterer regionale sikkerhedsudfordringer den 30.-31. marts i Danmark
Som formand for det nordiske forsvarssamarbejde NORDEFCO tager forsvarsminister Peter Christensen i morgen onsdag imod sine kolleger fra Sverige, Norge, Finland og Island på Frederiksberg Slot.


17-03-2016
Forsvarsminister: Beredskabscentre består – til gavn for vores fælles sikkerhed
Alle landets statslige beredskabscentre består. Regeringen og Socialdemokraterne, Dansk Folkeparti, Liberal Alliance, Radikale Venstre, Socialistisk Folkeparti og Det Konservative Folkeparti har indgået en aftale om det statslige redningsberedskab.


11-03-2016
En stolt Peter Christensen møder danske soldater i Afghanistan
Forsvarsminister Peter Christensen har fredag den 11. marts været på sit første besøg hos de danske soldater i Afghanistan – som han takkede for deres store indsats.


10-03-2016
Årsrapporter 2015
Årsrapporterne for 2015 for myndighederne under Forsvarsministeriets område er nu offentliggjort.


09-03-2016
Danmark med i NATO's krisestyringsøvelse 2016
Den 9.-16. marts 2016 løber NATO's årlige krisestyringsøvelse af stablen. Her skal Danmark sammen med de øvrige NATO-lande øve sig i strategisk at håndtere bl.a. hybride trusler på det politisk-militære niveau.


08-03-2016
Møde med indonesisk forsvarsminister
Forsvarsministeren mødtes tirsdag med sin indonesiske kollega Ryamizard Ryacudu i forbindelse med dennes besøg i Danmark den 7. – 8. marts 2016.


07-03-2016
Forsvarsminister besøger jyske forsvarsrelaterede virksomheder den 7. marts 2016
Forsvarsminister Peter Christensen besøger fire jyske forsvarsrelaterede virksomheder – Multicut, GPV International, Scandinavian Avionics og SAAB Danmark – mandag den 7. marts 2016.


03-03-2016
Forsvarsminister: Midler fra effektiviseringer bliver i Hjemmeværnet
Forsvarsforligskredsen blev i går enig om at omstille og udvikle Hjemmeværnet – blandt andet kommer der nye regler for våbenopbevaring og en ny Landsdelsregion Vest i Skive.


12-02-2016
Forsvarsminister deltager i Munich Security Conference 2016
Sammen med cirka 30 stats- og regeringschefer og omkring 70 udenrigs- og forsvarsministre deltager forsvarsminister Peter Christensen ved den årlige sikkerhedskonference i München.


11-02-2016
Forsvarsministeren underskriver MOU om Smart Defence projekt
Forsvarsministeren tog et nyt skridt mod konkretisering af det dansk-ledede flagskibsprojekt under NATO Smart Defence dagsorden om fællesindkøb af præcisionsstyrede våben. Det skete med underskrivelsen af en Memorandum of Understanding (MOU).


10-02-2016
Danmark deltager i nyt NATO-initiativ
På NATO-mødet har forsvarsminister Peter Christensen tilkendegivet, at Danmark skal deltage i et nyt initiativ om kapabilitetsudvikling i de baltiske lande og Polen. Det er Tyskland, USA og Storbritannien, der står bag projektet.


10-02-2016
NATO-forsvarsministermøde med fokus på aktuelle sikkerhedsudfordringer
Modernisering af NATO og forsikringstiltag mod Øst står øverst på dagsordenen, når NATOs forsvarsministre mødes i Bruxelles d. 10.-11. februar.


08-02-2016
Finansministeren på besøg hos de danske styrker i Irak
Forsvarsminister Peter Christensen og finansminister Claus Hjort Frederiksen har netop afsluttet et døgns besøg hos det danske styrkebidrag i Irak, hvor de fik anledning til at få et vigtigt førstehåndsindtryk af situationen i landet.


03-02-2016
Nordisk samarbejde om integration af flygtninge
Forsvarsminister Peter Christensen mødtes i dag i sin egenskab af minister for nordisk samarbejde med sine nordiske kollegaer i Helsinki.


29-01-2016
Ny departementschef i Forsvarsministeriet
Thomas Ahrenkiel udnævnes pr. 1. februar 2016 som ny departementschef i Forsvarsministeriet. Han har siden medio december 2015 været fungerende departementschef i Forsvarsministeriet.


21-01-2016
Ny chef for Arktisk Kommando
Den 15. februar 2016 tiltræder oberst Kim Jesper Jørgensen stillingen som chef for Arktisk Kommando under Værnsfælles Forsvarskommando, hvor han ansættes som generalmajor.


20-01-2016
Militærmanual i høring
Udkast til militærmanual om folkeret i internationale militære operationer sendes i dag i ekstern høring med henblik på endelig færdiggørelse.


18-01-2016
Forsvarsminister glæder sig over bøger til pårørende til PTSD-ramte veteraner
Veterancenteret lancerer i dag tre nye bøger målrettet pårørende til veteraner ramt af PTSD.


14-01-2016
Forsvarsminister Peter Christensen underskriver forsvarsaftale mellem Danmark og Sverige
Den danske forsvarsminister Peter Christensen har i dag sammen med sin svenske kollega Peter Hultqvist underskrevet en aftale på forsvarsområdet om at skabe lettere adgang til hinandens luft- og søterritorier.


13-01-2016
Dansk formandskab for NORDEFCO
Danmark har 1. januar 2016 overtaget formandskabet for det nordiske forsvarssamarbejde (NORDEFCO – Nordic Defence Cooperation). Danmark vil have formandskabet i hele 2016.


12-01-2016
Forsvarsministeren uddeler medaljer til udsendte fra Fighter Wing Skrydstrup
Forsvarsminister Peter Christensen og chefen for Flyverstaben, generalmajor MALT Nielsen uddelte i dag medaljer til udsendte, der som en del af Operation Inherent Resolve har deltaget i koalitionens kamp mod ISIL.


17-12-2015
Ændring i ledelsen i Forsvarsministeriet
Efter aftale rokerer Lars Findsen pr. 18. december 2015 fra stillingen som departementschef i Forsvarsministeriet til stillingen som chef for Forsvarets Efterretningstjeneste.


11-12-2015
For 4,5 mia. kr. nye pansrede mandskabsvogne til Forsvaret
Forsvarsministeren og forligskredsen har besluttet at investere massivt i nye pansrede mandskabsvogne til Forsvaret.


01-12-2015
Forsvarsministeriet og Røde Kors i Danmark indgår samarbejdsaftale
Forsvarsminister Peter Christensen og Anders Ladekarl fra Røde Kors i Danmark har i dag underskrevet en samarbejdsaftale mellem Forsvarsministeriet og Røde Kors i Danmark.


30-11-2015
Danmark går med i ny international udrykningsstyrke
Forsvarsminister Peter Christensen underskriver i dag i London sammen med seks andre lande en aftale om hurtigt at kunne udsende styrker til krise- og konfliktzoner i hele verden.


25-11-2015
Forsvarsminister: Brug for beredskabscentre i hele landet
Forsvarsminister Peter Christensen besøger i dag Bornholm. Her skal han blandt andet besøge beredskabscentret i Allinge og netop fremtiden landets beredskabscentre er en sag, der optager forsvarsministeren.


24-11-2015
Nordiske ministre vil styrke logistikken omkring flygtningesituationen
Forsvarsminister Peter Christensen besluttede i dag sammen med sine nordiske ministerkolleger at se på mulighederne for at styrke det nordiske beredskabssamarbejde omkring den aktuelle migrations- og flygtningesituation.


20-11-2015
Forsvarsminister: Indkøb af nyt artilleri skydes i gang
Forsvarsforligskredsen har i dag besluttet at igangsætte indkøb af nyt artilleri til hæren.


