Danmark har ansvaret for ledelsen af hovedkvarteret til NATOs landbaserede reaktionsstyrke, NRF 14, i første halvår af 2010. Forsvarsminister Søren Gade besøger den multinationale styrke under den afsluttende klargøringsøvelse i Oksbøl.
 
Forsvarsministeren vil under besøget få mulighed for at opleve, hvordan hovedkvarteret med støttestruktur arbejder under optakten til den afsluttende NATO-øvelse, der skal vise, at styrken er klar til udsendelse i perioden 1. januar til 30. juni 2010.

Styrken består foruden det danske bidrag af enheder og stabspersonel fra 14 andre lande.

Det danske bidrag udgøres af personel fra alle tre værn og hjemmeværnet, der sammen løser en vigtig dansk opgave i NATO samarbejdet.

NATOs udrykningsstyrke (NRF) er en multinational styrke, der siden 2004 har været klar til at rykke ud til verdens brændpunkter eller katastrofeområder med meget kort varsel. Styrken vil i forbindelse med en konkret operation blive skræddersyet til opgaven. NRF er ikke en permanent, stående styrke, men består af enheder, der tilmeldes i en periode til at stå på beredskab.

Danmark deltager i øjeblikket i NRF 13's maritime del, i NATOs stående minirydningsgruppe (SNMCMG1), der sejler under dansk kommando.