Regeringens Ansættelsesudvalg har den 20. oktober 2009 besluttet, at udpege Jens Hald som ny kommitteret for hjemmeværnet pr. 1. november 2009.

Jens Hald er 41 år og var medlem af folketinget fra 1994 til 2007. I hele denne periode var han medlem af Forsvarsudvalget, ligesom han også har været formand for Udenrigspolitisk Nævn og medlem af bl.a. Udenrigsudvalget og Europaudvalget.

Som kommitteret for hjemmeværnet får Jens Hald især ansvaret for hjemmeværnets markedsføring og informationsarbejde. Han skal først og fremmest arbejde for gode relationer til befolkningen, så der skabes forudsætninger for tilgang af nye medlemmer til hjemmeværnet. Desuden skal han lede hjemmeværnets konsulenttjeneste og varetage kontakten til hjemmeværnets distriktsudvalg.

”Jeg glæder mig over valget af Jens Hald som ny kommitteret for hjemmeværnet,” udtaler forsvarsminister Søren Gade og fortsætter:

”Han kommer til et hjemmeværn i medgang. I de seneste år har der været en øget tilstrømning til hjemmeværnet, som også står stærkere i meningsmålingerne end det har gjort i mange år.”