19-11-2015
Danmarks nøgletal i NATO
NATO laver hvert år en oversigt over medlemslandenes forsvarsinvesteringer og bidrag til NATO.


17-11-2015
Dansk transportfly, soldater og politi til Mali
Et stort flertal af Folketingets partier - Liberal Alliance, Socialdemokratiet, Det Radikale Venstre, SF, Alternativet - støttede i dag regeringens forslag om at udsende transportfly og soldater til FN’s fredsbevarende mission i Mali i det vestlige Afrika


11-11-2015
Tolkeaftale forlænges
Partierne bag tolkeaftalen har valgt at forlænge den nuværende aftale frem til udgangen af 2016.


10-11-2015
Bredt flertal i Folketinget stemmer for mobil radar til kampen mod ISIL
Et bredt flertal af Folketingets partier støttede i dag regeringens forslag om at udsende en mobil radar med tilhørende operatører til den globale koalitions kamp mod terrorgruppen ISIL.


09-11-2015
Forsvarsminister: Åbenhed før forhandlinger om valg af nyt kampfly
Forsvarsminister Peter Christensen vil før forhandlingerne med forsvarsforligskredsen offentliggøre beslutningsgrundlaget og regeringens indstilling for valget af hvilket kampfly, der skal afløse de danske F-16 kampfly:


05-11-2015
Forsvarsminister Peter Christensen ansætter særlig rådgiver
Morten E. G. Jørgensen ansættes som særlig rådgiver for forsvarsminister Peter Christensen.


04-11-2015
Forsvarsminister Peter Christensen mødes torsdag med Estlands præsident og forsvarsminister
I forbindelse med den estiske præsidents officielle besøg i Danmark vil præsidenten sammen med forsvarsminister Peter Christensen lægge en krans på Kastellet.


23-10-2015
Ny Økonomidirektør til Forsvarsministeriet
Mads Kvist Eriksen starter den 1. januar 2016 som ny Økonomidirektør i Forsvarsministeriet.


17-10-2015
Forsvarsminister ser antipirateri-øvelse ud for Afrikas østkyst
For første gang har den nye forsvarsminister Peter Christensen besøgt en af Forsvarets udsendte enheder. I de sidste to dage har forsvarsministeren været ombord på støtteskibet ABSALON, der opererer i havet ud for den østafrikanske kyst.


16-10-2015
Ny forsvarsminister besøger dansk skib i indsatsen mod pirater ud for Afrikas østkyst
For første gang besøger den nye forsvarsminister Peter Christensen en af Forsvarets udsendte enheder. I dag byder besætningen på støtteskibet ABSALON, der opererer i havet ud for den østafrikanske kyst, forsvarsministeren velkommen ombord.


12-10-2015
Tak for en velbesøgt kulturnat i Forsvarsministeriet
Til lands, til vands og i luften – se eller gense Kulturnat 2015 i Forsvarsministeriet.


08-10-2015
Kulturnat 2015 i Forsvarsministeriet
For femte år i træk deltager Forsvarsministeriets departement i Kulturnatten. Vi åbner dørene for publikum fredag den 9. oktober kl. 18.00.


08-10-2015
Belgien og Holland går med i dansk ammunitionsprojekt
Det dansk ledede Smart Defence projekt om Precision Guided Munitions blev torsdag på NATO-mødet tiltrådt af yderligere to lande, da Belgien og Holland underskrev et Letter of Intent.


07-10-2015
Forsvarsminister Peter Christensen mødes med NATO’s generalsekretær
Den nyudnævnte forsvarsminister Peter Christensen mødtes onsdag med NATO’s generalsekretær Jens Stoltenberg i Bruxelles. På mødet drøftede de bl.a. forventningerne til topmødet i Warszawa i juli 2016 samt de sikkerhedspolitiske udfordringer i øst og syd.


07-10-2015
Forsvarsministeren takker hjemvendt kampfly-bidrag
Den nye forsvarsminister Peter Christensen stod klar til at tage imod, da de syv udsendte F-16 kampfly og personalet vendte hjem fra Kuwait. Derfra har de ydet en stor indsats i kampen mod terrororganisationen ISIL i Irak.


06-10-2015
Forsvarsministeren tager imod kampfly
Når de danske kampfly efter et års udsendelse til Kuwait onsdag lander i Skrydstrup står forsvarsminister Peter Christensen klar til at tage imod kl.13.30.


05-10-2015
Veteraner får adgang til Forsvarets idrætsfaciliteter
Som et forsøg får veteraner nu mulighed for at træne på udvalgte kaserner.


02-10-2015
Udtalelse fra forsvarsministeren i forbindelse med undersøgelse af mistanke om mulige civile tab
Folketingets partier blev i dag orienteret om resultatet af koalitionens og Forsvarets undersøgelse af mistanken om mulige civile tab i forbindelse med et dansk luftangreb i Irak den 30. august i år.


30-09-2015
Overdragelse i Forsvarsministeriet
Onsdag den 30. september 2015 bliver Peter Christensen udnævnt til forsvarsminister og minister for nordisk samarbejde.


24-09-2015
Forsvarsminister sætter veteran-servicetjek i gang
Regeringens bebudede servicetjek af veteranpolitikken blev i dag officielt sat i gang af forsvarsminister Carl Holst sammen med over 100 veteranaktører.


24-09-2015
Regeringen vil sende mobil radar til anti-ISIL koalitionen
Regeringen agter at supplere den danske militærindsats i kampen mod ISIL med et mobilt radarbidrag og tilhørende operatører. Dette har regeringen i dag rådført sig med Udenrigspolitisk Nævn om.


09-09-2015
Forsvarsministeren besøger det danske helikopterbidrag i Afghanistan
Forsvarsminister Carl Holst besøgte tirsdag og onsdag de udsendte ved det danske EH-101 transporthelikopterbidrag, som er indsat ved byen Mazar-e Sharif i det nordlige Afghanistan.


28-08-2015
Ny medalje til udsendte i international tjeneste før 2010
Medalje for International Tjeneste 1948 – 2009.


26-08-2015
Forsvarsminister Carl Holst har været på sit første missionsbesøg
Tirsdag den 25. august 2015 besøgte han både det danske F-16 kampfly bidrag i Kuwait og det danske træningsbidrag i Irak.


21-08-2015
Særlig rådgiver for forsvarsministeren
Christian Ingemann Nielsen starter i dag som særlig rådgiver for forsvarsminister Carl Holst.


18-08-2015
Forsvarsministeren mødes med den amerikanske forsvarschef
Forsvarsminister Carl Holst mødtes i dag med den amerikanske forsvarschef Martin E. Dempsey. På mødet deltog også den danske forsvarschef Peter Bartram.


29-06-2015
Overdragelse i Forsvarsministeriet
Søndag den 28. juni 2015 blev Carl Holst udnævnt til forsvarsminister og minister for nordisk samarbejde


28-06-2015
Carl Holst ny forsvarsminister og minister for nordisk samarbejde
Søndag den 28. juni 2015 blev Carl Holst udnævnt til forsvarsminister og minister for nordisk samarbejde.


29-05-2015
Ny chef for Danske Division
Fra den 15. juni 2015 tiltræder oberst Flemming Mathiasen stillingen som chef for Danske Division, hvor han ansættes som generalmajor.


27-05-2015
Wammen: Vi vil forstærke det militære samarbejde med Sverige
Danmark og Sverige vil udvide det militære samarbejde på en række områder. Det blev de to forsvarsministre enige om på et møde i dag, hvor de drøftede en rapport om fremtidigt militært samarbejde.


24-05-2015
Wammen: Vil styrke økologi i Forsvaret markant
Forsvaret kræver nu, at fremtidige forpagtere af Forsvarsministeriets landbrugsarealer har økologisk certificering. Det er sund fornuft, mener forsvarsminister Nicolai Wammen.


