Det er med dyb sorg og den største medfølelse, at vi har modtaget meddelelsen om, at den danske soldat er død, siger chefen for Hærens Operative Kommando, generalmajor Poul Kiærskou.

Den danske soldat valgte at gå med i den vigtige indsats for at bringe orden, fred og demokrati til Afghanistan, og så meget mere tragisk er det, at hans liv ikke kunne reddes. Mine tanker går i den forbindelse til hans pårørende her i Danmark, men også til hans kammerater og kolleger, der nu må undvære en dygtig og afholdt kollega i deres fortsatte arbejde for at opfylde missionens formål.
 
Soldaten var søndag sammen med sin enhed på vej fra Camp Bastion ud til det område, hvor Operation Silicon skulle starte mandag morgen. Midt på søndag formiddag kom de danske soldater under beskydning fra håndvåben og panservåben. Den danske styrke besvarede ilden og fik støtte af artilleri og fly.

Træfningen stod på i flere timer, og herunder blev den danske soldat såret i højre side af nakken. Han blev behandlet på stedet af sine kammerater og hurtigt efter evakueret med helikopter til felthospitalet i Camp Bastion.

Efter behandling på felthospitalet blev det besluttet, at soldatens skulle overføres til Danmark, og han ankom planmæssigt til Rigshospitalet i København tirsdag omkring middagstid.
Efter undersøgelser og behandling måtte lægerne desværre konstatere, at hans liv ikke stod til at redde.

 

Den døde soldats navn kan ikke offentliggøres på nuværende tidspunkt.

 

Æret være hans minde.