Det skal være nemmere at få et overblik over, hvad der sker, og hvad man selv kan gøre, hvis kriser eller store ulykker rammer Danmark. Det er målet med en ny kriseportal, som man fra tirsdag den 17. juni kan klikke sig frem til på internetadressen kriseinfo.dk.

 

Den nye portal skal fungere som en samlet indgang til myndighedernes informationer og anbefalinger i tilfælde af nationale kriser, store ulykker eller andre usædvanlige hændelser, der kan true mange mennesker.

 

Portalen bliver løbende opdateret med informationer og links til de myndigheder, der håndterer de konkrete ulykker og kriser, og som har ansvaret for at fortælle om, hvad der sker. På den måde gør kriseinfo.dk det nemmere at finde frem til relevante informationer og aktuelle forholdsregler.

 

Til daglig fungerer portalen som et opslagsværk om det danske kriseberedskab. Man kan f.eks. finde oplysninger om, hvordan myndighederne arbejder sammen, og hvad man selv skal gøre, hvis varslingssirenerne går i gang ved en ulykke.

Kriseinfo.dk er udviklet i et samarbejde mellem Rigspolitiet, Beredskabsstyrelsen, Sundhedsstyrelsen og en lang række andre centrale myndigheder.

 

Ved kriser i udlandet, der berører mange danskere, vil Udenrigsministeriet aktivere sit kriseberedskab og oprette en særlig krisehjemmeside på internetadressen um.dk.