19-05-2015
Wammen: Vi øger fokus på pirateri i Vestafrika
Danmark etablerer samarbejde med Frankrig, Spanien og Portugal om maritim sikkerhed i Guineabugten.


18-05-2015
Forsvaret og Beredskabsstyrelsen bidrager til EU’s Frontex-operationer i Middelhavet
Regeringen har besluttet at bidrage med Forsvarets Challengerfly til luftbåren overvågning i Middelhavet i sammenlagt 40 dage i 2015.


14-05-2015
Wammen: ISILs terror skal bekæmpes dag og nat
Forsvarsminister Nicolai Wammen var natten til torsdag på besøg i Irak hos de danske soldater, der træner de irakiske sikkerhedsstyrker i kampen mod terrororganisationen ISIL.


13-05-2015
Udnævnelse af direktør for Forsvarsministeriets Personalestyrelse
Den 15. juni 2015 tiltræder afdelingschef Laila Reenberg stillingen som direktør for Forsvarsministeriets Personalestyrelse.


08-05-2015
Lige nu: Danske observatører på inspektion i Ukraine
I disse dage er et dansk-ledet multinationalt OSCE-team på inspektion i Østukraine. Her skal de få et bedre indblik i situationen og udviklingen i det konfliktramte område.


06-05-2015
Nicolai Wammen takkede ebola-udsendte
Forsvarsminister Nicolai Wammen besøgte onsdag d. 6. maj det sundhedspersonale, der netop er hjemvendt fra ebola-bekæmpelse i Sierra Leone.


30-04-2015
Wammen: Forsvaret skal have nye pansrede mandskabsvogne
Piranha 5 fra Schweiz bliver Forsvarets nye pansrede mandskabsvogn. Det står klart efter dagens møde i forsvarsforligskredsen, hvor det også blev besluttet at udskyde anskaffelsen af nyt artilleri.


26-04-2015
Mere hjælp fra Danmark til Nepal: Otte danske eksperter og IT-udstyr
Den danske regering sender nu otte eksperter og IT-udstyr fra Beredskabsstyrelsen til jordskælvsramte Nepal.


26-04-2015
Hold 3 kommer hjem fra ebola-bekæmpelse i dag
I dag får de 23 kvinder og mænd på hold 3 igen dansk jord under fødderne, når de lander i Kastrup Lufthavn. Næste hold er allerede på plads i Sierra Leone klar til at fortsætte kampen mod ebola.


24-04-2015
Wammen drøfter forholdet til Rusland med Tyskland og Polen
Forsvarsminister Nicolai Wammen mødes i dag med den tyske og polske forsvarsminister i Stettin.


21-04-2015
Regeringen styrker kampen mod cyberangreb
Regeringen sender i dag et lovforslag til en ny net- og informationssikkerhedslov i høring


20-04-2015
Det fjerde hold sundhedspersonale afsted til Sierra Leone
Indsatsen mod ebola fortsætter, og i dag rejser det fjerde hold af dansk sundhedspersonel afsted til Sierra Leone. De vil fortsætte kampen mod ebola frem til juni måned.


20-04-2015
Wammen og Stoltenberg drøftede Rusland
Forsvarsminister Nicolai Wammen mødtes i dag med NATOs generalsekretær Jens Stoltenberg. På dagsordenen for mødet var bl.a. NATO-topmødet i Warszawa i 2016.


16-04-2015
Nicolai Wammen uddeler årets frivilligpriser
17. april 2015 bliver Per Asmussen fra Politi-hjemmeværnskompagni Aarhus og Per Højen fra Beredskabsstyrelsen Nordjylland hædret som årets frivillige på Christiansborg.


10-04-2015
Lov om ændring af lov om Forsvarets Efterretningstjeneste (FE) i høring
Lov om ændring af lov om Forsvarets Efterretningstjeneste (FE) er nu sendt i høring.


10-04-2015
Aftale om finansiering af styrkelse af FE's indsats mod terror
Forsvarsforligspartierne har i dag indgået aftale om finansiering af styrkelse af FE's indsats mod terror.


10-04-2015
Wammen: I dag har vi styrket indsatsen mod terror
Forsvarsforligspartierne har i dag indgået aftale om finansiering af styrkelse af Forsvarets Efterretningstjenestes (FE) indsats mod terror.


19-03-2015
Årsrapporter 2014
Årsrapporterne for 2014 for myndighederne under Forsvarsministeriets område er nu offentliggjort.


19-03-2015
Andet hold sundhedspersonale hjemme igen fra ebola-bekæmpelse
I de sidste seks uger har det andet hold sundhedspersonale bekæmpet ebola i Sierra Leone. Nu er de 26 læger, sygeplejersker og bioanalytikere tilbage i Danmark – og det tredje hold sundhedspersonale har overtaget depechen i det vestafrikanske land.


11-03-2015
Nordiske forsvarsministre udtrykker solidaritet med Danmark
Forsvarsminister Nicolai Wammen mødes i går og i dag med Sverige, Norge, Island og Finland i Arvidsjaur og Lulå, Sverige, i forbindelse med det nordiske forsvarsministermøde (NORDEFCO).


10-03-2015
Danmark sender nu tredje hold afsted til ebola-bekæmpelse
Regeringen har besluttet at sende sundhedspersonale til Vestafrika for at bekæmpe og dæmme op for ebola-epidemien. I dag tager Hold 3 afsted til Sierra Leone.


09-03-2015
Wammen og Qujaukitsoq: Grønlandske unge kan styrke Forsvaret
Forsvaret gennemfører en større informations- og rekrutteringsindsats i Grønland for at få flere unge grønlandske mænd og kvinder til at søge ind i Forsvaret.


07-03-2015
Dansk generalmajor får nøglestilling i FN’s mission i Mali
FN’s generalsekretær Ban Ki-Moon har i dag oplyst, at den danske generalmajor Michael Anker Lollesgaard er udpeget til stillingen som styrkechef (Force Commander) for FN’s fredsbevarende mission i Mali (MINUSMA).


19-02-2015

13-02-2015
Wammen: Ser frem til samarbejdet med forsvarsminister Carter
Jeg vil gerne ønske Ashton Carter stort tillykke med posten som USA´s forsvarsminister.


06-02-2015
Første hold sundhedspersonale hjemvendt fra ebola-bekæmpelse
Efter omkring seks ugers ebola-bekæmpelse i Sierra Leone er det første danske hold sundhedspersonale nu hjemme i Danmark igen. Et nyt hold sundhedspersonale har overtaget i Sierra Leone og er i fuld gang med at bekæmpe ebola-epidemien.


05-02-2015
Wammen på NATO-møde: Danmark fortsætter støtten til vores allierede i øst
Forsvarsminister Nicolai Wammen deltog i dag sammen med sine kolleger fra de øvrige NATO-lande i NATO-forsvarsministermøder i Bruxelles.


05-02-2015
Ny dansk indsats mod pirateri
Regeringen offentliggør i dag den nye strategi for indsatsen mod pirateri og væbnet røveri til søs. Den sætter rammen for Danmarks samlede politiske, udviklingsmæssige og militære indsatser mod pirateri for årene 2015-18.


05-02-2015
Wammen: Træningsbidrag har gjort en forskel
Danske soldater har siden november trænet kurdiske sikkerhedsstyrker i det nordlige Irak. Det danske bidrag er nu afsluttet, og de kurdiske sikkerhedsstyrker er allerede nu i gang med at bruge deres nye færdigheder i kampen mod terrororganisationen ISIL.


03-02-2015
Udnævnelse af direktør for Forsvarsministeriets Materiel- og Indkøbsstyrelse
Den 1. marts 2015 tiltræder generalmajor Niels Henrik Bundsgaard stillingen som direktør for Forsvarsministeriets Materiel- og Indkøbsstyrelse.


24-01-2015
Wammen: Vores F-16 bidrag gør en stor forskel
Forsvarsminister Nicolai Wammen besøgte d. 24. januar det danske F-16 bidrag i Kuwait sammen med folketingspolitikere fra forsvarsforligskredsen.


15-01-2015
Forsvarsministeren mødtes med Secretary of the United States Army
Forsvarsminister Nicolai Wammen havde i dag besøg af Secretary of the United States Army John McHugh. På dagsordenen for mødet var bl.a. Rusland-Ukraine, NATO og Irak.


13-01-2015
Wammen afviser kritik af fremtidigt beredskab
Der har været fremsat kritik af regeringens aftale med KL og af vækstpakken imellem regeringen, Venstre og Dansk Folkepartis virkninger for det fremtidige beredskab.


13-01-2015
Danmark klar med endnu et hold sundhedspersonale til ebola-bekæmpelse
Regeringen har besluttet at sende sundhedspersonale til Vestafrika for at bekæmpe og dæmme op for ebola-epidemien. Nu starter Hold 2 forberedelserne før udsendelse.


12-01-2015
Tildeling af medaljer
Tildeling af medaljer for udsendelse før 2010


09-01-2015
Wammen mødtes med sin svenske kollega
Forsvarsminister Nicolai Wammen mødtes fredag den 9. januar med sin svenske kollega forsvarsminister Peter Hultqvist i København. På mødet drøftede de en række aktuelle forsvars- og sikkerhedspolitiske emner.


08-01-2015
Færgeforbindelse til Christiansø reddet
En ny aftale mellem Forsvarsministeriet og Christiansøfarten sikrer, at det fremover forsat vil være muligt at sejle til Christiansø på hverdage både sommer og vinter.


06-01-2015
Forsvaret har sendt skib afsted til FN’s indsats mod ebola
Forsvaret har aktiveret det danske transportskib ARK FUTURA, der skal bruges i kampen mod ebola ved transport af køretøjer til nødhjælp. Skibet er på vej mod Vestafrika.


19-12-2014
Aftale om redningsberedskabet for 2015
Regeringen, Venstre, Dansk Folkeparti, Socialistisk Folkeparti og Liberal Alliance har indgået aftale om redningsberedskabet for 2015


19-12-2014
Aftale om Forsvarets fremtidige anvendelse af Hjemmeværnets frivillige og personel af reserven
Forsvarsforligspartierne har i dag indgået 'Aftale om Forsvarets fremtidige anvendelse af Hjemmeværnets frivillige og personel af reserven'


17-12-2014
Wammen: 30 mio. kroner fordelt bredt til veteranindsatser
Regeringen og Socialistisk Folkeparti, Venstre, Dansk Folkeparti, Liberal Alliance og Det Konservative Folkeparti er enige om en fordeling af 30 mio. kr., der blev af afsat ekstra til veteranområdet i en aftale indgået d. 3. september 2014.


17-12-2014
Dansk sundhedspersonale rejser nu til Sierra Leone i kampen mod ebola
I dag rejser det første danske hold sundhedspersonale til Vestafrika for at bekæmpe ebola-epidemien. Forsvaret står for udsendelsen af sundhedspersonalet, og forsvarsministeren roser engagementet hos sundhedspersonalet.


16-12-2014
Regeringen styrker cyber- og informationssikkerheden
Regeringen professionaliserer statens arbejde med informationssikkerhed og øger samfundets robusthed mod cyberangreb.


14-12-2014
Wammen om russisk militærfly
Forsvarsminister Nicolai Wammen ser med stor alvor på situationen den 12. december, hvor et russisk militærfly og et civilt rutefly ifølge svensk forsvar var tæt på hinanden i internationalt luftrum i den vestlige Østersø.


12-12-2014
Wammen: Veterankort klar til udsendte fra Beredskabsstyrelsen
Veterankort er nu på vej med posten til veteraner, der har været udsendt til krigs-, krise- og katastrofeområder med Beredskabsstyrelsen.


11-12-2014
Wammen: Danmark starter træningsbidrag med USA
Danmark er nu klar med et større træningsbidrag til Irak. Sammen med amerikanske soldater skal soldater fra Hæren udsendes til det centrale Irak, hvor de skal træne irakiske sikkerhedsstyrker.


09-12-2014
Job | Direktør til Forsvarsministeriets Materiel- og Indkøbsstyrelse
Forsvarsministeriet søger en ny direktør til Forsvarsministeriets Materiel- og Indkøbsstyrelse.


06-12-2014
Forsvarsministeren: Vores soldater er i gang med træning i Irak
Det første danske træningsbidrag på 30 soldater er nu i fuld gang med at uddanne kurdiske soldater i en lejr i det nordlige Irak.


04-12-2014
Veteranhjem tilfører stor værdi til veteranindsats
Forsvarsministeriet har evalueret Fonden Danske Veteranhjem. Evalueringen viser, at de tre veteranhjem under Fonden Danske Veteranhjem tilfører den samlede veteranindsats stor værdi.


28-11-2014
Forsvarets uddannelser akkrediteret
Akkrediteringsrådet har truffet afgørelse om positiv akkreditering af Forsvarets militære diplomuddannelse og Forsvarets militære masteruddannelse.


21-11-2014
Wammen: Vi er nu klar med træningsbidrag til Irak
Danmark sender nu det første træningsbidrag til Irak. Sammen med briterne skal omkring 30 soldater fra hæren udsendes til det nordlige Irak, hvor de skal træne kurdiske sikkerhedsstyrker til indsatsen mod ISIL.


20-11-2014
Nicolai Wammen møder EU’s udenrigsrepræsentant Federica Mogherini
EU’s nye udenrigschef Federica Mogherini er i dag på sit første officielle besøg i Danmark. Hun mødte bl.a. forsvarsministeren, og de to benyttede lejligheden til at drøfte EU’s samarbejde med NATO.


19-11-2014
Dansk sundhedspersonale gør sig klar til ebola-bekæmpelse
Regeringen har besluttet at sende sundhedspersonale til Vestafrika for at bekæmpe og dæmme op for ebola-epidemien. Det første hold har nu startet forberedelserne før udsendelse, og i dag besøgte forsvarsminister Nicolai Wammen holdet.


19-11-2014
Nicolai Wammen mødtes med NATO’s nye generalsekretær
Forsvarsminister Nicolai Wammen mødtes i dag med NATO’s nye generalsekretær Jens Stoltenberg i NATO’s hovedkvarter i Bruxelles. Wammen er den første danske minister, der har mødtes med den nye generalsekretær.


07-11-2014
Nicolai Wammen besøger USA's forsvarsminister
Forsvarsminister Nicolai Wammen mødtes i dag med sin amerikanske kollega Chuck Hagel i det amerikanske forsvarsministerium Pentagon.


07-11-2014
Ny militær repræsentant i NATO's hovedkvarter
Generalløjtnant Per Pugholm Olsen tiltræder den 1. januar 2015 stillingen som forsvarschefens repræsentant i NATO's hovedkvarter i Bruxelles, idet forsvarschefens nuværende repræsentant, generalløjtnant Poul Kiærskou, pensioneres med udgangen af 2014.


03-11-2014
Forsvarsministeren besøger C130J evakueringsfly mod Ebola
Forsvarsminister Nicolai Wammen besøgte i dag det danske C130J transportfly, der fra i dag står klar til at transportere udsendte sundhedsmedarbejdere og eksperter hjem til Danmark i tilfælde af mistanke om ebola-smitte.


23-10-2014
Ny Afghanistanstrategi 2015-17 fokuserer på udvikling
Regeringen offentliggør i dag strategien for den samlede danske indsats i Afghanistan for årene 2015-17. Strategien omfatter den integrerede danske politiske, militære og civile indsats i landet.


20-10-2014
Forsvarsministeren besøger F-16 fly
Forsvarsministeren besøgte den 20. oktober det udsendte F-16 kampfly bidrag i Kuwait. De danske F-16 kampfly er udsendt for at støtte kampen mod terrororganisationen ISIL i Irak.


16-10-2014
Danske F-16 fly i aktion over Irak
Det danske F-16-bidrag, der er indsat i kampen mod terrororganisationen ISIL, har i morges været i aktion i luftrummet over Irak.


08-10-2014
Forsvarsministeren giver medalje til bannerfører for veteranidræt
Veteran og kaptajn for det danske hold ved Invictus Games, sergent Maurice Lindegaard Manuel, har modtaget Forsvarsministerens medalje. Medaljen gives for en anerkendelsesværdig indsats.


08-10-2014
Kom forbi Forsvarsministeriet på Kulturnatten
Forsvarsministeriet deltager i den Københavnske kulturnat fredag den 10. oktober kl. 18 - 24.


01-10-2014
Ny organisering af Forsvarsministeriets ministerområde
Den 1. oktober 2014 træder den nye organisering af ledelsen af Forsvaret i kraft. Det betyder, at der fra denne dato etableres fem nye styrelser under Forsvarsministeriets departement.


25-09-2014
Forsvarsministen besøger Night Hawk øvelse
Den store Night Hawk øvelse for specialoperationsstyrker fik i dag besøg af forsvarsminister Nicolai Wammen. Øvelsen er under dansk værtskab og dansk ledelse.


24-09-2014
Forsvaret og Beredskabsstyrelsen støtter ebola-ofre
Forsvarets skibe skal bruges i kampen mod ebola ved transport af nødhjælpsmateriel. Også Beredskabsstyrelsen sender yderligere hjælp af sted.


11-09-2014
Wammen: Stolt af sårede danske veteraner
Forsvarsminister Nicolai Wammen har den 10. og 11. september 2014 besøgt Invictus Games i London sammen med HKH Kronprins Frederik.


04-09-2014
Forsvarsministeren til NATO-topmøde i Wales
Forsvarsminister Nicolai Wammen har i dag på NATO-topmødet i Wales indgået aftaler som sikrer, at dansk forsvar bidrager til NATO Alliancens opgaveløsning på højt prioriterede områder.


03-09-2014
Aftale om reorganisering af Forsvarets Auditørkorps
De to auditørkontorer samles i Viborg.


03-09-2014
Wammen: Vi styrker veteranindsatsen
Regeringen (Socialdemokraterne og Radikale Venstre) og Socialistisk Folkeparti, Venstre, Dansk Folkeparti, Liberal Alliance og Det Konservative Folkeparti har indgået en aftale om en styrket indsats for de danske veteraner.


01-09-2014
Danmarks udsendte hyldes og mindes - Flagdag
Den 5.september er Flagdag for Danmarks Udsendte. På Flagdagen anerkendes Danmarks udsendte for den indsats, de har ydet for Danmark. Det er sjette gang, Flagdagen afholdes.


28-08-2014
Wammen: Stolt af vores soldater
Dansk transportfly på vingerne


27-08-2014
Nicolai Wammen uddeler årets kommunikationspris
Forsvarsminister Nicolai Wammen uddelte tirsdag d. 26. august 2014 årets kommunikationspris til Forsvarets Rekruttering og Center for Idræt.


26-08-2014
Rapport fra Redningsberedskabets Strukturudvalg
Redningsberedskabets Strukturudvalg har færdiggjort sit arbejde, og udvalgets rapport er nu offentliggjort.


25-08-2014
Forsvarets træningsapp vinder Forsvarsministerens Kommunikationspris
Forsvarsministeren uddeler tirsdag d. 26. august 2014 Forsvarsministerens Kommunikationspris 2013. Vinderen er Forsvarets træningsapp ”Træn med Forsvaret”.


15-08-2014
Forsvarsministeren mødtes med NATO’s generalsekretær
Forsvarsminister Nicolai Wammen mødtes i dag med NATO’s generalsekretær Anders Fogh Rasmussen. På mødet drøftede de to bl.a. NATO-topmødet i september samt situationen i Ukraine.


05-08-2014

29-07-2014
Udnævnelse af chef for Specialoperationskommandoen
Oberst Jørgen Høll bliver chef for den nye værnfælles specialoperationsstyrkekapacitet.


14-07-2014
Wammen deltager i Bastilledagen i Paris
Forsvarsminister Nicolai Wammen deltager i dag i fejringen af den franske nationaldag, Bastilledagen, i Paris.


08-07-2014
NATO’s vurdering af Danmarks bidrag til NATO og Danmarks forsvarspolitiske indsats
NATO laver hvert år en oversigt over medlemslandenes forsvarsinvesteringer og bidrag til NATO. Samtidig har Alliancen færdiggjort sin oversigt over Danmarks forsvarspolitiske indsatser.


03-07-2014
Frankrig og Danmark underskriver forsvarsaftale
Aftalen bekræfter det tætte forhold mellem Danmark og Frankrig på forsvarsområdet og skal sikre mere og lettere samarbejde i fremtiden.


26-06-2014
Forsvarsministeren mødtes med den italienske udenrigsminister Federica Mogherini
Krisen i Ukraine, Syrien-missionen og NATO-topmøde var blandt emnerne på dagsordenen, da den italienske udenrigsminister Federica Mogherini besøgte forsvarsminister Nicolai Wammen.


25-06-2014
OPCW’s generaldirektør takker Danmark for Syrien-mission
Den danske indsats i fjernelsen af Syriens kemiske våben var på dagsordenen, da forsvarsminister Nicolai Wammen i dag mødtes med OPCW’s generaldirektør Ahmet Üzümzü.


23-06-2014
Dansk flådestyrke afhenter sidste last af kemiske stoffer i Syrien.
De sidste containere med kemiske stoffer er nu hentet ud af Syrien


04-06-2014
Wammen: Vigtigt med dansk deltagelse på 70-året for D-dag
På 70-året for de allieredes invasion i Normandiet (D-dag) er Danmark for første gang inviteret med. Det betyder anerkendelse til krigssejlerne og de frivillige, der deltog i modstandskampen.


03-06-2014
Wammen: Danmark klar med nye bidrag til NATO
Forsvarsminister Nicolai Wammen tilkendegav i dag på NATO-møde i Bruxelles, at Danmark er klar med yderligere bidrag til de østlige NATO-allierede.


02-06-2014
Forsvarsministeren giver medalje til krigssejler Erik Kragelund
Forsvarsminister Nicolai Wammen gav i dag sin medalje til krigssejler Erik Kragelund for den store indsats han har ydet i operation ”Dannebrog til Normandiet”.


29-05-2014
Forsvarsministeren mødtes med NATO’s Supreme Allied Commander Europe
Forsvarsminister Nicolai Wammen havde torsdag d. 29. maj besøg af General Philip M. Breedlove, NATO’s Supreme Allied Commander Europe (SACEUR). På mødet drøftede de to bl.a. situationen i Ukraine samt behovet for solidaritet i NATO.


27-05-2014
Wammen: Vi skal have nordisk samarbejde om katastrofekapaciteter
Forsvarsminister Nicolai Wammen mødtes tirsdag d. 27. maj 2014 i Oslo med sine nordiske ministerkollegaer. Der var enighed om at skabe fælles nordiske katastrofekapaciteter.


23-05-2014
Mere dansk katastrofehjælp til oversvømmelser på Balkan
Beredskabsstyrelsen sender vandrensningsmoduler, pumpemateriel og 34 mand til Bosnien for at afhjælpe de store oversvømmelser, der plager landet.


10-05-2014
Wammen: Forsvaret spiller en stor rolle i Grønland
Nicolai Wammen besøger fra d. 10. – 13. maj Grønland for første gang som forsvarsminister. Her skal han møde Forsvarets ansatte og få et større indblik i Forsvarets udfordringer i Grønland.


02-05-2014
Lovforslag om Center for Cybersikkerhed fremsat
Forsvarsminister Nicolai Wammen har i dag den 2. maj 2014 på baggrund af en bred politisk aftale af 1. maj 2014 fremsat lovforslag om Center for Cybersikkerhed (L 192).


30-04-2014
Forsvaret er blevet grønnere
Forsvarsminister Nicolai Wammen har sat klima og miljø højt på dagsordenen både hjemme og i NATO. Forsvarsministeriets anden årlige statusrapport for de grønne strategier viser, at de grønne ambitioner bliver til konkret virkelighed.


29-04-2014
Hæren øver nyt uddannelseskoncept i Baltikum
Forsvaret deltager i juni måned i en øvelse i de baltiske lande sammen med en række andre lande.


25-04-2014
Rigsrevisionens fortsatte notat om Forsvarets økonomistyring
Rigsrevisionen har i dag offentliggjort fortsat notat om Forsvarets økonomistyring.


24-04-2014
Forsvarsministeriet afhænder dele af Sønderborg Kaserne til Sønderborg Kommune
Finansudvalget har i dag godkendt aftale om afhændelse af dele af Sønderborg Kaserne til Sønderborg Kommune.


24-04-2014
Rigsrevisionens beretning om beredskabet
Rigsrevisionen har i dag offentliggjort Beretning til Statsrevisorerne om statens planlægning og koordinering af beredskabet for større ulykker og katastrofer.


18-04-2014

14-04-2014
AIHRC skal føre tilsyn med tidligere tilbageholdte
Forsvarsministeriet og DIGNITY - Dansk Institut Mod Tortur - har indledt et samarbejde, som sigter mod at forebygge tortur i Afghanistan.


10-04-2014
Informationsanmodning udsendt til kampflykandidater
Forsvarsministeriets Nyt Kampfly Program har i dag udsendt Request for Binding Information (RBI) til de fire kampflykandidater.


10-04-2014
Baltiske forsvarsministre besøger Danmark
Forsvarsministrene for de tre baltiske lande, Estland, Letland og Litauen besøgte i dag København. Anledningen er 10 året for de baltiske landes optagelse i NATO.


10-04-2014
Transportfly til Den Centralafrikanske Republik
Folketinget har i dag sagt ja til at sende et transportfly til Den Centralafrikanske Republik (CAR). Bidraget til CAR sker på baggrund af en anmodning fra FN.


04-04-2014
Dansk-ledet multinationalt team i regi af OSCE afslutter inspektion i Ukraine
Et dansk-ledet multinationalt team i regi af OSCE med deltagelse af Tyskland, Polen, Østrig og Sverige har afsluttet en inspektion i Ukraine.


04-04-2014
Nicolai Wammen uddelte årets frivilligpriser
Der var stor ros til de frivillige, da forsvarsminister Nicolai Wammen fredag uddelte årets frivilligpriser til frivillige fra redningsberedskabet og Hjemmeværnet.


27-03-2014
Wammen: Danske F-16 klar til Baltic Air Policing
Danmark tilbyder F-16 kampfly til NATO Baltic Air Policing fra 1. maj 2014. Ønsker NATO at benytte tilbuddet, så kan de danske F-16 være hurtigt klar, siger forsvarsministeren.


24-03-2014
Danmarks samtænkte stabiliseringsindsatser i verdens brændpunkter
Resultatrapporten gennemgår de væsentligste resultater og udviklinger i regeringens samtænkte stabiliseringsengagement i skrøbelige og konfliktramte lande i 2013.


20-03-2014
Danmark går forrest og skrotter klyngebomberne
Danske klyngebomber er skrottet. Det er sket flere år før fristen i Konventionen om Klyngeammunition udløber. Det bidrager til at sende et stærkt signal til andre lande om at skille sig af med klyngeammunition hurtigst muligt.


19-03-2014
Årsrapporter 2013
Årsrapporterne for 2013 for myndighederne under Forsvarsministeriets område er nu offentliggjort.


14-03-2014
Danske transporthelikoptere til Afghanistan
Danmark udsender et dansk transporthelikopterbidrag til den internationale ISAF-koalition i Afghanistan fra midten af 2014. Det blev besluttet på et møde i Afghanistan-forligskredsen den 14. marts.


09-03-2014
Danske teltlejre skal hjælpe FN i Sydsudan
Som del af en samlet dansk hjælpepakke til Sydsudan sender Beredskabsstyrelsen og internationale samarbejdspartnere tre teltlejre til landet. Forsvarsminister Nicolai Wammen: 'Situationen i Sydsudan er ekstrem.'


05-03-2014
Danske observatører på vej til Krim
To danske observatører fra forsvaret indgår i den gruppe, der på ukrainsk invitation, i disse dage aflægger besøg på Krim-halvøen.


23-02-2014
Wammen: Vi skal være stolte af vores soldater i Afghanistan
Forsvarsminister Nicolai Wammen besøgte 21. - 22. februar de danske styrker i Helmand-provinsen i Afghanistan ledsaget af Pia Kjærsgaard (DF), Troels Lund Poulsen (V) og Zenia Stampe (Rad.V.).


16-01-2014
Forsvarsministeren besøgte Kina
Forsvarsminister Nicolai Wammen besøgte i denne uge Kina som den første danske forsvarsminister i 14 år.


07-01-2014
De første kemiske stoffer transporteret væk fra Syrien
De første kemiske stoffer er i dag blevet transporteret væk fra Syrien, som led i den dansk ledede maritime transport- og eskorteoperation, der er en del af den fælles FN-OPCW operation, som skal fjerne og destruere Syriens kemiske våben.


23-12-2013
Forsvarsministeriet tager dom til efterretning
Forsvarsministeriet tager Landsrettens dom til efterretning.


19-12-2013
Dansk bidrag klar til deltagelse i Syrien-mission
Et bredt flertal i Folketinget har i dag sagt ja til, at Danmark skal bidrage til FN’s og OPCW’s mission med at destruere Syriens kemiske våben.


19-12-2013
Procedurerne for materielindkøb er styrket
Rigsrevisionen anerkender Forsvarsministeriets tiltag, men anbefaler, at området styrkes yderligere.


19-12-2013
Forsvarets Arktisanalyse sættes nu i gang
Kommissorium for analysen vedrørende styrkelse af Forsvarsministeriets opgaveløsning i Arktis er klar. Analysearbejdet, der skal være færdiggjort med udgangen af 2014, går nu i gang.


19-12-2013
Danmark klar med militært bidrag til Mali
Folketinget har i dag sagt ja til at sende et transportfly og stabsofficerer til Mali. Bidraget til MINUSMA-missionen i Mali sker på baggrund af en anmodning fra FN.


17-12-2013
Dansk værft skal bygge skib til forsvaret
I dag underskriver Forsvaret kontrakt med Karstensens Værft A/S i Skagen om at bygge et nyt inspektionsskib i KNUD RASMUSSEN-klassen. Det nye skib skal bidrage til opgaveløsningen i Arktis.


16-12-2013
Wammen: Esbern Snare klar til Syrien mission
Forsvarsministeren var søndag på Cypern, hvor han besøgte de danske soldater om bord på Esbern Snare. Samtidig fik Nicolai Wammen mulighed for at hilse på OPCW’s leder af Syrienmissionen, Sigrid Kaag og den cypriotiske forsvarsminister.


12-12-2013
Dansk general forlænget på toppost
Danmark har besluttet at imødekomme et ønske fra NATOs militærkomite om at forlænge den tidligere forsvarschef general Knud Bartels som formand for komiteen.


09-12-2013
Dansk bidrag til FN-mission i Mali
Dansk fly og danske stabsofficerer skal bidrage til at stabilisere Mali


07-12-2013
Ros til redningsberedskabet og Hjemmeværnet for stormindsats
Både redningsberedskabet og Hjemmeværnet har haft travle dage i forbindelse med stormen Bodil. Forsvarsministeren roser mandskaberne for deres indsats.


06-12-2013
Transport af kemiske våben fra Syrien
Danmark og Norge tilbyder at transportere kemiske våben ud af Syrien


04-12-2013
Nordisk samarbejde om transportfly
Aftale om samarbejde om bedre udnyttelse af taktiske troppetransportfly underskrevet på det nordiske forsvarsministermøde i Helsinki


25-11-2013
Mangfoldighedspris til Beredskabsstyrelsen Bornholm
Forsvarsministeren uddelte for første gang i dag forsvarsministerens Mangfoldighedspris. Beredskabsstyrelsen Bornholm vandt prisen.


22-11-2013
Koordinationen af beredskabet i Grønland styrkes
Bedre koordination skal styrke beredskabet i Grønland. Det sker, når Forsvarsministeriet d. 1. januar 2014 får overdraget ansvaret for søredningen og flyveredningen (SAR).


22-11-2013
Forsvarsministeren uddeler Mangfoldighedspris
Forsvarsministeren uddeler mandag d. 25. november 2013 en mangfoldighedspris for bedste initiativ i forhold til at skabe mangfoldighed på arbejdspladsen.


13-11-2013
Ban Ki-Moon roser dansk Syrien-indsats
Forsvarsminister Nicolai Wammen mødtes i dag med FN's generalsekretær Ban Ki-Moon i FN's hovedkvarter i New York.


13-11-2013
Rigsrevisionens vurdering af Forsvarsministeriets regnskab for 2012
Rigsrevisionen har i dag offentliggjort deres samlede vurdering af Forsvarsministeriets regnskab for 2012


07-11-2013
Kriseøvelse forløb godt
Forsvarsministeriet deltog 6.-7. november i den nationale krisestyringsøvelse, KRISØV, hvor danske myndigheder trænede beredskabet mod cyberangreb og evnen til at håndtere nationale kriser.


07-11-2013
Danske soldater skal træne libyske soldater
Danmark har sagt ja til at bidrage til træning og uddannelse af libyske soldater i Storbritannien. Cirka 60 personer fra forsvaret og hjemmeværnet skal deltage i træningen.


04-11-2013
Psykisk sårede veteraner kan se frem til erstatning
Veteraner med PTSD, der længe har kæmpet for at få anerkendt deres psykiske lidelser som en arbejdsskade, kan nu se frem til erstatning.


24-10-2013
Friluftsliv får luft under vingerne på flyvestation
Flyvestation Værløse bliver i dag overdraget af Forsvaret til de nye ejere. Området vil fremover give plads til naturelskere og friluftsfolk, boliger og erhverv.


22-10-2013
Den nye kommitterede for Hjemmeværnet
Folketingsmedlem Bjarne Laustsen bliver den nye kommitterede for Hjemmeværnet


19-10-2013
Forsvarsminister på piratjagt ud for Somalias kyst
Forsvarsminister Nicolai Wammen besøgte d. 13.-15. oktober 2013 de danske soldater på støtteskibet ESBERN SNARE og det danske CHALLENGER-flybidrag.


19-10-2013
Nicolai Wammen på sit første besøg i Afghanistan
Forsvarsminister Nicolai Wammen besøgte den 16. – 17. oktober 2013 de danske styrker i Helmand-provinsen i Afghanistan og mødtes i Kabul bl.a. med den øverstkommanderende for ISAF.


14-10-2013
Forsvarsministeriet åbnede dørene på Kulturnat 2013
For tredje år deltog Forsvarsministeriet i Kulturnatten, som blev afholdt fredag d. 11. oktober.


11-10-2013
Ny struktur i redningsberedskabet
Arbejdet med at fastlægge redningsberedskabets fremtidige struktur går nu i gang


11-10-2013
Nicolai Wammen: Nobelpris sender et klart signal
Forsvarsminister Nicolai Wammen glæder sig over, at Nobels Fredspris går til Organisationen for Forbud mod Kemiske Våben, OPCW:


04-10-2013
Kom og oplev Forsvarsministeriet på Kulturnatten 2013
For tredje år i træk deltager Forsvarsministeriets departement i Kulturnatten. Vi åbner dørene for publikum fredag den 11. oktober kl. 18.00.


17-09-2013
Wammen tager Højesterets afgørelse til efterretning
Vedrørende Højesterets afgørelse i sag om sikkerhedsstillelse.


11-09-2013
Wammen: Vi har stort fokus på Arktis
Rigsrevisionen har netop offentliggjort sin beretning om Danmarks indsats i Arktis. Forsvarsminister Nicolai Wammen udtaler i den forbindelse:


10-09-2013
Ombudsmandens udtalelse om klage over Forsvarsministeriet
Ombudsmandens udtalelse i anledning af journalist Anton Geists klage over Forsvarsministeriets sagsbehandlingstid i forbindelse med behandlingen af en aktindsigtsanmodning.


05-09-2013
Forsvarsministeren takker Danmarks udsendte
Forsvarsminister, Nicolai Wammen, udtaler i forbindelse med flagdagen:


02-09-2013
Wammen: Der må ikke være tvivl om forsvarets indkøb
Forsvarets Materieltjeneste offentliggør i dag en redegørelse om forsvarets håndtering af reglerne for udbud.


29-08-2013
Danmarks udsendte bliver mindet og hyldet på flagdagen
Den 5.september er den nationale flagdag for Danmarks udsendte. Flagdagen er den dag, hvor indsatsen fra Danmarks nuværende og tidligere udsendte bliver anerkendt.


26-08-2013
Wammen: Tolke task force sendes til Afghanistan
Forligskredsen omkring tolkeaftalen er blevet enige om tillæg til den nuværende aftale.


21-08-2013
Wammen mødtes med USA's forsvarsminister
Forsvarsminister Nicolai Wammen mødtes i dag med sin amerikanske kollega Chuck Hagel i det amerikanske forsvarsministerium Pentagon. Mødet er det første mellem de to ministre.


21-08-2013
Aftale med Mission Essential
The Danish Minister of Defence, Nicolai Wammen, and Mission Essential CEO, Peter Horvath, confirm arrangement on interpreters.


20-08-2013
Wammen besøger USA's forsvarsminister
Forsvarsminister Nicolai Wammen mødes onsdag d. 21. august med sin amerikanske kollega Chuck Hagel i det amerikanske forsvarsministerium Pentagon. Mødet er det første mellem de to ministre.


15-08-2013
Direktør for programmet vedrørende anskaffelse af nye kampfly
Cand. polit. Lone Lindsby er pr. 15. august 2013 tiltrådt stillingen.


09-08-2013
Nicolai Wammen ny forsvarsminister
Fredag den 9. august 2013 blev Nicolai Wammen udnævnt til forsvarsminister.


21-06-2013
Veteranpolitikken er blevet evalueret
I medfør af Forsvarsforliget 2013-2107 er der gennemført en evaluering af veteranpolitikken.


18-06-2013
Analyse af Forsvarets Auditørkorps
I medfør af Forsvarsforliget 2013-2017 er der gennemført en ekstern analyse af Forsvarets Auditørkorps.


12-06-2013
Forsvarsministerens tale om NATO's partnerskaber
"Cooperative Security and NATO’s New Partnership Policy"


04-06-2013
EU-mission til syriske flygtninge i Libanon
Flygtningestrømmen fra Syrien til Libanon stiger kraftigt. Beredskabsstyrelsen skal lede et EU-hold, der skal vurdere, hvordan EU kan bidrage til nødhjælpsorganisationernes bistand til de syriske flygtninge i landet.


22-05-2013
Forsvarsministeren præsenterer tolke-aftale
Forsvarsminister Nick Hækkerup holder i dag onsdag d. 22. maj kl. 14 pressebriefing om en dansk aftale, der tager hånd om de afghanske tolke.


21-05-2013
Workshop i Libyen
En dansk delegation fra Forsvarsministeriet og Hjemmeværnskommandoen har besøgt Libyen for at inspirere de eksperter, der i disse dage skriver lovudkastet til oprettelsen af et libysk hjemmeværn.


21-05-2013
Forsvarsministeren er Open For Business
Nick Hækkerup lancerer i dag strategien for Open For Business. I sidste uge var han på virksomhedsbesøg for at blive klogere på, hvordan han kan hjælpe forsvarsindustrien.


13-05-2013
Job: Programdirektør
Forsvarsministeriet søger en programdirektør til styring af processen med tilvejebringelse af beslutningsgrundlag for udvælgelse og anskaffelse af nye kampfly.


07-05-2013
Nick Hækkerup besøger IVER HUITFELDT
Forsvarsministeren er stolt på Danmarks vegne over den indsats, besætningen på fregatten IVER HUITFELDT har ydet.


30-04-2013
Forsvarsminister glæder sig over frigivne gidsler
Nick Hækkerup glæder sig over, at de to danske søfolk og deres kollegaer er blevet frigivet, og at de med hjælp fra danske soldater nu er i sikkerhed på fregatten Iver Huitfeldt.


23-04-2013
Den grønne linje kører på sporet
Forsvarsministeren har sat klima og miljø højt på dagsordenen i forsvaret. De grønne kaserner er etableret, og snart vil græssende dyr afløse maskiner.


16-04-2013
Beredskabsstyrelsen fylder 75 år 1. maj
Den 1. maj 2013 er det 75 år siden, at grundstenen til Beredskabsstyrelsen blev lagt. Jubilæet vil blive fejret ved flere arrangementer over hele landet.


15-04-2013
Forsvarsministeren uddeler Årets Frivilligpris
Pressen inviteres til at overvære prisoverrækkelsen, når forsvarsminister Nick Hækkerup fredag d. 19. april 2013 uddeler Årets Frivilligpriser på Kastellet.


15-04-2013
Årsrapporter 2012
Årsrapporterne for 2012 for myndighederne under Forsvarsministeriets område er nu offentliggjort.


12-04-2013
Den lettiske forsvarsminister besøger Nick Hækkerup
Forsvarsminister Nick Hækkerup mødtes fredag d. 12. april 2013 med sin lettiske kollega, Artis Pabriks.


10-04-2013
Ny chef for Søværnet
Kommandør Frank Trojahn ny chef for Søværnet


09-04-2013
Nationalt Risikobillede peger på 10 typer risici
Myndigheder, virksomheder og borgere bør i særlig grad være opmærksomme på ti typer af hændelser, som har det til fælles, at de kan medføre større ulykker og katastrofer.


04-04-2013
Hækkerup besøger danske F16 i Baltikum
Forsvarsministeren har besøgt de danske F-16 kampfly, der i øjeblikket er udsendt til Siauliai, Litauen, for at udføre suverænitetshåndhævelse af luftrummet over de baltiske lande, som en del af NATO’s Baltic Air Policing.


22-03-2013
Forsvarschefens militærfaglige indstilling vedrørende forsvarets og hjemmeværnets etablissementer
I henhold til aftale på forsvarsområdet 2013-2017 af 30. november 2012 fremsendte forsvarschefen den 19. februar 2013 sin militærfaglige indstilling vedrørende forsvarets og hjemmeværnets etablissementer til Forsvarsministeriet.


21-03-2013
Danmark har besluttet at forlænge sit militære bidrag til indsatsen i Mali
Udenrigspolitisk Nævn har i dag givet tilslutning til regeringens ønske om at forlænge det danske militære bidrag til støtte for indsatsen i Mali i yderligere op til tre måneder.


19-03-2013
Infanterikompagni i Afghanistan hjemtages i august 2013
Som led i implementeringen af Afghanistan-planen 2013-2014 hjemtages det danske infanterikompagni samt to polititræningshold i august og september i år.


13-03-2013
Forsvarsministeren korrigerer
Også ministeren skal være åben om egne fejl, siger Nick Hækkerup.


13-03-2013
Valget af nyt kampfly starter igen
I overensstemmelse med ”Aftale på forsvarsområdet 2013-2017” genopstartes typevalgsprocessen for nye kampfly.


06-03-2013
Udenrigsministeren og forsvarsministeren besøgte Mali
Udenrigsministeren og forsvarsministeren besøgte i dag Mali. De er dermed blandt de første vestlige ministre, der besøger Mali efter iværksættelsen af den fransk-ledede militære indsats i landet 11. januar 2013.


01-03-2013
Nick Hækkerup besøgte den tyrkiske forsvarsminister
Forsvarsminister Nick Hækkerup besøgte i dag sin tyrkiske kollega, forsvarsminister İsmet Yılmaz, i Ankara.


01-03-2013
Forsvarsministeren besøgte dansk DCM-kompagni i Tyrkiet
Forsvarsminister Nick Hækkerup besøgte i dag det danske DCM-kompagni, der er udstationeret i Tyrkiet tæt ved den syriske grænse.


26-02-2013
Bred aftale om ny lov for FE
En ny bred aftale om lovregulering af Forsvarets Efterretningstjeneste sikrer mere indsigt i og åbenhed omkring tjenestens opgaver.


21-02-2013
Danmarks nøgletal i NATO
Input/Output metrics er NATO’s årlige opgørelse over medlemslandenes forsvarsinvesteringer og bidrag til NATO.


06-02-2013
Afgørelse i ”Papkasse-notat” sagen
Der er i dag truffet afgørelse på baggrund af de tjenstlige forhør, der er afholdt i den såkaldte ”papkasse-notat-sag".


05-02-2013
25 fortællinger fra Den Kolde Krig
Kulturstyrelsen har i samarbejde med bl.a. Forsvarsministeriet udpeget 25 steder på Danmarkskortet, der kan være med til at fortælle om livet under Den Kolde Krig.


29-01-2013
Bredt forlig om den danske indsats i Afghanistan
Regeringen har sammen med Venstre, Det Konservative Folkeparti, Dansk Folkeparti og Liberal Alliance vedtaget en toårig plan for den danske indsats i Afghanistan 2013-2014.


24-01-2013
Nick Hækkerup vært for konference om insider-angreb
Forsvarsministeren vil have gjort noget ved problemet med insiderangreb i Afghanistan. Derfor har han inviteret til ekspertkonference for at få idéer til mulige løsninger.


17-01-2013
Danmark sender soldater til Tyrkiet
Danmark sender 10 soldater til Tyrkiet. Soldaterne er en del af en NATO-enhed og er eksperter i at etablere og vedligeholde strategiske kommunikations- og informationslinjer.


09-01-2013
Hækkerup: Besøg hos soldater gør indtryk
Forsvarsminister Nick Hækkerup kommer torsdag hjem fra sit besøg hos de danske styrker i Afghanistan. Nick Hækkerup besøgte bl.a. den enhed, der sidste uge mistede en soldat.


04-01-2013
Ny rammeaftale med Beredskabsforbundet
Forsvarsministeriet har indgået en ny rammeaftale med Beredskabsforbundet


03-01-2013
Dansk soldat dræbt i Afghanistan
En dansk soldat har mistet livet i Afghanistan


Abonnér på nyheder

Du kan tilmelde dig vores nyhedsservice og automatisk få nyheder fra Forsvarsministeriet. 

Tilmelder du dig, vil du modtage en e-mail, når vi offentliggør nyheder på hjemmesiden.

Tilmeld dig vores nyhedsservice her

Arkiv

Søger du efter nyheder fra tidligere år kan de findes i arkivet

Eksterne links